Spustil vám Covid-19 extrasystoly?
Spustil niekomu covid extrasystoly ? Vynechsvsnie preskocenie srdca, som 1,5 mesiaca po covide a stále ich pociťujem je to nepríjemný pocit ktorý má veľmi vie vystrašiť
@bambulienka25 no uvidím čo povie psycholog ako výsledok sedení a tak uvidím čo ďalej či treba vyhľadať lekára ešte alebo nie
@llenka014 ako vždy, aj teraz ti napíšem 😉 covid som mala v októbri (čiže 7 mesiacov dozadu) - extrasystoly s arytmiou a tachykardiou mám dodnes.. plus hyperkinetická cirkulácia, ktorú ty nemáš.. dokonca mám za sebou aj kontrolný holter a musím ti povedať, že ako si minule zverejnila svoje výsledky z holtera, porovnala som ich s mojimi a máš ich omnoho lepšie ako ja 😉 mne vynechá srdce 3x častejšie ako tebe, takže kľud
@irusa áno viem, aj mne to tak bolo vysvetlené.. a áno, veľkú úlohu zohráva psychika, autorke sme to viacerí vysvetlili vo viacerých diskusiách. Pokiaľ viem, dostala aj betablokátory, istý čas potrvá, kým na je telo zareaguje a stav sa začne zlepšovať. Mne Covid spustil aj panické záchvaty, ale učím sa ich zvládať predýchavaním, atď.. Mám dve deti, chodím do práce (psych.dosť náročnej), musím fungovať 😉
@llenka014 pozri sa do papierov - koľkokrát ti "vynechalo" srdce za 24hod? ak si dobre pamätám, okolo 100. Problém nezmizne o to skôr, keď sa na to budeš každý druhý deň pýtať na fóre. Dnes je konečne krásny deň, vypni internet a choď von. Sadni si pod orgován a vnímaj jeho vôňu. Maľuj, tvor, tancuj.. nájdi si činnosť, ktorou odpútaš myšlienky. Ja sa ráno prebúdzam s točením hlavy a tepom nad 100. Musím vychystať dcéru do školy, drobca odniesť do škôlky a bežím do práce k deťom s autizmom. Začala som chodiť peši, aby som sa predýchala a trochu zaťažila, posilňovala srdce. Chodím tak aj domov. Cvičím SM systém na chrbticu. Atď. Čím viac sa budeš pozorovať, tým horšie to bude. Je to veľmi nepríjemné, áno je. Ale snáď sa tomu nepoddáš! čo robíš celé dni? študuješ? chodíš do práce? si na materskej?