Som alergická na plač dieťaťa

1994s
30. nov 2016

Ahojte, mám 5mesačného syna, ktorého nadovšetko milujem, starám sa o neho ako sa len dá...nic mu nechyba vratane rodicovskej lasky...venujem sa mu nonstop najlepsie ako viem...lenze v poslednej dobe uz mu idu zuby je mrzuty stale place aj pred spanim vecer nezaspi len strasne place..ja mam s toho niekedy az zachvat zurivosti ked to pocujem ide mi hlavu roztrieskat s toho placu...niekedy ked moc place ho od nervov az silnejsie zatrasiem...potom mam s toho depky a vycitam si to preboha ved to nemozem...myslite ze to je s unavy ze nespim, som na vsetko sama, alebo nejaka poporodns depresia(5 mediacov po porode?:O)...dakujem vam za kazdu pomoc

pitik
30. nov 2016

a presne takyto prispevok tu uz pred casom bol

magic08
30. nov 2016

@1994s dietatom, NIKDY, ale naozaj NIKDY NETRAS!!! Nech mas akykolvek zachvat zurivosti, nikdy to nezopakuj. Lebo, ak mu vazne poskodis zdravie, až potom bude dovod na vyčiťky!

mon29
30. nov 2016

@1994s moze to byt aj z unavy. Musis sa ukludnit a riesit veci trosku s chladnou hlavou..dieta potrebuje vela lasky a vela vela trpezlivosti... cim budes nervoznejsia tym bude aj dieta placlivejsie.. ono sa to tak neak prenasa.... ja ti vcelku rozumiem..mna neskuticne iritoval plac mojej dcery.. ich plac dosahuje niekedy poriadne decibely... kebyze mi povie..mama boli ma dasno asi mi ide zub..parada... no ale tak to nefunguje.. babo s tebou komunikuje placom.. skus prist na to co mu je.. ak vies ze su to zubky.. daj mu viburcol cipok.. je to homeopatikum..dostat v lekarni a pekne zabera... ak by nezabral porad sa v lekarni.. podla veku a vahy babatka ti pomozu.. zober si ho k sebe alebo chodte sa prejst v satke alebo v nosice.. ak dietatku nieco je .. potrebuje byt zaveseny na matke este viac..... vela sil..a trpezlivosti prajem.. a netrias s nim prosim ta..

alicka850
30. nov 2016

Poznam to doverne. Sice mam dve deti, ale taketo place boli jedna z veci, ktore ma odradzali od dalsieho dietata. Ja som niekedy ked uz som urobila iplne vsetko a plac trval dala Nurofen sirup, ked nepomahalo ani nosenie, kojenie,a ani nic som si povedala , ze asi ho nieco boli. Po Nurofene sa vacsinou ukludnili. Ale samozrejme to iba jednorazovo, ak by sa to opakovalo za sebou, alebo niekolko dni, radsej treba zajst lekarke. Napriklad ich mozu boliet usi, alebo nejaky iny problem, aby sa nieco neprehliadlo. Drzim palce

voskovka
30. nov 2016

Boze...ze trasiem s nim.... ja neviem ale za toto vyhlasenie by si odo mna uz mala doma socialku a podobne veci...vedome mu ublizujes,nastuduj si na nete ked chces radu od nas,co sa stane ak s nim budes triast...Ako chapem je toho dost aj ja toho mam dost s troma detmi no v zachvate nim triast?ako sorry ak to nezvladas tak si treba pre seba kupit caj medovku,popr siahnut po upokojujucich liekoch najskor volne dostupnych z byliniek a potom ked nie tak odbornika....A byt casto vonku to je rada nad zlato,dieta sa vyvetra ukludni a ty vypustis paru...Zivot nekonci zavretim sa doma a pocuvanim revu...Existuju materske kluby od malickych deti,vezmi ho tam odreagujes sa aj ty aj ti ine maminy rady popestuju a porozpravas sa s nimi poradia ti ...Mat dieta nie je len o tom urobit si ho a potom cakat po narodeni ze prespi 24hodin....A zivot gombicka...Ja neviem co je to spanok uz dost dlho a zijem...Stredny syn bol protivny do 4rokov a dcera vstava 4-5xza noc co by uz mohla v klude spat no tiez sa trapime stolicky nam idu,este bohvieako nerozprava tak tiez neviem co.jej je....Hlavu hore,ukludni sa a vzchop sa.Nie si len zena SI V PRVOM RADE UZ MATKA ...

elizita
30. nov 2016

Musis si dat asi nejaky reset. Ja som mala podobne stavy a myslienky,ktore som si potom vycitala. Neraz som sa sama seba pytala,cim som si toto zasluzila,ze mi toto moje dieta robi. Treba sa obrnit bozskou trpezlivostou a pokojom a s tym pride aj pokoj v dietati. Aspon u nas to tak bolo. Jasne,ze zo zaciatku som bola ja pokojna a mala vobec, no akoby sa prisposobila. No hrany pokoj nepomohol,az ked to bolo 100% uprimne.. nieco sa v nas asi musi zlomit, aby sme to dokazali..

mimla
30. nov 2016

Vreštiace dieťa polož do postieľky. Zatvor dvere. Pusti si nejakú hudbu, ktorú máš rada. Alebo niekomu zavolaj. Ukludni sa. Na to by mala stačíť minúta čI dve. Vráť sa. Toto nie je ideálny scenár, ale je to najbezpečnejšie riešenie. Lepšie ako chytiť amok a triasť s dieťaťom. Ver mi viem o čom píšem. Pri druhom som to robiť nemusela, ale prvý syn reval nonstop.

Tvoje pocity sú pomerne časté aj u iných.
Nikto o nich nehovorí, pretože sa bojí odsúdenia.
Je to nebezpečné, hľadaj akúkoľvek pomoc.
Veľa z tých dokonalých maminiek, ktoré stretávaš vonku zažívajú, alebo zažili presne to isté.
Dieťa zrkadlí tvoje pocity. Potrebuješ oddych, alebo sa aspoň vyrozprávať.

Celé druhé tehotenstvo som mala strach, že aj druhé bude také uvrešťané a dosť mi to kalilo radosť. Kĺúč k menej plaču je uspokojiť potreby dieťaťa skôr ako začne plakať. To sa ľahšie hovorí ako urobí. Nosič bol aj u nás veľkou pomocou. U staršieho síce trošku menej, alebo to je také nekontaktné dieťa, u mladšieho to bolo výraznejšie. Mladší tam bol niekedy aj skoro celý deň. Teraz má rok a o nosič niekedy nezakopne celé dni.

1994s
autor
30. nov 2016

Dakujem vam za rady...nosic pouzivam ergobaby ale nesadol nam malemu sa v nom priliz nepaci...a aj pre mna je velmi "tvrdy" nosic...mali sme satku do 7kg tam mu bolo vzdy super....najhorsie je ze som tu stale sama zavreta jedine tak mozem ist za mamou a aj ta ma teraz toho vela lebo si dorabavysoku...kamaratky nemam uz ziadne ako som porodila..v tehotestve videli ze s nimi nikam nemozem chodit tak uz ma nikam nevolaju ked ich zavolam na kavu nepridu...nemam proste komu o tom povedat....

tinapa
30. nov 2016

@1994s Prosím ťa, netras ním, keď sa mu niečo stane, potom si budeš len vyčítať.. Čím viac si nervóznejšia ty, tým viac je potom aj to chúďa malé.. Choď sa vyventilovať na hodinku, dve niekam..čo rada robíš..prechádzka, plávanie...welness, fitness, hocičo.. Syna daj postrážiť keď aj susedke...popros ju, niekto sa už len nájde. Bude ti lepšie. A z dlhodobejšieho hľadiska niečo na posilnenie nervov..hlavne prírodné. Nemyslím marišku a spol., že áno?!!!😀😖🙂

lenadka
30. nov 2016

@1994s kúp si voľnepredajné výživové doplnky napr. persen, stopstres alebo niečo také na ukľudnenie a daj si to vždy poobede ak plače večer. Zhlboka, pomaly dýchaj, keď plače, opakuj si, že je to len dočasné-deti proste večer plačú viac, aj tie najlepšie a najkľudnejšie, večer od únavy-skús ho ukladať o pol hodinu skôr ako zvyčajne. Ak to nepomôže a už si úplne vytočená, polož dieťa na bezpečné miesto-do postieľky, zavri dvere a na 5 minút choď do inej miestnosti a snaž sa upokojiť, až potom sa za ním vráť. Vyrastie a už nebude toľko plakať po roku-roku a pol sa to výrazne zlepší.

mimla
30. nov 2016

@1994s Toto poznám, tú izoláciu, keď nie je nikto, kto sa s tebou porozpráva. No, vidím to na inzerát na miesto kamošky. Ak nosíš, na FB je skupina Nosíme naše deti. Tak sa popýtaj na svoje mesto, a požiadaj, nech ťa usmernia na lokálnu skupinu. Určite je tam skupina mamín, ktoré ťa vyvenčia (a poradia menej tvrdý nosič, Ergo je fakt tvrdé). A tu je skupina hľadám kamarátku, napíšeš mesto a podľa neho si ťa vyhľadajú. Kľúčom k menej plaču bude asi v tvojom prípade spoločnosť dospelých osôb. Teraz sa tápeš v takom marasme, že sama ťažko si pomôžeš.

kuriatkomm
30. nov 2016

@voskovka každý má inú psychiku, nie každý má nervy zo železa, ja som bola tiež prvé mesiace z dcérky zúfalá,netriasla som ňou,no veľmi nervózne,zúfalo,so slzami,som jej vravela,nech už neplače,že som unavená.
Mne proste chvíľku trvalo,kým som sa zmierila s tým,že materstvo nie je len o pekných chvíľach a že moje bábo je extrémny plačko.
Samozrejme,nervy sa mi po 2,5roku už zocelili, zistila som,že každá kolika prešla,že reflux prešiel,že zúbky sú vonku,že soplík tiež nie je navždy,že vždy víde slnko 🙂
Tvoje pocity sú normálne

moninah
30. nov 2016

To poznam... ked vresti a ide ta z neho porazit, daj ho do postielky a ty chod do inej miestnosti. Za par minut sa mu nic nestane a ked place, aj tak okolie velmi nevnima. Ty si sadni, pofrfli si a povedz si, ze deti treba najviac lubit vtedy, ked si to zasluzia najmenej. A povedz si to aj viackrat, kym tomu neuveris 🙂 U mna to pomahalo. Prajem vela trpezlivosti.

voskovka
30. nov 2016

@kuriatkomm moje pocity?to asi nebolo mne

jahodnicka
30. nov 2016

Urcite to muze byt deprese, frustrace....zajdi k psychiatrovi.....vetsinou se ale ceka i nekolik mesicu...doporucuji vyhledat soukromeho..vetsinou garantuji prvni kontultaci do tydne....nekdy to proste bez pomoci odbornika nejde.....sama jsem to zazila❤

amyamyamy
30. nov 2016

V HC máte výborné Centrum pre mamičky:

https://www.facebook.com/groups/469298843204522...

Dáš si čaj alebo kávu s inými mamičkami a dieťa bude v spoločnosti iných detí - bude to preň niečo nové. Bábätká majú radi, keď sa okolo nich niečo deje. Prípadne si aj poradíte navzájom a nájdeš si kamarátku, ktorá rieši podobné starosti a radosti ako ty.

A v šatke ho môžeš mať aj teraz, ak vám to obom vyhovovalo viac ako ergonosič.

Kojíš?

mimla
30. nov 2016

Mimochodom, len pár dní dozadu mi z Nevýchovy, ktorú odoberám, prišiel email "Seriál Temné příběhy rodičovství". Nie si sama.

Bolo tam toto:
https://www.nevychova.cz/blog/pomoc-nenastoupil...

https://www.nevychova.cz/blog/miluju-te-zlatick...

https://www.nevychova.cz/blog/me-druhe-dite-mel...

https://www.nevychova.cz/blog/materstvi-za-odme...

Stojí to za prečítanie.

maminecka2
30. nov 2016

Ahoj, ako tu uz radili, ked citis ze uz Ti para syci z usi, hned dieta odloz- do postielky, na hraciu deku... , prestan ho riesit, zatvor ho tam, Ty sa zatvor v inej izbe, kupelni... a tam si porev, predychaj, zaspievaj, pust si hudbu na "plne g...", zapni na chvilku kona alebo hocico co Ta ukludni, 5-10 minut urcite bude stacit a maly to prezije a urcite lepsie akoby si bola s nim na pokraji zrutenia a vrestala na neho alebo nim triasla. Alebo si zadovaz nieco do coho si udries, kopnes parkrat (vak na sedenie?)- uvolnis hnev, agresivitu a "nemusis" s malym triast. To ze aj slabe trasenie mu moze poskodit mozog vies urcite, to je zbytocne rozpisovat, poucat Ta moze hocikto, ale preto si tu neprisla. Ak ma mama toho vela tak jej aspon zavolaj ze potrebujes vypustit paru, zmenit myslienky, vystazovat sa...
A neviem ako fungujete ale podla mna by Ti pomohol spanok a oddych- takze ked maly spi spi s nim, aj ja to tak robim, na obed spim s detmi a bordel-nebordel neriesim, ved nie sme stroje, takto sa fungovat neda. A vecer ked pride muz domov na 30 minut mu odovzdaj maleho, zavri sa v kupelni, urob si masku, zabal na vlasy, ohol nohy alebo sa naloz do vane s nejakou solou, bahnom apod.- a zamkni sa, neboj, manzel pochopi ze ked sa maly ogrcka alebo precika tak to nemusis hned riesit len Ty, pol hodiny preziju.
Neboj sa, uz to nebude dlho trvat, ked ma 5 mesiacov uz sa to bude postupne zlepsovat.

ewisam
30. nov 2016

@1994s Niekoho popros, aby ti ho zobral von, alebo daj do kocara poobliekaj otvor okno. Ked spi, VYSPI sa aj ty, robota pocka nieje zajac, pomoze ti to lepsie fungovat. Daj sa psychicky dokopy, poobede nech sa aspon hodinku postara manzel, babka neviem koho mas poblizku...Mne vcera mala vrestala asi pre koliku, tiez som mala vseliake stavy, takze viem o com to je, ale ako baby pisu snaz sa pristupovat k dietatu s pokojom, ono za tvoju vycerpanost nemoze

maminecka2
30. nov 2016

Ano, aj mne akurat teraz kamoska poslala odkaz na Nevychovu, este som len nakukla ale vyzera to nadejne, tak pokukaj.

mrkvicka060
30. nov 2016

Bez urazky...koho uz len napadne dietatom triast? To ja som mala tiez obcas desne nervy, ked uspavanie trvalo dve hodiny a dieta revalo revalo, ale ked som to nezvladala, dala som ho do postielky a odisla, dala som si pohar vody, sadla na gauc, predychala, uvedomila sa a isla naspat... cely proces trval tak do 3 minut, mozno ani to... ale triast s tym malym clovekom ma teda ano nenapadlo...takze prva rada, netras s nim, rasej ho poloz, zavri dvere a odid nachvilu. no ok, ale k veci. Mozu to byt zuby, alebo brusko napriklad. Nasho zacalo bolievat brucho aj ako asi 9 mesacneho. Takze skus, bud viburcol na zuby, alebo sab simplex na brusko, a skus sa premiestnovat po byte aj ked uspavas, nebud v jednej izbe. Nas mal jedno obdobie take ze v spalni len reval a prisli sme do inej izby a bol klud a zaspal 😀 a chod von von, stretnes mamicky, date sa do reci, co ty vies, a hned mas kamosky.. maju isto velmi podobne problemy ako ty, lebo to maju obcas asi vsetky... 🙂 hlavu hore, zvyknes si, to dieta to inak nepovie ze mu nieco je, bohuzial, iba placom. Odosobni sa, nepocuvaj, ked ti ide na nervy len ho drz a spievaj si v hlave nejaku dobru pesnicku a cakaj, potancuj si s nim... ak su to zuby, mozno zaberie ten viburcol, inak mu nepomozes...

tom_i
30. nov 2016

popros niekoho o pomoc, a vyhľadaj ju aj ty, nie je hanba ísť k psychológovi, radšej skôr ako nikdy, tu na MK ju nenájdeš, to sú len rady (hoc od srdca a dobre mienené)

lilik96
30. nov 2016

My sme sa s muzom striedali, ked uz som nevladala, vzdy mal jeden z nas viac trpezlivosti ☺ a na zubky zaberal aj nam na noc nurofen, syna som pri zuboch musela v noci tlapkat po zadku vtedy sa ukludnil. Pospi si s nim cez den ak mozes budes kludnejsia treba nabrat sily 😃 a neboj vsetko raz pominie...

maxiva
30. nov 2016

Ja si pamätam,ze ked bol syn malinky,tiez mal take celovecerne plakanie,kazdy den😒fakt to bolo hrozne,muz stale v praci,ja sama😨Dcera ma raz vecer prosila s placom,aby uz neplakal.tak som ho dala do kocika a dieta zazrak zaspalo do piatich minut.Treba skusat,co na neho zaberie,moj napr,neznasal kolisanie na rukach a take samostatne zaspavanie v postielke to uz vobec.chvilu som ho povozila a bol klud a to ticho na nezaplatenie....

domculik
30. nov 2016

@1994s ano, je to pravda ze 99% z matiek ma chut niekedy s dietatom triast alebo spravit hocico aby prestalo revat. treba si to priznat a nehrat sa tu na supermegamamky. kazdemu by rupli nervy, hlavne zo zaciatku, ked nevies, preco reve, a nonstop reve, a nic nepomaha, a si na to sama.
ALE - najviac sa mi paci prispevok @mimla - v tejto vypätej situacii sa treba jednoducho primiet uvedomit - treba dieta aspon na chvilu polozit a nejako sa odreagovat, aby si nevybuchla. neviem co ine dodat, mimla to vystihla presne a riad sa tym.
vela zdaru a neboj, takmer kazda matka prezivala nieco podobne, nie si sama, len vydrz toto obdobie a bude lepsie 🙂

akronop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simonkaa27
30. nov 2016

Skus to riesit tak ze zistis ako to zmenit. Preto opacne, lebo pr teba tak vznikne nejaka nadej a bude to lepsie ako ked sa najskor vyvetras a dieta odsunies lebo to ti problem len oddiali. Takze najskor vyries to preco place a potom si daj nejaky aspon dvojdnovy relax a maleho nechaj niekomu mame alebo komu 🙂

pragmaticka
30. nov 2016

a kojis este? kamaratova zena toto mala, ked mala jej dcerka asi polroka! Skoncila na psychiatrii (aj hospitalizovana!) a okamzite jej bola zastavena laktacia!! Teraz uz je nastastie dobre.

papricka33
30. nov 2016

@1994s no, začnem tým, že nie si sama. A teraz všetko preskočím a poviem ti UŽ NIKDY NETRAS SVOJIM DIETATOM!!!. Mikropoškodenia mozgu, ktoré sa môžu neskôr prejaviť sa dokonca označujú spoločným názvom"syndróm traseneho dieťaťa". Neskôr sa budeš čudovať prečo trpí dyslexiou, či je hyperaktívne, alebo prečo sa u neho v puberte vyvinula endogenna depresia ☹ Takže radšej kopni do dverí, zarev do vankúša alebo znič nejakú inú vec.
Je normálne, ze ti to lezie na nervy. Kto by chcel deň a noc mat strcenu hlavu pri cirkularke? Skús zapojiť, muža, aspoň na hodinku denne SAMA vypadnúť preč. Na prechádzku, do lesa, do jaskyne... Uvidíš, vratiš sa a svet bude zase krásny a tvoj malý to najkrajšie a najmilovanejsie stvorenie a chvíľu budeš zvládať aj ten plač 🙂

simonkaa27
30. nov 2016

@pragmaticka to az takto moze soncit laktacna psychoza? pocula som uz o nejakych pripadoch ale toto je uz aj vazne asi potom. Som myslela ze to same nejako prejde ked zena presatne kojit lebo kamoska to mala a po mesiaci to prestalo same 🙂 omg uz sa tesim coi ma ten hore pre mna pripravene 😀