icon

Stále sa niečoho bojím

permanentka
5. sep 2015

Dievcata poradte mi...cely moj zivot sa niecoho stale bojim, moj prvy sex (a to som ho nemala v 17tke ani v 25tke) som mala take nervy ze to bude boliet, strasne som sa bala...teraz mam 32 a rozmyslame ze o par mesiacov sa zacneme snazit o babatko. Milujem deti a velmi chcem mat svoje deti a viem ze uz by sme chceli mat, ale ten strach. Strasne sa bojim ze pocas tehotenstva priberiem 60-100kg (mala som problem s vahou, stale sa vidim tucna ale uz zvladam to ze so musela trochu pribrat), bojim sa ze porod bude strasne boliet a ze sa roztrhnem az neviem kam a ze nebudem moct utiect z toho stola ked to bude tak boliet :( :( viem je to cele detinske, a viem ze ked uz bude babatko tak budem mysliet na nho viac nez na seba ale vzdy ked ocikam test, tak viem ze ma asi porazi ked tam raz uvidim 2 ciarky, iked moje druhe ja by sa potesilo...
poradte prosim co si mam povedat a ako sa ukludnit =/

Strana
z2
adkadz81
7. sep 2023

@permanentka Strach neprekonate inak, len tak, ze urobite vec, ktora je spravna aj napriek strachu, ktory citite.Mala som obavy z porodu, to je asi normalne. Co sa vahy tyka, to ma trapilo a trapi najmenej.Da sa predsa cvicit, zdravo sa stravovat. Hlavne nepocuvajte hororove scenare a pozrite si pozitivne zazitky, skusenosti, rady odbornikov, trebars aj na nete je toho vela( opakujem vyberajte tie pozitivne). Pozrite si napr.stranku porodnice, kde by ste chceli rodit, ake moznosti ulavy od bolesti ponuka.Za mna topka je epidural a predchadzanie nastrihnutia hradze je aniball, masaz hradze.Urobte to co mozete urobit, to co nemate ako ovplyvnit, nad tym sa netrapte.Trapenie veci len zhorsi..

Strana
z2