icon

Strach z cestovania vlakom

kukypink988
1. dec 2022

Ahojte je tu niekdo kdo má tetaniu a má problém s cestovaním ? Ide o to že zajtra idem do prahy a cestujem vlakom 3 hod a mám trosku strach bojím sa že mi bude vo vlaku zle pretože s ním vôbec necestujem neviem ako to s vnútra bude a neviem čo mám čakať…vždy mám paniku keď mám cestovať a vždy to dopadne dobre beriem si zo sebou magne b6 forte lebo iné magnezko nemám ale ako to prosím zvládnuť aj tu paniku ? Čo by ste odporučili aby som to zajtra zvládla bojím sa že dostanem záchvat a nebudem sa môcť ukľudniť

Strana
z2
kukypink988
autor
2. dec 2022

@marca12 hej tiež som si stiahla film a pocuvala hudbu snažila som sa byt v pohode záchvat som nedostala niekedy psychicky vybuchnem zospem sa ale viem sa dať do kopy a viem zabrániť panike a záchvatu toto sú take omrvinky s ktorými chcem ísť k dobrému psychologovi myslím si že psychiater je zbytoční

marca12
2. dec 2022

@kukypink988 ano,velmi dolezite je pracovat na sebe a poznat techniky ovladania sa. Vela ludi caka,ze sa to same vyriesi alebo lieky to za nich vyriesia,no bez svojho pricinenia to nepojde. Musime na seba pracovat.

kukypink988
autor
2. dec 2022

@marca12 presne tak preto nepochopím ľudí ktorý mna tu posielajú na psychiatriu keď to s tým nemá nič spoločne a sám terapeut mi povedal že keď budem sedieť doma na rity sa to nevyrieši treba sa prekonávať čo robím každý rok niekam ideme či do Poľska teraz Praha vždy idem aj keď mi je zle ale zvládla som to preto som im povedala že to nechápu chcela som tu len nejakú radu ako to najlepšie zvládnuť lebo vlakom som nešla niekoľko rokov a nikdy nie 3 hodiny….ale našlo sa pár ľudí ktorý chápu čiže si to vážim a niektoré komentáre boli tak pekne že keď mi bolo aj nervózno vo vlaku tak som si ich prečítala a bolo to lepšie…AD sa na strach nedávajú ale to veľa ľudí nechápe

kattien1992
3. dec 2022

@kukypink988 tam veľmi veľa záleží ako nastavia liečbu a ci je dobrý doktor. Mne AD zabrali cca 3 týždne od nasadenia, tiež sme riešili aké dat, prvy týždeň nastali nejaké vedľajšie účinky. Väčšinou k nim nasadzuje v tom prvom období nejaké benzodiazepaminy, ale ja som nechcela tak som si to ten týždeň ,,užila,,. No pre mňa to nebol život, ja som si ho chcela užívať naplno ako predtým, zažívať nove zážitky, skúšať nove veci, atď. Ja som to kombinovala s psychológom, tam mi veľa pomohlo tiež a aktuálne som na najnižšej možnej dávke a postupne aj tu chcem vysadiť🙂

amiaja
3. dec 2022

@kukypink988 u mna zas naopak, cesta vlakom uplne v pohode.. neznasam autobusy ale aj auta lebo ked si predstavim ze ostanem niekde uviaznuta v zapche bez zachoda 😄😄
Ale uvedomujem si ze je to vsetko len v hlave. Treba sa prekonat, a opakovat si ze to bude dobre.

Strana
z2