icon

Som závislá od alkoholu?

7. aug 2023

Ahojte. Pridávam tento príspevok ako anonym lebo sa fakt hambím za túto vec, len chcem vedieť váš názor. Idem k veci. Keď som si dala dokopy s priateľom, cez víkend vždy doniesol nejakú fľašu whisky a tak sme niekedy stiahli zopár pohárikov. Neskôr sme začali spolu bývať a snažila som sa prispôsobiť novej zmene a večer po práci sme si dali niečo alko. Postupne sme sa na to namotali a pili sme skoro každý večer niečo. Začala som cítiť, že idem do väčšieho extrému. Ešte pred ním ako som ho poznala som si niekedy dala aj sama, ale len raz za čas. No ako sme začali spolu popíjať, tak mi aj váha začala stúpať dosť výrazne "z prázdnych kalórií" a aj som zanedbala pohyb. Potom som sa rozhodla, že si idem dať detox na mesiac a skúsim schudnúť. Schudla som 5kg aj s pomocou pohybu. Zase sme sa k tomu vrátili, no už sme to obmedzili. Ale postupne sme zase začali piť po večeroch vína a bola som tam kde pred tým. Teraz sa to zase snažím obmedziť, len ani priateľ ma niekedy nepodrží, že aj on navrhne nech si dáme víno alebo je whisky v akcii tak zoberie. Chcela by som to obmedziť len príležitostne lebo chceme časom aj deti, ide to dosť do peňazí a ani na váhu to neprospieva. Len sme si zvykli s alkoholom na odreagovanie a viem, že je to zle. Myslíte si, že som závislá? Ako s tým prestať?

Strana
z2
maminkadeticiek
7. aug 2023

Nie je to dobre,urcite nie.Ano podla mna si uz zavisla.Navyse zijes s clovekom ktory ta v tomto nepodrzi,naopak navadza ta na opacnu cestu a ty si slaba tak sa vzdy prisposobis.Dala by som ultimatim,ze bud to utnete alebo mozno budete musiet ist kazdy svojou cestou,levo kupit si niekolko flasiek tvrdeho mesacne na spotrebu 2 ludi je alkoholizmus.

slavomira236
7. aug 2023

Za mna mas nabeh tou alkoholickou sa stat. A dat si sama nieco na pitie je u mna tiez alkoholizmus. Takeho partnera co kazdy vecer popija a este tvrdy alkoho lby som nezniesla. Neznasam to. Moj vypije 2krat za rok a uz sa rozculujem. Uz som stopla viac takych priatelstiev kde znami nevedeli sa stretnut bez alkoholu alebo prisli na navstevu a ci nieco nenalejem. Nie nenalejem ked sa chcu stretavat koli alkoholu nemam zaujem
U mna doma alkohol nedrzim nekupujem. Mam asi 5flias vina co niekto doniedol a uz su 10rokov v komore ani ma nenapadne to otvarat

autor
7. aug 2023

@mamamasama tak ani my keď nemáme doma má to neláka. Najlepšie keď sa nekúpi nič

mamamasama
7. aug 2023

Tak nič nekupujte a problém vyriešený

dejka77
7. aug 2023

Je fajn, ze si to uvedomujes a si na dobrej ceste. Obavam sa ale, ze s takym clovekom velmi nemas buducnost. Bud sa uvedomi, ale skor si myslim, ze ma nabeh na zavislost (aj ked zavisly je uz teraz). Proste v tomto pripade je to bud alebo. Ja by som nemohla zit v takej neistote. Samozrejme, pokial ti nejake alkoholove excesy nevadia, nemas co riesit.

ahhola
7. aug 2023

Zbav sa frajera
Zbav sa alkoholu.
Zabudni ze existuje... Oboje. 🤕

lalu_sk111
8. aug 2023

ono ak partner aj dlhšie obdobie vydrží neznamená to, že nie je alkoholik. To je častá mylná predstava. Mám to v okolí a nie jeden prípad kedy sa to ťahá a človek si nechce ani za nič uznať, že má problém a práve toto je obhajoba. ,,Veď som vydržal mesiac keď sme sa dohodli ale pijem lebo chcem,,. Hlúpe výhovorky. Poznám páry kde je žena alkoholička a muž pijak. Je v tom rozdiel. Pijak nie je vyslovene fyzicky závislý ale žena už áno. Toto je veľmi veľmi ťažké a najlepšie, čo sa dá urobiť je prestať, čo najskôr. Ak sa to raz prehupne do alkoholizmu tak jediná možnosť bude celoživotná abstinencia a to je ťažký chlebíček.

raziel_
Odpoveď bola odstránená
freeb
Autor odpoveď zmazal
bluka2
5. apr 2024

A nemáte niečo, čo by vás bavilo robiť spolu okrem popíjania? Skúste si dať nejaký spoločný cieľ, niekto chce zabehnut nejaké km, naučiť sa jazyk, pozrieť si všetky diely nejakej ságy, niečo čo vás spája ako ten chlast? Lebo ak nič nenájdete, vzťah pôjde asi dole vodou .
Ale prestať piť musíš rozhodne, keď máš túto otázku v hlave. Nechceš predsa, aby alkohol ovládal teba, či?
Odhliadnuc od tých kíl na viac a peňazí menej

ekologickadama
20. apr 2024

Ahoj, zaujíma ma, ako si na tom teraz ,ako sa Tvoj problém vyriešil, alebo sa stále rieši. Nieje to jednoduché a ver mi, nie si sama s takýto problémom. Dôležité je, že si to vieš priznať a problém chceš riešit. Ak chceš, kľud e napíš o Tom viac.

zuzinka888
20. apr 2024

Ak si clovek da 14 drinkov za tyzden je jedno ci kazdy den hoc len dve plechovky piva, alebo sa rozbije kazdy piatok- je to problem/zavislost na alkohole. Mate problem s alkoholom obaja.

nane27
1. jún 2024

Ahoj ako si dopadla nakoniec? Myslíš si že problém je tvoj partner.. ty si si to uvedomila,že ti to škodí no on nie a čo bude do budúcna? Pri takom vzťahu neprestaneš piť.. ťahá ťa dole ..potrebuje parťaka na popijanie.Pre muža alkoholika to je originálne vypiť si doma a ešte zo ženou ..ma luxusné pitie. Urč hranice povedz mu že ti to už vadí a chceš obmedziť a možno pomôžete sebe navzájom..prajem veľa síl Alkohol je zlo veľa životov zničilo ..je to ako požiadať si peniaze za sakra veľké dane 🫶

freeb
Autor odpoveď zmazal
lubka2510
17. jún 2025

🙁

maya_hi
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2