Sťažnosť na lekára
Ahojte, chcela by som sa opýtať, ako to je so sťažnosťou na lekára. Menila som gynekológa a môj bývalý lekár poslal moju terajšiemu lekárovi dokumentáciu po medicínskej reprezentantke. Úplne ma to dorazilo, veď tam mám svoje osobné údaje!!! Lekár nesmie vydať dokumentáciu pri odchode k inému lekárovi ani pacientovi, nie to ešte cudzej osobe! Dozvedela som sa o tom od sestričky. No a moja otázka teda znie - ak podám sťažnosť na daného lekára, bude do toho nejako zatiahnutá aj sestrička nového lekára? Alebo ako vlastne takéto šetrenie prebieha? Ďakujem za odpovede.
@17alexis Mne posta uz stratila par zasielok, dokonca aj doporucenych. Takze si myslim, ze ta medicinska reprezentantka je o dost bezpecnejsia....skor by mi vadilo, keby moje udaje isli postou....
Akoze ano, nemal by jej to davat, ale som si ista, ze ju udaje cudzej osoby nezaujimaju. toto by som vobec neriesila. sanca, ze to nedoruci posta je vyssia a pochybujem, ze to niekto bude posielat kurierom
Skor mam pocit, ze mas zast voci ex gynekologovi a chces sa mu tymto sposobom mstit
@mircalla od veci-len k tej pošte vyjadrenie...poslala som desiatky balíkov, väčšinou "obyčajne".."stratili" sa dva, ale aj tie sa našli-len tá druhá strana musela byť dôsledná v hladaní..tzn: popýtať susedy, či poštárka nenechala u nej balík, popýtať sa rodinných príslušníkov / ak bývajú poblízku a poštárka oblubuje nechávať zásielky u nich, ísť na poštu a nútiť hladať /..sa mi stalo, že vedúca na dedinskej pošte odložila balík do skrine, pretože dotyčnú poznala a chcela jej ho dať osobne..pritom dotyčná vyslala pár dní predtým svoju mamu pre balík-samozrejme jej nič nedali, lebo tam nebol -kedže bol v tej skrini u vedúcej 🙂
@mircalla k tej cudzej osobe-prečo by tú med. reprezentantku nezujímali cudzie osobné údaje? kludne /náhodou/ to mohla byť jej suseda, známa, rodinná príspušníčka, alebo len tak hocikto/..a ak by tie údaje vedela použiť alebo /zne/užiť? aj ked nechtiac, stačí len sa o tom pred niekým dalším zmieniť atd.. všetko je možné, nie?
@luba41 bola som dosledna a vsetko bolo reklamovane...a prisla som o desiatky euro. podotykam doporucene
byvam v byte, postarka u susedov nenechava nic. vsetko mi chodi na hlavnu postu v BA, co je mega velka posta a hladaju, len ak mas podacie cislo. a samozrejme, kedze som mala podacie cislo hladali. zasielky boli vsetky ako podane v online sledovani podla podacieho cisla....podla toho na postu nikdy nedorazili a "stratene v preprave". som zvedava, co mi odpovedia.
inak nechavanie balikov u susedov ci rodinnych prislusnikov - to je podla mna o dost horsie ako poslat kartu po medicinskej reprezentantke
preco by susedov nezaujimali tvoje zasielky? tiez da daju pouzit ci zneuzit nie? v com je to ine?
@17alexis prečítaj si toto http://www.pluska.sk/mamina/zdravie/zdravie-die...
Myslím, že si ušetríš čas aj nervy, keďže spôsob "prenosu" karty nie je jasne definovaný (teda repku nevylučuje 😉 ), zodpovedný by bol lekár len za jej stratu.
jezis ja ta nechapem. denduska ti chcela pomoct, a este si si ani neotvorila clanok ale uz vies ze su to pi..viny.. tak vies co? toto je modry konik, zeny na materskej, /vacsinou/ a vsetky tie ich rady ci chces ci nechces nie su odborne. ked uz si taka hakliva na svoje osobne udaje, ako keby si bola VIP, tak nech sa paci na ministerstvo zdravotnictva, tam taku personu uz ocakavaju aby jej mohli poradit v zmysle zakona. tu baby radia ako vedia.
@17alexis
Zdravotná dokumentácia práveže nie je majetkom nikoho. Nepatrí pacientovi, hoci je vedená len o jeho osobe; nepatrí lekárovi / ambulancii, hoci ju fakticky vytvára, spracúva a drží.
Táto konštrukcia nevlastnenia dokumentácie, nanajvýš jej spravovania lekárom bola ustanovená práve preto, aby dokumentáciu nemohol nárokovať si lekár (napr. že ju nebude poskytovať druhému pri zmene lekára), ale ani pacientovi (aby si ju nenárokovali fakticky držať v súvislosti s nárastom právneho povedomia, majetkových nárokov a najmä povedomia o osobných údajoch).
Medicinsky reprezentant su velmi casto vystudovany medici .ktori pri ukoneceni studia skladaju slub mlcanlivosti ....takze aj v tomto pripade predpokladam .ze islo o medika .medicku ...
@17alexis a čo sa deje ? Zomrieš alebo ťa dá sledovať Mosad alebo čo spáchali, že odniesli tvoju dokumentáciu,,, Nechápem...
@micusa2222 ahoj, precitaj si to este raz, a pochopis. 😏 Na lekara som sa stazovala, bol napomenuty.
@17alexis Ako tu už bolo spolenujte, tvoje meno, adresa a rodné číslo pravdepodobne koluje v xy databázach, takže to ta trápiť nemusí.
Číslo OP si tam asi nemala, ani pásu.
Čo máš HIV alebo kvapavku, či prečo ti tak vadí, že niekto niesol tvoju kartu pri prekladke? Však tam nie je nič také špeciálne. Väčšina žien má bežné gynekologické vyšetrenia, a ak nie si nejaký špeciál tak to asi nikoho zaujímať i tak nebude.
@lenkakravcova ak spravne nesmie lekar pri zmene lekara vydat dokumentaciu mne ako pacientovi, nesmie ju vydavat ani cudzim ludom. Nema na to ani moj suhlas.

@luba41 aha, tak fajn potom. Ďakujem veľmi pekne.