Spolubývajúci nie sú zaočkovaní

11. sep 2021

ahojte, byvam v zdielanom byte a mam 2 spolubyvajucich, nedavno som ale zistila, ze nie su zaockovani a ani sa nechcu ockovat. Obaja maju pracu kde sa hromadne stretavaju s ludmi, nielen s kolegami, nemozu robit home office. S postupne zhorsujucou sa situaciou sa obavam, ze mi donesu koronu domov a tym skomplikuju moj zivot. Je jedine riesenie odstahovat sa? Ste tu niekto v podobnej situacii?

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miskamicha
11. sep 2021

Hlavne sa ukludni...coho sa bojis ty ked si ockovana? Si myslis ze ak by boli ockovani tak ti coronu nedonesu? 😰🙈🙈 treba menej pozerat s stv1 ..tv hn/J/oj a narkozu... neviem ci to myslis vazne alebo je to opat diskusia na rozprudenie hadok

namornicka
11. sep 2021

Ty ak si ockovana tak tebe by tazky priebeh covidu nemal hrozit. Tak isto mas vynimlu z karanteny ak by oni museli ostat. Nerozumiem coho sa vlastne obavas.

ibrunova
11. sep 2021

Covid môžeš domov doniesť aj ty.

autor
11. sep 2021

@ibrunova je vacsia pravdepodobnost ze oni ako ja

autor
11. sep 2021

@namornicka nechcem byt clovek ktory to roznesie este dalej

lucianak
11. sep 2021

Nakazit mozes aj ty ich. To, ze si zaockovana neznamena, ze c19 nemozes dostat. Takze len klud.

ibrunova
11. sep 2021

Ani by som nepovedala, nikto nepovedal, že očkovaní neochorejú, ale že budú mať ľahší priebeh a takisto ho môžu preniesť ďalej.

autor
11. sep 2021

@lucianak viem ze mozem ale skor to oni dostanu ako ja

namornicka
11. sep 2021

To by malo trapit najma ich. Cely svet nespasíš. Odporucam nerypať do nich, je to ich rozhodnutie a kedze je vakcina dobrovolna tak nikto nema mandat to ludom nariadovat. Moze to zniet blbo ako to teraz napisem, ale dobre vztahy s ludmi a najma spolubyvajucimi su cenne. Vaz si ich pre svoju dusevnu pohodu, od ktorej koniec koncov zavisi aj tvoje zdravie. Kedze kto chcel sa dal uz zaockovat, nemusi ti byt luto ludi co tak neurobili. Je to ich zodpovednost.

mogaa
11. sep 2021

neviem čo chceš počuť...ak sa tak veľmi bojíš korony, tak sa odsťahuj od bytu kde budeš bývať sama a obmedz stretávanie s ľuďmi - včetne návštev u lekára a nákupov v obchodoch....lebo aj tam stretávaš neočkovaných ľudí a rúško ti veľmi nepomôže....

veronice
11. sep 2021

Este raz. Dostat to mozete rovnako. Ockovanie neovplyvnuje ci ten virus dostanes alebo nie, ale ako sa s nim tvoje telo vyrovna. Takze jediny rozdiel medzi nimi a tebou je ten, ze ak virus dostanes ty, tvoj organizmus sa s nim vyrovna lepsie ako organizmus tvojich spolubyvajucich. Rovnako to mozes priniest ty im ako oni tebe. Posilnuj si imunitu a nestresuj 😉

sasanka605
11. sep 2021

Aby si nebola prekvapena kedze ockovani sa nemusia testovat a ked je chory, tak to korona urcite nie je. Inak sa len odstahovat do bunkra, skor ci neskor sa to prezenie celou populaciou.

miskamicha
11. sep 2021

A to mas odkial??? Tak isto mozes byt prenasac ako oni🙈🙈🙈

matkahelka
11. sep 2021

ja by som s istotou netvrdila, ze oni sa nakazia skor ako ty. ja mam 8mes.po covide vyssie protilatky ako moj svagor 2mes.od 2 davky pfizeru. myslim, ze uz neraz bolo povedane, ze pri delte ziadna 90% ochrana pred nakazenim nefunguje. ty sa mozes rovnako aj nakazit aj to sirit ako oni. ty si sa dala zaockovat, tak by si mala byt v klidku. jedine, zeby si tomu ockovaniu az tak neverila, preto panikaris. a mimochodom, bezne sa pytas ludi, s ktorymi prichadzas casto do kontaktu, ci su ockovani? aj svojho zubara, obvodaka si sa to pytala?

gdpr
11. sep 2021

riešenie je jedine, že sa odsťahuješ donútiť ich nemôžeš sa očkovať. A ako príklad kamoška očkovaná 2dávkami teraz má covid takže aj ty ho môžeš doniesť a nakaziť spolubývajúcich

autor
11. sep 2021

vacsina tu pisete ako keby ste kazda mala cas byt dva tyzdne chora a bolo by to ok

sasanka605
11. sep 2021

Vacsina ti pise realitu, ktora sa ti nepaci. Ak nakazis ty ich to uz bude ok? Oni maju cas byt chori?

autor
11. sep 2021

@matkahelka oni nemali covid takze tvoj priklad je irelevantny

autor
11. sep 2021

@sasanka605 ja som urobila vsetko, co som mohla, aby som tomu zabranila, oni nie, to je rozdiel

matkahelka
11. sep 2021

my sme mali covid v zime cela rodina a nikto z nas nebol 2 tyzdne chori. boli sme vsetci bezpriznakovi. neviem, co chces citat... ak sa tak bojis, najdi si byt, kde budes sama. zamknes sa na 2-3 roky, dovtedy hadam bude po pandemii

danulicek
11. sep 2021

Mala som covid, boli sme cela rodina mesiac doma. Bolo to ťažké a áno, aj pracovne, ale zial neovplyvnis to. Paradoxne, my sme ho dostali postupne od syna, ten to dostal od mojej maminy, ktorá dodržiavala snad všetko, čo mohla. Len raz za cely rok nám strážila deti pred vianocami, kým sme išli na nákup. A to som cakala, že ho dostanem prvá ja, keďže mam pracu, kde som v kontakte s množstvom ľudi. cize naozaj nevies, kde to mozes dostať. Ale k veci: Do bubliny sa neuzavries a aj napriek ockovaniu mozes dostať covid úplne rovnako ako neočkovaní ľudia. Ty však nemusis mat príznaky žiadne a mozes to roznášať zvesela nevedomky ďalej. Takze ja by som sa na neockovanych spolubyvajucich až tak cez prsty nepozerala… ak máš s tým, že sú neočkovaní nejaky “morálny” problém, áno, jedine riesenie je odsťahovať sa.

janulik2008
11. sep 2021

Hlavne nehysterči. To že si očkovaná neznamená, že si úplne imúnna. Koronu môžeš mať a doniesť aj ty.

U nás nikto Covid nemal chvalabohu. Otec a mama očkovaní hneď ako sa dalo, sestra očkovaná tento rok v júli kvôli ceste mimo SK. Ja som sa očkovať dala cca pred mesiacom zatiaľ len jedna dávka. Áno Covid tu je a aj bude ale keď budeš sa tak báť bude to len horšie

magaret7
11. sep 2021

Ty môžeš mat 10 covidov a tvoji spolubývajúci vôbec. Zas je tu len niekto posadnutí očkovaním, ach jaj... Ľudia ľudia... Ani nevieš čo si si dala pichnúť...
Ja poznam prípady ze sa nakazili od očkovaného

nikaeli
11. sep 2021

a akú odpoveď očakávaš?
možnosti si už dostala - si očkovaná, "nemáš sa teda čoho báť".. môžu byť po prekonaní, môžu mať iné ťažkosti, kvôli ktorému sa nechcú očkovať.. ak sa predsa len bojíš, odsťahuj sa. Alebo si myslís, že sa tvoji spolubývajúci zaočkujú iba kvôli tvojmu strachu? ak by to bol tvoj byt, môžeš s nimi rozviazať zmluvu.. takto sa buď ukľudníš alebo sa odsťahuješ inde - otázkou ale je, či sa každého spolubývajúceho budeš pýtať na túto skutočnosť (na čo ti ani nemusia odpovedať) a či budeš hľadať dovtedy, kým nájdeš všetkých očko..

a ešte - už som to tu písala viackrát - manželov strýko čakal kvôli pandémii takmer rok na operáciu bedrového kĺbu, preto sa zaočkoval hneď ako sa dalo.. v nemocnici sa nakazil a už sa domov nevrátil..

sasanka605
11. sep 2021

aky rozdiel ak raz ochories, tak si chora a ked ich nakazis tak to uz bude ok? lebo si zaockovana a myslis ze to nedostanes. Cize ak by boli ockovani a nakazis ich, vtedy by si sa na to pozerala inak? By ma hanba preplesla, takto rozmyslat.

autor
11. sep 2021

@sasanka605 nikde som nenapisala ze ja to nedostanem alebo ze som imunna, pisala som vyssie co je rozdiel

weronika171717
11. sep 2021

Koľko ti zaplatili za tento príspevok? 😁😁😁

sasanka605
11. sep 2021

Pytala som sa aky je rozdiel ci nakazis dalej ockovaneho alebo nie, v tvojom zmyslani ten rozdiel zrejme je. V zahranici vysvetlili ze delta obchadza ovela lepsie imunitu ziskanu aj ockovanim, cize tvoj vyssie spominany rozdiel tam velmi nie je. Na otazku si dostala rovnake odpovede.

autor
11. sep 2021

niektore mi davate take argumenty ako moja trojrocna dcera, dakujem