Som skoro dva mesiace po pôrode a je mi ťažko na duši

11. júl 2021

Ahojte. Neviem či mi poradíte alebo pomôžete ale chcem vedieť či to zažívam len ja alebo čo to je. Mám synčeka. Milujem ho, som šťastná že ho konečne máme. Cesta za ním ale bola dlhá... 4 roky. Medzi tým som prišla o prvé babo v 6.mesiaci. Doteraz bolo všetko v podstata fajn, užívam si ho, je to dobre bábätko, máme len také bežné problémy s bruškom obcas a tak. V nici sa mi budí len raz. Manžel je skvelý, veľa mi pomáha.
No ja posledné dni pociťujem ako takú prázdnotu. Neviem čo to je a ako to opísať ale občas mi príde tak ťažko ba duši. Neviem, ci je to tou stratou bábätka, ale snažím sa na to nemyslieť a uzivam si toto moje babo. Proste teraz mam všetko ale mam taky stav že niečo ma ťaží. Nemáte s tým skúsenosť?

dominikac321
11. júl 2021

je to pre teba velka zmena v zivote a tento pocit je podla mna prirodzeny a zazila ho kazda na zaciatku, dlho si chcela a splnilo sa to...kludne posli ip ak potrebujes pokecat 🙂

asia83
11. júl 2021

Hormóny. Zmena. Jedno s druhým. Hormóny sa ustália cca 6 mesiacov po pôrode, zvyknúť si zvyknete. Na všetko sa dá zvyknúť.

taga
11. júl 2021

Ako pise
@asia83 su to hormony.. tvoje telo sa 9 mesiacov pripravovalo na porod, vytvaralo zivot, boli to obrovske zmeny a teraz sa bude 'vracat' do normalu a to su opat velke hormonalne zmeny. Daj si cas, nehladaj za tym zatial nic hrozne, preziva to viac menej kazda zena. Ja som dlho dlho mala take hormonalne vykyvy ale kym mi to doslo co mi je 🤦‍♀️

jazula
11. júl 2021

Aj ja mám 2mesačné bábo a mala som pocity prázdnoty pár týždňov späť. Užívam si toto obdobie a veľmi sa teším z bábätka, ktoré som tak dlho chcela, ale občas mi veľmi chýba mať bábo v brušku…tá maximálna blízkosť… Už teraz špekulujem nad druhým bábom a to sme doma rátali s jedináčikom, keďže máme obaja s partnerom už 40 😂. Tak snáď to budú len hormóny a ako bude bábätko stále interaktívnejšie, pocit, že mi niečo chýba, bude ustupovať 🙂

lucusbielaruza
11. júl 2021

Skúsiť piť materina dusku a ľubovník bodkovaný... Mne pomohli na úzkosť.

akirlu
12. júl 2021

Znie to ako poporodna depresia. Ak sa to nezlespi alebo dokonca este zhorsi, treba kontaktovat lekara a zacat sa liecit, bud formou terapie alebo aj uzivat antidepresiva. Pomaha aj pohyb a kontakty s priatelmi a rodinou.Neliecena poporodna depresia totiz moze velmi negativne ovplyvnit budovanie vazby medzi matkou a dietatom. Ja musim pri kazdej navsteve gynekologa a pediatra vyplnovat taky dotaznik, ze kolko dni som sa za posledny tyzden citila skleslo, neproduktivne a pod. a potom mi zrataju body a vyhodnotia, ci nemam poprodnu depresiu. Zijem ale v USA, tu sa na to velmi dba.

cherryann
22. júl 2021

Ja som sa rok po pôrode necítila ako "JA". Strašne zle som prežila samotný pôrod, bolo to pre mňa fakt trauma. Tá zmena po dieťati je fakt veľká, ja som so svojim trápením chodila k terapeutkám a obe mi potvrdili, že i keď dieťa chceš, tak je to v podstate prelomová situácia v živote, ktorá je náročná na psychiku.
Tak doporučujem dať si čas, príjmať sa s tým, že tieto stavy občas máš a nesnažiť sa ich potlačiť. A ak ti príde, že je toho moc, prihlás sa na terapiu, myslím, že pohovoriť si s niekým skúseným, môže veľmi pomôcť.