icon

Sociálna fóbia a liečba

atlaska85
13. mar 2013

Ahojte,som uz taka zufala ze sa pokusam hladat pomoc tu.Socialnu fobiu mam od puberty a zacalo to nadmernym potenim,cervenanim a z toho vznikalo potom nedostatok sebavedomia.Tiez mi velmi zalezi na tom,co si kto o mne mysli.Kedze v triede som sa casto cervenala a spoluziaci to okomentovali,zacala som byt velmi hambliva a spolocnosti som sa snazila vyhybat,Nie vsak uplne.Uz odvtedy som to zacala riesit,hlavne to potenie lebo vtedy som este nevedela,ze mam sf.A pritom som chodila aj psychologovi,ale ten mi teda vobec nepomohol.Nicim inym som sa nezaoberala,len ako sa zbavit potenia.A uz je tomu 10rokov a nikde som sa nedostala.Vyskusala som hadam vsetko mozne,co sa len da.Bola som na regresnej terapii,one brain metode,hypnoze,anjelskej terapii,kbt terapii.A prava tato kbt terapia bola uzasna,vlastne ani nie terapia,ale ten terapeut.Vysledky sa dostavilil po 4tyzdnoch,no bohuzial uz sa tomu nevenuje takze som padla naspat.Ja uz si ani nespominam,kde vsade som bola a kolko penazi som za vsetko vyhodila.Uz ako uplne poslednu moznost som zvolila psychiatra.Ked som k nemu prisla,bola som nadsena.Ako mi opisovala pripady niektorych pacientov,ze ako sa im zmenit zivot po liekoch.Konecne som citila,ze to uz vyjde.Ale nevyslo.Od oktobra chodim k psychiatrovi,vyskusala dva druhy liekov no tie lieky mi sposobovali depresie,placlivost a nechut.Mam pocit,ze dr uz nevie co somnou,vraj velmi atipicky reagujem na lieky,tak navrhla pockat.No ja uz neviem na co mam este cakat,mam pocit,ze mi nikto na svete uz nevie pomoct.Pritom viem ze su aj ovela horsie pripady ale chcela by som uz konecne pokojne zit a nie len v nervozite prezivat ☹

olivia77
28. feb 2017

@majkabi, radsej by som sla k lekarke na tvojom mieste, aspon nech ti potvrdia tu panicku poruchu alebo vyvratia, lebo takto doma trpiet nema vyznam. Aspon budes vediet, na com si. Ozaj s tym nic nechces robit? Iba sa tomu prizerat? Tak sa nic nezmeni😒

majkabi
28. feb 2017

Jaj je mi strasne. Som uplne nervozna ani sediet ani lezat ani nic. Len sa prechadzam.po byte ako sialena. Pol dna v posteli a nic. Dala som si aj na ukludnenie a tiapridal a nepomaha mi to vobec. Som v beznadeji.a to uplne. Cele telo nervozne mam

eliska13
28. feb 2017

@majkabi a naco cakas?preco nejdes k doktorke zmenit ci navysit lieky, alebo na liecenie?to skrkanie v bruchu a hnacky su z neurozy....ako dlho si brala Neurol?mozno Ti chyba a preto mas taketo prejavy.Ak sa nic v tvojom zivote nezmeni a budes zatvorena doma ako lev v klietke nepolepsi sa Ti mala by si chodit k psychologicke, aby si zistila co Ti sposobuje taku uzkost.
Zacni veci riesit drzim Ti palce ja viem, ze je to otrasny pocit a stav

olivia77
28. feb 2017

@majkabi, suhlasim s Eliskou, treba s tym nieco robit, lebo sa z toho zblaznis... prezivala som to iste, no ja som lieky nechcela brat, tak som zacala patrat a hladat a skusila Bachove kvety... mna to vytiahlo z najhorsieho a otvorilo mi to oci... proste nedalo sa donekonecna doma ist zosaliet, bat sa aj vyjst z domu, vyhybat sa obchodom, atd... nie, taky zivot som urcite nechcela... to nebol zivot, to bolo utrpenie, bola som chodiaca mrtvola... no nastastie som sa vzchopila, hladala akukolvek moznost, co by mi mohlo pomoct... lieky som bola ochotna brat len v pripade, ze vsetky ostatne postupy zlyhaju... a vdakabohu, pomoc som si nasla... aj ked som si dlho doma tie stavy odtrpela... odporucam ti sa tomu postavit tvarou v tvar a nieco s tym robit, takto sa znicis uplne, telo bude tak vycerpane, ze nebudes schopna nicoho... a to hadam nechces... tiez som sa donekonecna lutovala, no to bolo este horsie... to som sa sama uplne tym nicila, zabijala...

majkabi
28. feb 2017

Ja viem baby mate pravdu

nakup_primark
Odpoveď bola odstránená
majkabi
1. mar 2017

@olivia77 nechcem sa prizerat ved v utorok idem k psychiatricke tak jej poviem . Vcera som mala panycky zachvat uzkosti. Plakala som triasla som sa a bola velmo nervozna nevedela som sa ukludnit. Dala som si xanax a ten mi zabral az za dve hodky. Bolo to utrpenie uplne.

olivia77
1. mar 2017

@majkabi, myslim, ze to vyzera fakt bud na masivnu uzkost alebo na panicku poruchu, drzim ti palce, aby sa ti polepsil stav a dobre, ze ides lekarke... 👍

majkabi
1. mar 2017

No som objednana. Tak musim vies. Len som zvedava co mi tam zas povie urcite len o lieceni ona o nicom inom nevravi vobec. Potrebujem aby mi dala neurol lebo takto budem doma zavreta este dalsi mesiac. Ale nechce mi ho dat. Neviem ako ho dostat od nej

nakup_primark
Odpoveď bola odstránená
olivia77
1. mar 2017

@majkabi a AD si uz brala?

majkabi
1. mar 2017

Antydepresiva myslis ano brala

majkabi
1. mar 2017

Ahojte. Tak dnes mi celkom usiel den aj ked sa to okolo obeda ani tak nezdalo. Mala som aj dnes riadnu uzkost tak som si dala xanax ale to je velmi slabe premna to by som mala jest aspon dva. To by mi zabralo. Ani nechcem mysliet nato kedy zas vstanem . Urcite to bude skoro. Ale co uz ze. Ked lieky nezaberaju tak to tak vyzera. Asi si dam cele dva triticcoli a bude. Brucho ma stale nepocuva vobec. Stale huci a huci. Dnes som bola asi na pol hodku von sa prejst s mojim ale to pod xanaxom. Bolo to namahave furt som bola v takom napati. A aj mi to rychlo uslo. Premyslam ze musim nieco vymysliet na pracu. Pletiem kosiky tak mozno zajtra zacnem.

olivia77
1. mar 2017

@majkabi a nezabrali ti AD teda, ked pises, ze si brala? Ta praca je dobry napad, odvedies hlavne pozornost... To je dolezite velmi... A najlepsia je akakolvek fyzicka aktivita, ta je na uzkost ako stvorena...

majkabi
1. mar 2017

No nezaberaju mi jem rano 3 tabletky a aj na obed a nic az ten xanax ma ukludni. Tak musim nieco vymysliet zamestnat svoju mysel aspon trosku

olivia77
2. mar 2017

@majkabi, myslim, ze mas nespravne AD, ak nezaberaju, niektorym ludom zabrali az tretie ci stvrte, no to uz je od toho lekar, ten sa musi o pacienta zaujimat a pytat sa ho, ako sa ma a ked nie dobre, tak treba lieky zmenit... Aj ked za lieky vobec nie som, lebo len utlmuju, neriesia vobec pricinu, no ked clovek inu pomoc odmieta, tak jedine lieky su pre neho moznostou... na ten xanax ale velky pozor a opatrne s nim, skus si ho nedavat casto, aby sa nevyvinula zavislost...

majkabi
2. mar 2017

Ved to ze ona mi menila lieky uz asi 3 krat a tie co mi dala ako prve tie mi uz nechce dat js neviem preco sj som jej povedala ze mi bolo dobre po nic a nic. Ona ma chce dostal len na to liecenie asi to tak vidim. Ale neviem ci to zvladnem s tym hucanim v bruchu. A tie odbery co mi brala doktorka boli vsetky ok . Ak by som mala co i len zapal tak by mi nieco nasla aj v krvi nejake hodnoty by urcite vyskocili aj keby mam nejaku alergiu. A vsetko som mala ok kamoska mi napisala ze to mam s nervou a aj priatelova segra mi to povedala a v podstate to vrravia vsetci ale potom to mam extremne. Lebo mi huci v kuse celi den.xanax som uz brala aj pred tym. Mam s nim skusenosti.ale uz si nepamatam ako to bolo ked som ho vysadila.asi mi dala miesto neho hned neurol nepamatam si to uz.

lucky7
5. mar 2017

majkabi, dufam s plnym srdcom, ze sa mas lepsie..co si opisala, je velke trapenie. Pred par dnami som si poziciala z kniznice knihu od Sophie Kinsella, v originali sa vola Finding Audrey a neviem ci bola vydana v slovencine, ale ak ano, vrelo ju odporucam. Je o teenagerke Audrey, ktora trpi socialnou fobiou a je to krasne napisane..je sice per teenagerov, ale sa mi paci 🙂

majkabi
5. mar 2017

@lucky7 ahoj no je to velke trapenie naozaj. Aj dnes mam uplnu uzkost celu ma trasie zviera mi zaludok a cele travenie. Neviem ako dalej

majkabi
5. mar 2017

Ahojte tak dnesnny den zas otrasny.. do obeda som bola v posteli a od rana mam uzkost velku zviera mi zaludok a cele creva.. neviem ako dalej uz nevladzem v podstate. V utorok idem lekarke a ani neviem co jej poviem. Aj tak mi neda neurol ktory potrebujem. Stale mi huci v bruchu uz sa to needa ani vydrzat. Som s toho nestastna velmo. Nic mi nepomaha len stale huci. Teraz poobede mam tu uzkost vacsiu a neviem ako to zmenit.

1andrea111
5. mar 2017

@majkabi mala by si ísť na liečenie. Vyskúšať to, myslím si že Ti pomôžu. Máš v tom nádej. Ak tie žaludočné problémy po užití neurolu nemáš, tak je to psychické. Zistiť - či Ti nerobia nejaké potraviny zle. Neurol predpíše aj obvodný, alebo obvodný niekomu inému na spanie a tak.

yollanda
5. mar 2017

@majkabi preco len neurol? Toto je na riadne antidepresiva. Inak, asi by som zmenila dr

majkabi
5. mar 2017

@1andrea111 ved nad tym uvazujem stale len sa velmo bojim vsetci mi hovoria ze to mam psychicke ja uz neviem si poradit ako dalej

majkabi
9. mar 2017

ahojte tak dnes som volala dotoho Pezinku na objednanie ze mam zavolat pondelok ze bude po vizite tak mi povedia termin . dost sa bojim aale musim sa niekam posunut lebo takto sedim len doma a nic neurobim takto. hadam mi to tam pomoze lebo uz som uplne stratena. neskutocne ale neskutocne sa bojim ani by ste neverili ako velmo. drzte mi palce vsetci prosim. nech mi tam pomozu aj s mojim bruchom teda ked som sa uz na to dala.

eliska13
10. mar 2017

@majkabi si sikovna, ze si sa na to dala.Velmi Ti drzim palce snad si sa nechcela takto dalej trapit.Ozvi sa potom 😄

juliet86
10. mar 2017

@majkabi ahoj. Z tvojich prispevkov znies zavislo na neurole. Verim ze sa ti podari najst aj ine sposoby ako si ulavit. Mozno prechadzka v prirode meditacia ci kvalitna sukromna psycholigicka? Ked sa ukludni tvoj nervovy system ukludnia sa aj creva. Uvidis. Drzim ti palce. Super ze na to nie si sama ale ze mas priatela.

eliska13
11. mar 2017

@juliet86 ano nema liek o ktorom je presvedcena, ze len ten jej pomoze.A tak je nervozna a chyba jej Takze uz dopredu zneguje Xanax ale ona za to nemoze jej doktorka mala mat tieto veci pod kontrolou.preto ju posiela do nemocnice ja by som tu doktorku zmenila

majkabi
25. mar 2017

Tak a v utorok sa ide do Pezinku na liecenie

lucky7
25. mar 2017

@majkabi Ti prajem vela stastia a dufam, ze Ti pomoze 🙂

majkabi
26. mar 2017

@lucky7 nooo dakujem krasne hadam ano spolieham sa nato lebo ak mi nepomozu tak som povedala ze sa uz asi obesim