Sprevádzanie k lekárovi

9. aug 2022

Baby chcela by som sa spýtať na Váš názor. Dnes bola moja kamaratka s dcérou nad 15 rokov na gynekologickej pohotovosti kvôli problému ktorý sa stále zhorsuje. Bola s nou ona pretože sme s manželom odcestovani a rodina je ďaleko. Prišli tam ze tam bola taka odporná sestra ktorá povedala že pokiaľ nie je rodinny príslušník nevysetri ju lekár pričom lekár tam nebol pretoze bol pri pôrode. Nepáčil sa mi jej prístup nakoľko ich poslala preč dcéra má bolesti a povedala že pokiaľ tam nebude rodinný príslušník nevysetri ju lekár ja osobne si myslim ze lekár by nemal problem ale problém mala ona je to podla vás normálne ? Resp ci neviete či môže na pohotovosti sprevádzať dieťa nad 15 rokov hocijaká dospelá osoba ?

nika11103
9. aug 2022

Vieš čo nechcem zavádzať , ale mne sa zdá , že keď som došla v 17tich na pohotovosť , tak si vyžiadali prítomnosť rodiča , je to už veľa rokov dozadu takze neviem , či si nejakým spôsobom tatina overovali . Ale teda určite má nechceli zobrať bez otca musel prísť on alebo mama . Pretože na správe pri pouceni je podpis zákonného zástupcu ( v prípade neplnoleteho). Oni akože hneď vyšetrovali kto je kamarátka ? Alebo im to povedala ? To je fakt o hubu, malo by im to byt úplne jedno , keby ju našli na ulici ju akože neošetria lebo tam nejsi ? Dobrá blbosť . No niekedy má toto slovenské zdravotníctvo neprestane udivovat

gelifil
9. aug 2022

ty si za nu zodpovedna...ako ste ju mohli nechat samu?

gelifil
9. aug 2022

a pre pochopenie tzextu si mala rovno napisat ,,s mojou dcerou"

nika11103
9. aug 2022

@gelifil trosku od veci , boli odcestovani preboha , má 15 rokov , nie 1 a pól , bola s ňou kamarátka u ktorej predpokladám bola alebo bývala u nich , kamarátka MAMY. Takze nie nezletila osoba . To teraz od 15rocnej sa nehnes ani na jeden krok ? Stať sa môže všeličo a hocikedy , dôležité je že mal kto s ňou byt , ostatne tá vôbec nemusí zaujímať ;)

kamowa
9. aug 2022

Moja sestra sla na vylet s mojim synom (vtedy 4-5 rocnym) a bola nutna pohotovost, nakolko velmi nestastne narazil do murika a vobec nebol problem s tym, ze nie som s nim ja, ale moja sestra. Ale otazka od lekara (BA Kramare), ci o tom vie rodic, padla.

laurika999
9. aug 2022

@nika11103, @gelifil to myslela tak, že ako ju mohli nechať samú práve vtedy, keď vedeli, že je problém, ktorý sa ako písala autorka stupňoval a zhoršoval
Nemyslela to tak, že "pri nej majú sedieť" vtedy, keď je všetko v poriadku.

nelca84
9. aug 2022

@kamowa vsak ale tvoja sestra predsa je rodinny prislusnik 🤷‍♀️

sojorez
9. aug 2022

Ide o informovany suhlas. Pre dieta do 18 rokov tam proste musi byt zakonny zastupca. Ale informovany suhlas sa nevyzaduje v pripade neodkladnej starostlivosti, ak nemozno ziskat tento suhlas, ale predpoklada sa. Co si myslim, ze v pripade navstevy pohotovosti by prejst malo. 576/2004 zakon o zdravotnej starostlivosti. Pytala by som zaznam o odmietnuti osetrenia...

savanna
9. aug 2022

Tiez si myslim, ze ju musia osetrit, na pohlad predsa nemozu urcit, ci ide o urgentny pripad, alebo nie. Ak ale hovoris, ze problem sa stale zhorsuje, ide o dlhodobejsi problem? Lebo v takom pripade je potrebne navstivit ambulantneho lekara a nie pohotovost.
V kazdom pripade dieta urcite moze na pohotovost doprevadit aj ina osoba ako rodic, aj ovela mensie deti predsa chodia ku starym rodicom alebo ku tetam na prazdniny, do tabora, atd. To by nedavalo zmysel.