icon

Štítna žľaza a poruchy cyklu pri nej

domca1408
8. júl 2022

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či sa tú nájde niekto , kto má poruchu štítnej žľazy a jedným z hlavných symptómov má poruchy cyklu. Presnejšie neustále krvácanie/špinenie. Beriem Euthyrox 50 už mesiac a pol....a čakala som zlepšenie ale zatiaľ nič. Po gynekologickej stránke som úplne zdravá ale špiním z 30 dní v mesiaci 26 a som z toho ozaj zúfalá....

victoriab
8. júl 2022

@domca1408 tiez berien elthyrocxin 50, už mi zvýšila aj na 75, spinenie veru mám aj ja, je to veľmi nepríjemné, stále sa citim ako špinavá... Riesila som to aj s gynekologickou, dala mi antiku, ale brala som to len 2 mesiace, lebo akože des, strašné vykyvy som mala a nechcela som to do seba davat...

motylik273
8. júl 2022

@domca1408 ja som na 75 euthyrox, stale zle vysledky, som po neuspesnom ivf. Aky mas vitamon d?

ninka99865
8. júl 2022

A robila ti na endo aj rozšírený komplet hormonálny profil? Nemáš nejakú cystu, myom? Nízky progesteron?? Progesteron môže podľa výsledkov byt okej a pri tom chyba.. neskúšala si nasadiť nejaký duphaston/ progestsnel? Ja spinim vždy pri cyste. A je to spineie také ako z maternice alebo?
Je to síce trošku iné ale ja som zvykla špiniť pri styku a aj potom rôzne. Riešila som to 4 roky s rôznymi lekármi a až ma potom jeden poslal na kolposkopiu aj napriek dobrej cytológii a zistili že mám nejaké zle cievky na krčku a vždy keď dostali nejaký “podnet” tak som spinila.

victoriab
8. júl 2022

@ninka99865 aký je rozdiel v spineni pri cyste a dako inom? Ja mam brutálny hlien, najprv hustý, potom ako bielko ale stále tmavovnedy, nikdy mi ba gynde nepovedala ze mám cystu..

ninka99865
9. júl 2022

@victoriab tak u mňa to bolo z krčka iné, ta krv bola taká ako keď sa trošku porezes, potom to prešlo do spinenia
Inac ja som musela vystriedať asi 4 gynekológov aby mi niekto pomohol, čiže určite by som skúsila názor aj iného.
A ak je všetko v úplnom poriadku rozmýšľala by som aj nad laparoskopiu, ja som sa toho bála a nehrnula sa do toho, ale nieje to nic strašne a môže to fakt pomôcť

domca1408
autor
9. júl 2022

@ninka99865 áno robili mi hormonálny profil a vyšiel skvelý. Sono mi robili asi 7 krát a žiana cysta ani nič...jediné čo ma gynekolog poslal či to nebude štítna žlaza. a Je....ale hovorím na tú beriem lieky a čakala som aspoň malé zlepšenie....

ninka99865
9. júl 2022

@domca1408 a keby si skúsila pridať aj progesteron k lieku na štítnu žľazu?

domca1408
autor
9. júl 2022

@ninka99865 čo sa týka špinenia... u mňa je to len také že do ružova sfarbený hlien stále...ale samozrejme bez sexu...ak sa pokúsim mať sex je to ako keby mám menzes...proste des...

domca1408
autor
9. júl 2022

@ninka99865 progesteron? mám sa na to spýtať gynekologa či na endo? nevyznám sa a k čomu vlastne slúži?

ninka99865
9. júl 2022

@domca1408 verím.. ja som to riešila roky a aj keď to nebolo tak veľa dni ako u teba bolo to extrémne otravne a ja keď som videla že zas tak mi to pokazilo vždy celú náladu 🥲
Progesteron je hormón ktorý je dominantný po ovulácii.. a zvykne byt spinenie keď je slabší, tak ci by ti toto nevedelo pomôcť žeby si to nasadila. Skús sa popýtať v mojom okolo to berie veľa žien..