icon

Sprej na hojenie rán

ivca88
3. apr 2022

Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem

henrikir
15. júl 2025
@izabellik

@1radula1 ano, kedysi sa tak neriesilo ako sa riesi teraz kazda blbostka. vlastne ani ja moc neriesim, ked tak nastriekam alfasilverom a ideme dalej. ani o tom nediskutujem 😀 prestane na to mysliet a aj zabudne, ze tam nieco realne ma 😂

@izabellik tak myslim, ze aj preto, lebo mu to proste upokoji tu pokozku, tak uz to potom nevnima.

xeonela
16. júl 2025
@henrikir

@izabellik tak myslim, ze aj preto, lebo mu to proste upokoji tu pokozku, tak uz to potom nevnima.

@henrikir Ano, pomoze, jasne, ale niekedy to tie deti maju proste len v hlave 😀 Vies ich aj nejako oblbnut, my sme tak s kuskom papiera alebo toaletaku robili 😂 Proste cokolvek som nasla poruke, to bolo liecive, hojive a zarucene to ranku vylieci a tak aj bolo, samozrejme 😂 Do tych troch rokov sa to este da, potom uz tazko 😂

zrncita
17. júl 2025
@xeonela

@henrikir Ano, pomoze, jasne, ale niekedy to tie deti maju proste len v hlave 😀 Vies ich aj nejako oblbnut, my sme tak s kuskom papiera alebo toaletaku robili 😂 Proste cokolvek som nasla poruke, to bolo liecive, hojive a zarucene to ranku vylieci a tak aj bolo, samozrejme 😂 Do tych troch rokov sa to este da, potom uz tazko 😂

@xeonela tak jasne, vsetko je komplikovanejsie s tymi malymi detickami... 😀

1radula1
18. júl 2025
@zrncita

@xeonela tak jasne, vsetko je komplikovanejsie s tymi malymi detickami... 😀

@zrncita Záleží. Každé dieťa je iné, mne to napríklad tá moja dosť uľahčovala pri všetkom 😀 Úplne bezstarostné dieťa. Plakala minimálne aj keď bola malá, a aj keď mi hovorili všetci, že to sa neskôr otočí, bude to presne naopak, tak vôbec 😀 Stále je rovnaká, zostalo jej to 😉 A som rada teda, že nie je taký plačko.

henrikir
21. júl 2025
@1radula1

@zrncita Záleží. Každé dieťa je iné, mne to napríklad tá moja dosť uľahčovala pri všetkom 😀 Úplne bezstarostné dieťa. Plakala minimálne aj keď bola malá, a aj keď mi hovorili všetci, že to sa neskôr otočí, bude to presne naopak, tak vôbec 😀 Stále je rovnaká, zostalo jej to 😉 A som rada teda, že nie je taký plačko.

@1radula1 tak to si dieta stasteny 😀 este povedz, ze ti spavala od dvoch mesiacov celu noc 😀

1radula1
21. júl 2025
@henrikir

@1radula1 tak to si dieta stasteny 😀 este povedz, ze ti spavala od dvoch mesiacov celu noc 😀

@henrikir Vieš čo, nie. Asi od polroka 😀 😇 Ale tak celkovo myslím, že nikdy nenariekala nejako ani keď spadla alebo čo. Keď vidím susedinu malú, že sa len buchne veľakrát a nevie ju utíšiť hodinu, čo tak reve.... No neviem, čím to je teda 😵

xeonela
24. júl 2025

@1radula1 no tak to si fakt vyhrala 😀 mne sa o takomto dietati ani nesnivalo😂... u nas bol vzdy orchester pri kazdom pade, aj ked to bol len skrabancek. ale tak uz to nie je take ako kedysi😝 moj uz ma sest, vidim, ze z toho pomalicky vyrasta 😅. ale najviac ma aj tak vzdy fascinovalo, ako vedia dieta rozplakat uplne banality, ako napríklad ze dostal modry tanier namiesto cerveneho 😇

izabellik
24. júl 2025

@xeonela poviem ti tak, ze kazde dieta ma svoje vlastne maniere 😂

henrikir
25. júl 2025

@izabellik treba si tie deti ucit 🙏 aj na to, ze ani jeden uraz nie je koniec sveta. deje sa to bezne aj dospelym 😂

xeonela
28. júl 2025

@henrikir Ale ved samozrejme 😂 Mohla by som o tom knihu napisat 😅 A to sa akoze ani nejak nepovazujem za extra captavu 😂 Ale tak obcas sa stane, no 😀 Uz aj krpec sa mi velakrat smeje, ze co zase robim 😂

1radula1
12. aug 2025

@xeonela No veď akože ja v tom až taký problém nevidím, pokiaľ sa ti horšie nestane 😅

hapkova
3. sep 2025

Prosim vas, co je lepsie sprej alebo mast? Alebo cim si pomoct?

izabellik
4. sep 2025

@hapkova neviem, co vyhovuje tebe, ale ja masticky osobne na tele neznasam vseobecne. vadi mi to 😀 a vadi mi aj to, ze sa zakazdym pozabudnem a niekde to proste utriem.

henrikir
8. sep 2025

@hapkova asi zalezi aj na co, nie? podla toho, co chces osetrovat, aku ranu. ale mne sa najviac osvedcilo toto. v podstate nim osetrujeme takmer vsetko, co sa nam doma prihodi. 🙂 zalezi uz na tebe, co preferujes, co sa ti bude lepsie pouzivat.

hapkova
9. sep 2025

@henrikir vdaka. viem citat, vidim, ze je to sprej, ale ake mnozstvo na to treba dat? to sa asi rychlejsie spotrebuje tipujem, ci?

xeonela
16. sep 2025

@hapkova Podla potreby. Mne vydrzi niekedy aj dva roky, pouzivame ho stale, funguje v pohode aj dlhsie. Samozrejme zalezi, ako ho je doma treba, to niekedy neodhadnes, su obdobia, kedy ho potrebujes castejsie ako inokedy.🙂

xeonela
16. sep 2025

@hapkova A mnozstvo ti povedat presne neviem, proste podla potreby, vsak to uvidis aj sama. Nie malo ani vela, tak, aby si nim prekryla celu tu ranu, neprehanaj to s nim zase. 😀

hapkova
22. sep 2025

@xeonela myslim si, ze aj v tomto pripade plati, ze menej je viac 😀

henrikir
24. sep 2025

co ja viem, nikdy som sa nezamyslala nad tym, kolko coho pri takychto veciach. to nemas dane. proste ako uznas za vhodne. dolezita je skor pravidelnost, nanasat niekolkokrat v priebehu dna.

1radula1
2. okt 2025

Ja som v tomto taká, že veľakrát aj zabudnem, že niečo mám a že to treba pravidelne ošetrovať 😂

hapkova
3. okt 2025

@1radula1 tak potom to tak asi ozaj funguje, ze to, co nemas na ociach, ta netrapi 😂

xeonela
8. okt 2025

@hapkova Podla mna to funguje len u deti takto 😀 Mamy to maju skor tak, ze len nemaju cas riesit seba, to je cele 😀

henrikir
10. okt 2025

@xeonela presne tak, mamy vacsinou nezabudaju, len jednoducho nemaju kedy 😀 ked konecne mas chvilu pre seba, tak vyhradne myslis na oddych a veci obdobne 😝 a potom si spomenies, ked to zase zacne stipat 😂

izabellik
13. okt 2025

@henrikir a o com sa to konkretne bavime vlastne? 😀 😀

henrikir
13. okt 2025

@izabellik vseobecne, ked ma nieco boli, mam daky uraz alebo nieco tomu podobne 🙂 myslim, ze to takto ma asi kazda mama. deti su na prvom mieste.

1radula1
13. okt 2025

@henrikir Na to mám doma ten Alfasilver, čo si dávala vyššie 😀 To je asi celá starostlivosť, resp. ošetrovanie samej seba, keď sa niečo prihodí 😀 Nechodím pre každú somarinu k doktorovi.

xeonela
16. okt 2025

@1radula1 Tak to nechodim ani ja, ale o to ani nejde. Netreba podcenovat nic, to som sa uz naucila, lebo zapalit sa moze aj uplne mala blbost.

zrncita
17. okt 2025

@xeonela ani neviem, ci sa mi take nieco vobec stalo, ale nehovorim, moze sa stat. nedas si pozor, dostane sa ti tam spina, tak z toho moze vzniknut asi aj dost nepekna rana. ale tak asi staci olepit leukoplastom, no nie?

henrikir
17. okt 2025

@zrncita podla toho, co chces zaliepat 😀 ja to niekedy ani nepouzivam.

1radula1
20. okt 2025

@henrikir Všetko by sa ani nemalo, ak máš nejakú hlbokú ranu, tak asi by som prekryla aspoň gázou, nech sa to nezapáli alebo čo, ale také jemné povrchové rany by som asi nechala tak.