Som strašne bledá. Prečo?

roula
5. feb 2014

ahojte dievcata,
moj problem je taky, ze som strasne bleda ,niekedy vyzeram ako keby mi bolo zle , ludia sa ma pytaju ci niesom chudokrvna ci som ok, pritom sa v ten moment necitim zle ,ked sa prudko postavim tak sa mi zatoci hlava , mam nizky tlak ,chcela by som vediet preco asi som bleda? co mam robit aby moja plet vyzerala zdravsie, ruzovejsie ?ved jem vsetko aj zeleninu aj ovocie aj mam normalne obedy, jem vsetko co chcem a kedy chcem ,no som aj chuda ,nechcem pribrat len chcem vyzerat a citit sa zdravsie, s manzelom chceme deticky a chcem byt fit aby som to tehu zvladla, co mam jest ?pit?
dakujem za vsetky rady 😉 🙂

erina11
5. feb 2014

@roula vsetko s obsahom zeleza...a si chudokrvna?...

hviezdicka111
5. feb 2014

a vzdy si bola taka bleda? lebo kazdy ma nejaky typ pokozky...ak si to mala tak vzdy, mozno je vsetko v poriadku, jednoducho len tak vyzeras 🙂

roula
autor
5. feb 2014

@erina11 asi pred 7 rokmi som bola na odber krvi a vtedy som bola chudokrvna doktor mi dal aj tabletky ktore ked som zacala brat mala som strasne ciernu stolicu tak som ich nedobrala a nechala som to tak

roula
autor
5. feb 2014

@hviezdicka111 ano stale som taka bleda cely zivot ale nechcem byt taka ,som malatna bez makeupu vyzeram zle

erina11
5. feb 2014

@roula v podste si si aj odpovedala....tabletky skus nahradit potravinami s vysokým obsahom zeleza.....ak nezaberie sup k lekarovi...neni sranda byt chudokrvna a mat nizky tlak.

roula
autor
5. feb 2014

@erina11 nevies mi prosim ta poradit co obsahuje vela zeleza? mozem mat z toho ze som chudokrvna vazne problemy ? tehotenstvo by som asi nezvladla?

erina11
5. feb 2014

@roula ...zvladla..ale naco riskovat?...vygoogli....je aj vela receptov...drzím palce

roula
autor
5. feb 2014

@erina11 dakujem 🙂

zuzkamin
5. feb 2014

Ahoj ja som na tom podobne ako ty. v minulosti som sa liečila na ťažkú anémiu, brala som rôzne lieky, injekcie a podobne. Neviem prečo si ich vysadila? Je totiž všeobecne známe, že pri liekoch na anémiu je čierna stolica, lebo obsahujú veľa železa. Nízky tlak, malátnosť, bledosť kože to všetko môže svedčiť pre anémiu. Nepodceňovala by som to hlavne ak plánujete rodinu. Nemyslím, že by si chcela skončiť na transfúzii, radšej tomu predísť. Odporúčam jesť cviklu, špenát, brokolicu a pomáha aj žúvanie čerstvej petržlenovej vňate. Ale určite by som na tvojom mieste zašla za svojim obvodným lekárom na kontrolný krvný obraz, aby si si bola na čistom, či je to fakt tá anémia.

aristka
5. feb 2014

@roula čierna stolica pri liečba železom nie je závada ..zafarbenie stolice ja práve spôsobené tým železom ,ktoré sa vylučuje aj stolicou ..a ako to vyriešiš smer dr.nech ti zoberie krvičku a z nej zistí čo sa deje a či to bude anémia ...a potom sa dohodni ako to bude riešiť...aj lekár ti ozrejmí ,ktorá zelenina je s vysokým obsahom železa...

roula
autor
5. feb 2014

@zuzkamin ahoj ,dakujem ti za radu, a ty si na tom ako? tebe sa to zlepsilo? beries ich stale alebo ked sa to upravi tak mozes lieky vysadit ?
a tu zeleninu mam jest surovu alebo moze byt aj varena? prepac za tolko otazok 😅

zuzkamin
5. feb 2014

no bola som na liecbe asi 4 roky vkuse teraz som uz len na diete. zacala som injekciami ktore som brala asi tri mesiace, potom tri mesiace lieky, potom zase injekcie a potom uz len lieky. kontrolujem si pravidelne hodnoty krvneho obrazu a zeleza. stale si drzim nejake to optimum, ale ak mi nahodou hodnota klesne lekarka mi da preventivne lieky, s tym, ze vyberiem jedno balenie a zase mam pokoj na nejaky ten rok, dva. teraz som uz bez liekov asi tri a pol roka a pred tyzdnom som mala hodnoty OK.
tak uprav si tu zeleninku podla svojej chute. ja osobne zboznujem spenatovy krem, alebo dnes som si napriklad v praci dala cviklovy krem, uzasna chut. musis si najst to co ti vyhovuje. ale to zuvanie tej vňate je inak dost hnusne, ale pomaha. 😀
a samozrejme pomaha aj cervene vino 😀 drzim prsty