Stafylokok aureus

monika12486
29. nov 2017

Mamičky, prosím pomôžte mi, dcérka chytilia v porodnici MRSA stafylokoka, má to v nose, ja som to mala v mlieku, keď som dostala zápal prsníka, teraz sa mi to vykultivovalo dole a aj na pokožke dole, prosím ako sa mám toho zbaviť, máte nejaké skúsenosti ako ste sa zbavili stafylokoka aureusa-zlatého. Prosím nepíšte mi sem negatívne veci, tých som už počula a čítala dosť, ale skor nejaké rady, alebo pozitívne skúsenosti. Veľmi ďakujem vopred.

fazy
29. nov 2017

Dcera má tiež v nose, vraj to má v tele každý druhý človek ;) Ako herpes, keď sa to rozšíri dávajú na to ATB.... treba posúdiť lekárom

monika12486
autor
29. nov 2017

@fazy a robí to dcérke problém? a má toho obyčajného stafylokoka či toho rezistentnejšieho? A má to už dlho? Mne zas tvrdia, že to je nebezpečné, niektorí doktori na nás pozerajú akoby sme mali mor :(

fazy
29. nov 2017

No keď mala asi tri roky mala stále nádchu, inak nemá problémy, teraz má šest. Má zlatého v nose. Asi to záleží či je ten nález v norme, ak by nebol tak by vám to pediater isto liečil atb, niekedy kvoli tomu trhajú aj mandle. Nebezpečné to být môže, ale to môže byť aj obyčajná chrípka. To musí posúdit lekár ;) Niekde som čítala že je na to dobrý rakytník.

h2
29. nov 2017

@monika12486 Ahoj, na zlatého stafylokoka pomôžu jedine antibiotiká a ani tie nemusia zabrať hneď, otec ho mal a pomohli mu až druhé antibiotiká, prvé nezabrali, musel brať silnejšie.

chvostik1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikush
29. nov 2017

syn mal na pokozke zlateho stafylokoka ako 4messacny ...zbavili sme sa ho....bez lekarskych masti, nakolko tie nezaberali...trvalo to cca 1mesiac alterna liecbov....slo len o konopny olej zmiesany s levandulov aspic....odvtedy ma pokoj...prirodzene ho mam e vsetci, staci zader a je to v prdely

fidorka7
21. jan 2018

@fazy MRSA stafylokok aureus je niečo ÚPLNE iné ako stafylokok aureus o ktorom píšeš ty a naozaj to NEMÁ každý druhý človek. Si o tom niečo prečítaj kým začneš trepať hlúposti.
Jedná sa o metycilín rezistentný SA a je to dosť veľký medicínsky problém, nazýva sa tiež superbaktériou a ide o nozokominálnou infekciu lebo k nákaze väčšinou dochádza v nemocnici, menej často v komunite. Takýto pacient, ak je v nemocnici, musí byť umiestnený na izolačke a platia prísne hygienické pravidlá. Invazívna infekcia MRSA výrazne zhoršuje základné ochorenie a môže spôsobiť sepse a smrť a preto je niekedy nutné podávať injekčne ATB a ich kombináciu a to dokonca niekoľko týždňov..

fazy
24. jan 2018

Veď píšem že treba lekára, ja lekár nie som, len som dala našu zkúsenosť zo zlatým stafylokokom, nie z MRSA. Inač naša už to má aj v krku, a má obrovské mandle, po troch týždňoch atb (ale to bolo na mykoplazmy) sa to trocha zlepšilo a po týždni ich má zas velké. My sme to vraj tiež chytli v nemocnici, aj keď ťažko povedať.

lesztike
1. dec 2018

@fidorka7 dobrý deň, prosím Vás potrebovala by som vedieť aký druh liečenia ste absolvovali?
Ďakujem krásne...

silviaaaa123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz