Som 2x zaočkovaná Astrou a bolí ma hrdlo

nisanisa
7. júl 2021

Zdravím. Kto mi poradí, prosím? Som 2x zaočkovaná Astrou ( druhá dávka bola pred 2 týždňami). Dnes ma začalo bolieť hrdlo, nie škrabať, ale mám ho zdurené, ledva prehĺtam, mám 38 stupňov teplotu a trochu ma bolia kĺby, svaly. Nástup bol proste rýchly. Neviem, že by som bola s niekým pozitívnym. A dcéra má ísť zajtra na 2.očkovanie. Mám si myslieť, že mám Covid, alebo je to skôr zápal zo studených nápojov. Ďakujem za každú radu...

nisanisa
autor
7. júl 2021

@nicky221 ja nehľadám a nechcem... myslím pozitívne, len som skúsila sa opýtať...a obvodný doktor mi spraví test? To som nepočula ešte...

nicky221
7. júl 2021

@nisanisa ja som tiež tak bola, stratila som čuch, chuť, všetko ma bolelo, proste príznaky sedeli, ale ja som to cítila ináč, spravila mi antigén pred vyšetrením a nakoniec zápal prínosových dutín 🙂 netreba negatívne myslieť 🙂 😇

nisanisa
autor
7. júl 2021

@nicky221 chuť a čuch mám, len čím ďalej viac nemôžem prehĺtať...asi angína..no uvidím

nicky221
7. júl 2021

@nisanisa No ja ti hovorím svoj prípad a každí hneď covid, ale ja som vedela, že nie 😏 a o tom ti ani písať nebudem, koľkokrát ma hlava a hrdlo bolelo, keď trebalo ísť na pcr 😅 a tiež scenáre, že som to dostala. Dobre bude, prelieč sa a skús toho doktora ;)

tenerifka
7. júl 2021

@nisanisa kadopadne ako sme ti tu viacere pisali, covid-necovid, viroza ako viroza, pravdepodobne to inkubuje aj tvoja dcera, tak ju zajtra neber na ockovanie, lebo teda hlavne tu riesime teraz ju

s_a
7. júl 2021

@tenerifka veď nikde sa ani nepíše, že očkovaní koronu nedostane, ale nemal by kvôli nej aspoň skončiť v nemocnici.

nisanisa
autor
7. júl 2021

@tenerifka ok. Len kedy ju potom zaockuju, keď má zajtra termín? Dovolať sa tam nedá...

nisanisa
autor
7. júl 2021

@nisanisa
@tenerifka už som objednaná zajtra doobeda na test

panelacikova
7. júl 2021

@nisanisa ak má prvý termín, tak ho zrušte a zaregistrujete, keď budete obe fit 🙂

miankass
7. júl 2021

@hettinka jaj aha to som prehliadla asi..

unicornlady
7. júl 2021

Môže to byť z očkovania. Sesternici sa tak zdurili uzliny a tiež to nebolo na druhý deň. Práveže mi obvodná vravela, ako ľudia napr. mesiac po očkovaní majú zhoršenie (častý je vysoký tlak). Aj minule sa ženy v mhd o tom rozprávali, že vedľajšie účinky sa môžu prejaviť až po mesiaci z očkovania. Veď toto je tak nepreskúmané, že je odvážne tvrdiť, že z očkovania určite po čase nie sú následky.

Videla som, ako sa Krčméryho pýtali, že podľa nejakých výskumov už vedia, že niečo z toho očkovania sa dostane do vaječníkov a či teda sa ženy majú báť neplodnosti. A on, že to sa uvidí o 5 rokov, aké to bude mať následky. No ako díky. Keby išlo o jeho plodnosť, inak by hovoril.

nisanisa
autor
7. júl 2021

@panelacikova zajtra má už druhú vakcínu dostať

hettinka
7. júl 2021

@nisanisa ak potrebuješ zmeniť termín, môžeš to urobiť cez internet. Máš taký PIN (6-miestne číslo) a prihlasis sa do jej “úctu” a buď zrušíš, alebo môžeš zmeniť rezerváciu.
Ja som rušila synovi 1.dávku (nebol doma) a prihlásila som ho nanovo o 2 dni, termín dostal o ďalšie 2 dni neskôr, este v lepšom čase a bližšie.
2.dávka sa dá tiež posunúť. Pfizer sa ockuje v rozmedzí 28-42 dni.

Link tu:
https://vakcinacia.nczisk.sk/zmena

nisanisa
autor
7. júl 2021

@hettinka ona si to skúšala zmeniť už minulý týždeň, skrz prax školskú, aby nevymeskala a doteraz jej neprišiel náhradný termín

nika82
7. júl 2021

@tenerifka moze byt aj zo studenych napojov, ja som si tak uhnala zapal pluc

hettinka
7. júl 2021

@nisanisa tak skus volať priamo vakcinacne centrum.

victoriab
7. júl 2021

@nisanisa ja mam od minuleho stvrtka presne to iste a covid nemam, ocividne je nieco vo vzduchu - klby ma boleli, hrdlo zdurilo, mandla napuchla, nemohla som prehltat, sople neskutočné mam doteraz, oci mi slzeli, dala mi atb trojdnove, bolest hrdla presla, ale naordinovala som si este solmucol, nakolko hlieny zatiekli a teraz ich vykasliavam, soplov sa este neviem zbavit, neviem, prečo hned panika, že máš covid 🥴 chod normalne k dr co najskor, lebo fakt ti to prejde do hnisavej anginy a krvave slzy budes revat 😬

nisanisa
autor
7. júl 2021

@nika82 no uvidím... ďakujem 🤗

aristka
7. júl 2021

@nisanisa htdlo si si pozerala , nemas ho potiahnute bielymi čapmi ,pozri si ho ....inak , pokial je niekto v rodine chory brz ohladu na typ respir.inf.nie je vhodne v tvojom pripade dat ockovat dieta lebo moze byt v inkub.dobe choroby a kombinacia s ockom zavaňa pruserom.

anjelicek26
7. júl 2021

v DM mas normalne domace testy, ked mas priznaky, budu pozitivne... ja mam doma cely balik... ked bude pozitivny, pojdes na pcr, ktory bude v tom pripade samozrejme zadarmo... ale pri terajsich cislach nakazenych a dvoch ockovaniach je to vysoko nepravdepodobne, ono sa da proste aj prechladnut...u nas mali pol triedy u syna - chripku... desat ich padlo behom troch dni...vsetci museli na covid testy - nikto nema covid... takze tak...

panelacikova
7. júl 2021

@nisanisa inak, aj ja som názoru, že ide o angínu alebo niečo podobné. hlavne v týchto horúčavách, stačí studená voda, alebo bublinková, príliš chladené čosi a už môžeš chytiť mandle a hrdlo...

paskolinka
7. júl 2021

teraz je vela ludi chorych, nie covid, ale kadejake prechladnutia. je to z toho pocasia podla mna, horucavy, potom sa ochladi, potom zase horucava, clovek si da studene, niekde ho ofukne... a hned to je.

kacenka1006
7. júl 2021

@nisanisa preboha ludia.... Okrem covidu uz podla vas neexistuju ine ochorenia? To ze niekto ma teplotu, nie je nic nove. A keby si aj hned covid mala a co? Ma dcera nejake priznaky? Je ona chora? Boze tolko doktorov ako je tu... Ani v nemocnici nie je. Treba zavolat doktorke, a liecit ochorenie. Ale keby a zdorazdnujem KEBY aj hned si mala covid, neznamena ze tvoja dcera ho ma tiez, a aj KEBY ho mala a bola bez príznakov, ockovanie jej nespravi nic co by normalne nespravilo. Ak je chora ona, tak ano radšej posunut ockovanie. Ale tiez zalezi do akej miery je chora. A ak je dcera maloleta a ty sa pytas, ze co robit lebo ides ako doprovod. No urcite ist s ruskou s ffp2. A nepriblizovat sa k ludom.... Ale ak chces mat ciste svedomie tak sa objednaj na pcr. Ale podla mna staci zavolat svojej doktorke. Nevidela by som to tak cierne