icon

Sťahovanie svalov na tvári

alivit
10. sep 2025

Chcem sa opýtať, či má niekto podobné problémy a čo by mohlo zabrať. Už niekoľko rokov sa liečim na generalizovanú úzkostnú poruchu, beriem dulseviu a večer lamegon a chloroprofixen, mám problém asi taký, že nedokážem sa zbaviť napätia, akokeby moje telo a hlava stále fungovali v stave "prežitia", nezabralo nič, čo som doteraz skúšala, nemôžem doplna vydýchnuť, akoby mi nejaké svaly to blokovali, v poslednom roku mi strašne sťahuje svaly na tvári, hlavne keď sa chcem dostať do kľudu, resp. keď mi akože by malo byť ok, je to strašne vyčerpávajúce, lebo som ako keby s neustálom napätí, nedokážem sa vôbec uvoľniť a oddýchnuť si ako normálny človek. Doktor na neurologii mi povedal, že tie svalové sťahy mám z liekov neuroleptík a dal mi Akineton, ktorý chcem začať brať. Má niekto podobné skúsenosti alebo problémy ???

anonym_ef3a7e
10. sep 2025

@alivit zacni ho brat
A chod na intenzivnu psychoterapiu alebo sa daj hospitalizovat

alivit
autor
11. sep 2025
@anonym_ef3a7e

@alivit zacni ho brat
A chod na intenzivnu psychoterapiu alebo sa daj hospitalizovat

@anonym_ef3a7e mali ste podobné problémy? na hospotalizácii som už bola 3 krát, z toho 2 krát som absolvovala po štyri elektrošoky

anonym_ef3a7e
11. sep 2025
@alivit

@anonym_ef3a7e mali ste podobné problémy? na hospotalizácii som už bola 3 krát, z toho 2 krát som absolvovala po štyri elektrošoky

@alivit nie, nemam psychiatricku diagnozu