Som dva mesiace po pôrode a som citlivá
Dievcence som 2mesiace po porode ale taka citliva som velmi...
Este k tomu dcera neustale place (koliky) cely den, niekedy mam pocit ze to nezvladnem a ze som mala asi s dietatom este pockat ze som asi neni pripravena. Som jedina ktora ma taketo pocity?
@katches69 aj nasa mala koliky 3m a ako prisiel treti mesiac tak zo dna na den prestala..masirovaki sme brusko pupikom dsvali kvapky..plakala aj nam uz som myslela ze to bude na dlho..ale mojkala som ju o to viac nevzdavala som to..neboj sa ..nam teraz neapi uz mesiac sme 5h v noci hore ale snaizm sa ze je to len obdobie i ked uz nevladzem..chvalabohu mi muz pomaha velmi..zvladnes to..ja som plakala hadam kazdy den 😀😊
Je na UM alebo nie?
ahoj, v prvom rade ti gratulujem k bábätku. toto čo píšeš ta citlivosť.. hm som 10 rokov po prvom a takmer 9 rokov po druhom pôrode a stále som precitlivela 😀
a ano hormony, stále sa spoznávaš s bábätkom. nie si v tom rozhodne sama 🙂 ja som revala tak pár mesiacov po pôrode dosť často a intenzívne :( ale prešlo to akonáhle som sa ja dala hlavne fyzicky dokopy, mala čas aj na seba a nie iba na domácnosť a akonahle sme sa s babatkom nejak spolu zžili ♥
Dávaš jej nejaké probiotika? Vyskúšaj. Nám to pomohlo. A zo skúseností, ak má dieťatko nejakú predispoziciu na alergiu, tak ak to Ty jedávaš, do mliečka sa to dostane... Samozrejme, ak kojis, a to neviem, ci áno
@banderaska29 dakujem dufam ze mna to prejde
@katches69 mali sme s dcerou rovnake problemy, koliky neskutocne. Na pohotovosti nam pani doktorka poradila rozrabat UM do popradskeho caju, nie do vody. Vôbec nevadilo, že dcera vtedy ešte nemala 3 mesiace. Konkretne
https://www.popradske.sk/caj/detsky-uvolnujuci-65/ Ako som začala rozrábať UM do tohto čaju, koliky prestali.
@katches69 mne pomohlo vzdať sa všetkých očakávaní. Ráno si nachystam na stolík jedlo a pitie a proste na ostatné veci sa vykaslem. Prádlo počká, prach počká, záhrada kľudne nech obrastie ako džungľa, na jar to vykosime....aj teraz sedím v hojdacom kresle, bábätko na mne, sme prikryti dekou a cez deň iba takto spinká. A je nám fajn. Ja sa usmievam, učím sa nový jazyk cez aplikáciu na mobile, popijam/jem, čo som si nachystala na stolik a na hrudi mám bábo, ktoré sa usmieva zo spánku. Keď sa zobudí, tak občas reve ako tur, ale tým, že ja medzitým nelietam ako plesnivá handra medzi domácimi prácami, tak mi ostáva lepšia nálada a viac trpezlivosti ten plač zvládnuť. Zároveň jemu veľmi pomáha, keď leží na brušku, ale v postieľke sa ho bojím tak nechať, lebo často grcka. Na koliky a všetko okolo toho nám nepomohlo nič, resp vždy len na krátku chvíľku. Espumisan berieme doteraz, ostatné som vyradila bezo zmeny.
@katches69 ja som raz uprostred kojenia nahradila kojenie um a neskutočné bolesti brucha, zápcha na mesiac... Nevravím, že si mala kojiť, ani nič nevycitam. Môže to byť aj tým mliekom. Neskúšala si meniť značku? Viem, ze sa značky UM nesmú miesat, ze raz také, rsz take... Ale vymeniť sa môže, je tu x diskusii o tom... A možno by pomohlo, čo pisala stella14... Viac poradiť neviem

Dam vediet o cca 2 mesiace, ked zo mna vypadne (rýchlo a bezbolestne je moja naivna predstava) 💖
Ssesternica mala dvojcata s kolikami, ked neplakalo jedno, plakalo druhe. Uz si na to ani nespomenu