icon

Strach z celkovej narkózy pri plánovanej operácii

kakauko_
30. sep 2025

Ahojte, musím ísť na operáciu ale veľmi sa bojím že sa neprebudim z narkózy, nikdy som ju nemala a ani som nikdy nebola hospitalizovaná, jedna sa o nie veľmi zložitý zákrok (vyčistenie celustnej dutiny a zošitie po trhani osmičky) celkový zákrok bude trvať 30-90 minút podľa náročnosti..ale naozaj veľmi sa bojím mám veľkú úzkosť a neviem čo mám robiť idem sa zblázniť ale podstúpiť to musím…

Strana
z3
anonym_5a8e13
30. sep 2025

@kakauko_ tiež som mala predtým strach, dali mi oblbovak a všetko bolo ok

ivik4
30. sep 2025

Ja som uz bola uspata hadam aj 10x. Nikdy som strach nemala ale to som ja. Mozno sa skus obratit na doktora,povedat o tom

unicornlady
30. sep 2025

Uspávaná som bola viackrát. Raz sa mi stalo, že ma dosť motalo a bolo mi nevoľno po prebudení. Ale to bol zákrok v rámci jednodňovej chirurgie, takže som nespala až tak dlho a "nevyspala" som tie motáky (ako keď som prespala po zákroku pol dňa)

cyberk
30. sep 2025

Uplne vpohode to je, sanca, ze zomries je mala, ale aspon to bude v spanku a nie niekde na dialnici s crevami von 😅

anonym_9fd35b
30. sep 2025

Dievca moje zlate, mne otvorili cele usta, vycistili mi celu prinosnu dutinu, vybrali cystu, odpalili nosovu sliznicu a spravili septoplastiku a turbinoplastiku, zakrok trval hodinu a pol a toto niekolko krat a som tu.

anonym_78928a
30. sep 2025

@kakauko_ akurat vcera som bola na operácii v celkovej anestezii, prvy krat, no ja neviem ci som divna ale ja mam z toho zazitok 😅 tiez som mala pred tym obavy, predsa len prvy krat, ides do neznáma, ale uz ked som lezala na operacke, povedali mi dobru noc, za sekundu som zaspala a zobudila som sa na izbe, uplny teleport 😆 vobec nic mi potom nebolo, nemas sa coho bat, fakt 😊 zomriet nezomries 😀 uz by som si jednoznacne vybrala len celkovú narkozu ako len lokálnu 😀

anonym_116c30
30. sep 2025

@kakauko_ Neboj sa,nemáš sa čoho báť, teda narkóza nebolí a prečo by sa neprebudila..Ja som bola viac krát už v mladosti keď som fajt nemala potuchy do čoho idem. Bilo to náhle. Mala som gynekologické operácie, zákroky v narkóze aj zubné pár krát keď som bola mladá. Vypustí to..

cukroska
30. sep 2025
@anonym_78928a

@kakauko_ akurat vcera som bola na operácii v celkovej anestezii, prvy krat, no ja neviem ci som divna ale ja mam z toho zazitok 😅 tiez som mala pred tym obavy, predsa len prvy krat, ides do neznáma, ale uz ked som lezala na operacke, povedali mi dobru noc, za sekundu som zaspala a zobudila som sa na izbe, uplny teleport 😆 vobec nic mi potom nebolo, nemas sa coho bat, fakt 😊 zomriet nezomries 😀 uz by som si jednoznacne vybrala len celkovú narkozu ako len lokálnu 😀

@anonym_78928a Podobne.

anonym_99160d
30. sep 2025

kolko ludi v tvojom okoli bolo v celkovej anesteze a kolko z nich zomrelo? cim sme starsi, tym vacsia sanca na nejaku operaciu, ja som si dala aj mandle vybrat v clekovej anesteze.
po porode ma v CA zasivali, dalej cistili po potrate a nedavno vyberali maternicu.

moja sestra podstupila CS v CA, tiez vyberanie polypu, moja mama tiez ma nejake operacie, mm asi ziadnu, dcera vysetrenie v CA, ked mala 3,5r. kamoska po potrate + CS. dalsia kamoska CS, ak nie aj 2x ( teraz neviem ) a to su len najblizsi ludia. nikto z nich nezomrel, ani nenastala situacia kde by to koli CA hrozilo, resp vsetci sa aj prebrali.

adri266
30. sep 2025

@kakauko_ Mat strach je normalne, ale nedaj sa nim ovladat. Ovela horsie je pocit, ze Tvoje dieta bude mat narocnu operaciu. Dcera uz mala operaciu 3x, od rychlej - vyber mandli, po narocnu, operacia chrbtice. VZdy som mala o nu strach. Ja sama som mala narkozu 2x, ale nemala som taky strach ako o dceru.
Neboj sa, bude to ok. Drzim palce.

anonym_d854fb
30. sep 2025
@anonym_78928a

@anonym_78928a tiež som sa prvýkrát strašne bála, ale to uspatie bolk také super, ze som sa normálne na to tešila druhy krat 😀 v živote som sa tak dobre nevyspala 😂

anonym_532dd0
30. sep 2025
@anonym_78928a

@anonym_78928a som na tom podobne len niakaq hlava nádobou ani neviem ako zaspala som aq akoby o sekundu už som bola prebudena na izbe 🤣

ariannazara
30. sep 2025

Mala som to isté, strach prečítané vsetky fóra.
Nakoniec ma uspali nachladenu kaslajucu a tu som prežila som, super som sa vyspala 🤣

kakauko_
autor
30. sep 2025
@ariannazara

Mala som to isté, strach prečítané vsetky fóra.
Nakoniec ma uspali nachladenu kaslajucu a tu som prežila som, super som sa vyspala 🤣

@ariannazara no to iste aj ja😅 prečítala som všetky fóra ale niektoré ma riadne vystresovali

ariannazara
30. sep 2025
@kakauko_

@ariannazara no to iste aj ja😅 prečítala som všetky fóra ale niektoré ma riadne vystresovali

@kakauko_ a ja nakoniec chora jak pes isla uz 2 krat som nechcela prekladat, uspali ma a ani ma neriešili ze ma hrdlo boli, sople mam. Prežila som, neboj sa nic to nieje

anonym_bbb556
30. sep 2025

@kakauko_ nemáš sa čoho báť ja som prvú operaciu zažila uz keď mi bolo 10😆a teda to bolo niečo možno to vyznie divne ale pre mňa fakt najlepší spanok za život teda po zobudeni uz prišli bolesti ale to bolo spôsobené tým ze mi operovali brucho no späť k téme daju ti oblbovak vyspis sa a uz bude dobre a tvoje obavy ze uz sa nezobudis sú dosť nereálne (urcite sa to deje ale veľmi malo väčšinou sa to stava pri vážnejších stavoch alebo vrodených chorobách o ktorých sa pred zákrokom nevie)

betulinka1
30. sep 2025

@kakauko_ neboj sa moj skoro 70 rocny otec akurat skonštatoval, ze po 3 hodinovej operacii sa zobudil a nic mu nebolo. Ze kludne mohol ist aj domov hned v ten den. Ze tieto nove narkozy su uplne ine ako pred rokmi.

malinovka333
30. sep 2025
@kakauko_

@kakauko_ tak ked sa uz neprebudis to ti moze byt potom uz uplne jedno. Nebudes o tom vediet. Horsie je zanechat tu niekoho .trapit a smutit budu oni nie ty. To je uplne normalne mat tieto pocity pred operaciou. Mysli nato ze ti to pomoze.je to celkom sranda sa prebrat z narkozy. Ja som vzdy nejake bludy trepala po zobudeni 😆

oblecenie99
30. sep 2025

4 krát ma uspavali, z toho 2 krát pri sekcii. Som tu, všetko je v poriadku. Neboj sa 🙂
Spomínam si pred operáciou kolena, ako mi dali ten oblbovak, ako som s usmevom kyvala ľuďom, ktorí stáli na chodbe, keď ma tlačili na posteli na operacku. Ako anglická kráľovná 😁

anonym_0dd30d
30. sep 2025

@kakauko_ ja som bola nedávno vo svojej prvej narkóze a musím ti povedať že to bol veľmi príjemný pocit to zaspávanie. Taky naozaj zaujímavý proste ťa vypne. Neboj sa, v dnešnej dobe je malá pravdepodobnosť sa neprebudit. Uvidíš že keď sa zobudíš tak ako keby ani žiadna operácia nebola - také rýchle to všetko bude

anonym_0dd30d
30. sep 2025
@anonym_78928a

@anonym_78928a že :D bol to svojím spôsobom zážitok. Zaspavanie sa mi veľmi páčilo a prebudenia no, zmätok chvíľu, pamätám si že som bola chvíľu ako opitá a vravela doktorke čo bola pri posteli že ma to mrzí ale nemôžem prísť na operáciu lebo to nestiham :D :D trapas ale ale tak teraz to beriem ako srandu.

zabka79
1. okt 2025

@kakauko_ ja som bola v narkoze asi 5x. Vzdy som sa bala rovnako aj niekolko tyzdnov pred. Mozno by ti obvodna mohla dat slabsi xanax a den pred to vysadis.

kiki68
1. okt 2025

Ja som bola v narkoze uz viac krat, rozne dlhe zakroky. Nikdy mi z toho nic nebolo, normalne ako keby trosku viac zurujem a rano vezmem veci a idem domov 😂 Nikdy mi z toho ani na zvracanie nebolo, max sucho v ustach a skriabanie v krku. Mne sa to celkom pacilo, sa tak uplne odpalit a potom ze halo svet 😂🙈🙈

kiki68
1. okt 2025
@zabka79

@kakauko_ ja som bola v narkoze asi 5x. Vzdy som sa bala rovnako aj niekolko tyzdnov pred. Mozno by ti obvodna mohla dat slabsi xanax a den pred to vysadis.

@zabka79 oni pred zakrokom do nej nastopu 3 rozne tabletky na uvolnenie. Plus tesne pred este aj oblbovak.Ja som sa strasne smiala po tom oblbovaku, ze ake je to dobre, smiali sa tam so mnou tie sestricky .

lagunka0000
1. okt 2025

Ahojte, ja idem o týždeň na operáciu žlčníka, tiež sa hrozne 🫣, ďakujem dievčatá čo ste tu popísali, bojím sa menej

zabka79
2. okt 2025
@kiki68

@zabka79 oni pred zakrokom do nej nastopu 3 rozne tabletky na uvolnenie. Plus tesne pred este aj oblbovak.Ja som sa strasne smiala po tom oblbovaku, ze ake je to dobre, smiali sa tam so mnou tie sestricky .

@kiki68 ja mam vzdy "okno"

kakauko_
autor
7. okt 2025
@lagunka0000

Ahojte, ja idem o týždeň na operáciu žlčníka, tiež sa hrozne 🫣, ďakujem dievčatá čo ste tu popísali, bojím sa menej

@lagunka0000 ahoj ako sa máš? Už máš po? Mna to čaká zajtra…

mircalla
7. okt 2025

@kakauko A s lokalnou sa neda?

kakauko_
autor
7. okt 2025
@mircalla

@kakauko A s lokalnou sa neda?

@mircalla žiaľ nie lebo že treba poriadne prečistiť tu dutinu a to je nepríjemný tlak..akurát som už v nemocnici hospitalizovaná a zajtra 11:30 mám zákrok…

mircalla
7. okt 2025
@kakauko_

@mircalla žiaľ nie lebo že treba poriadne prečistiť tu dutinu a to je nepríjemný tlak..akurát som už v nemocnici hospitalizovaná a zajtra 11:30 mám zákrok…

@kakauko Uspavali ma tak 10 razy, aj 4 hodinova operacia
Neboj sa, bude to ok

Strana
z3