icon

Strach z čiastočnej zubnej náhrady v mladom veku

alanoe
30. okt 2025

Ahojte,

píšem tu lebo mám 31rokov a bohužial budem mat čiastočnú zubnú náhradu na zadné zuby. Môj problem je ,že sa toho strašne bojím stále na to myslím som v strese a mám závrate.
Chcel vedieť či tu je niekto kto ma v mladšom veku takúto skúsenosť
vopred Ďakujem 🥹

Strana
z2
sissy27
30. okt 2025

@alanoe skúsenosť nemám, ale chcem ťa povzbudiť - mať v poriadku chrup je dôležité. Žiaľ nie vždy stačí len bežná starostlivosť, občas spraví svoje genetika, úraz, choroby, lieky... ale podstatné je, že máš snahu a ochotu to riešiť a nebudeš ako mnohí iní chodiť s cintorínom v ústach. Nie je hanba mať umelé zuby v akejkoľvek forme, hanba je neriešiť problém.
Držím palce, aby si to zvládol čo najlepšie a mysli na výsledok, výrazne ti to zlepší kvalitu života.

biba_18
30. okt 2025

vek v tom nehrá úlohu. potrebuješ to vnútorne spracovať. ak nevieš sama, navštív odborníka. ako píše @sissy27 - dôležité je že ti to zlepší zdravie…

alanoe
autor
30. okt 2025
@sissy27

@alanoe skúsenosť nemám, ale chcem ťa povzbudiť - mať v poriadku chrup je dôležité. Žiaľ nie vždy stačí len bežná starostlivosť, občas spraví svoje genetika, úraz, choroby, lieky... ale podstatné je, že máš snahu a ochotu to riešiť a nebudeš ako mnohí iní chodiť s cintorínom v ústach. Nie je hanba mať umelé zuby v akejkoľvek forme, hanba je neriešiť problém.
Držím palce, aby si to zvládol čo najlepšie a mysli na výsledok, výrazne ti to zlepší kvalitu života.

@sissy27 Ďakujem pekne za podporu . No len to zle znášam a ani nespím stále sa trasiem a myslím na to dokonca som mal z toho v práci závrate neviem na to prestat mysliet .

sissy27
30. okt 2025
@alanoe

@sissy27 Ďakujem pekne za podporu . No len to zle znášam a ani nespím stále sa trasiem a myslím na to dokonca som mal z toho v práci závrate neviem na to prestat mysliet .

@alanoe ber to tak, že bude už len lepšie 🙂 poznám viacero ľudí, ktorí museli v pomerne mladom veku riešiť nejakú zubnú náhradu, či už implantát alebo mostíky, a je to za mňa rovnaké, ako keď sa v tele pokazí niečo iné. Proste to treba opraviť a hotovo.

minenkaa
30. okt 2025

@alanoe preco ta to tak desí ,veľa ľudí ma náhradu zuba,prečo si nedáš implantáty

zuzana76
30. okt 2025

@alanoe konzultoval si vsetky moznosti? imptalnaty neprichadzaju do uvahy? vlastnu skusenost sice nemam, ale poznala som viacere pripady kde to bolo v este skorsom veku a u jedneho dievcata dokonca cely chrup nieco po 20-tke. Neviem, kde byvas a ku komu chodis, ale skus si pozriet aj schill kliniku alebo kafkadent, s oboma mam vyborne skusenosti, sice z tych drahsich a schill je asi najdrahsi, ale ak by sa ti podarilo problem vyriesit, tak to stoji aj za cenu auta.

katica06
30. okt 2025
@alanoe

@alanoe mám mostík asi tridsať rokov zuby 2-3-4-5 na jednej na pravej aj ľavej strane od svojich 18 lebo trvalé zuby mi nevyrastli, tak isto chýbajú presne tieto zuby mojej mame aj mojej dcérke.
To čo cítiš máš iba v hlave. Ak to nevieš spracovať možno by podľa odborná pomoc. Ja som s tým vyrástla, že trvalé zuby nikdy nebudem mať, a zubár ja dala robiť snímok aj deťom, tak v pomerne mladom veku dcéra vedela že tento problém budeme musieť riešiť.

anonym_f573c6
30. okt 2025

@alanoe Ja mám od 1i8tky horné zuby všetky mostík.

anonym_f573c6
30. okt 2025
@katica06

@alanoe mám mostík asi tridsať rokov zuby 2-3-4-5 na jednej na pravej aj ľavej strane od svojich 18 lebo trvalé zuby mi nevyrastli, tak isto chýbajú presne tieto zuby mojej mame aj mojej dcérke.
To čo cítiš máš iba v hlave. Ak to nevieš spracovať možno by podľa odborná pomoc. Ja som s tým vyrástla, že trvalé zuby nikdy nebudem mať, a zubár ja dala robiť snímok aj deťom, tak v pomerne mladom veku dcéra vedela že tento problém budeme musieť riešiť.

@katica06 podobne

danielad9
30. okt 2025
@alanoe

@alanoe mám 23 rokov a komplet urobené horné zuby. Radšej umelé ako žiadne 🙂

anonym_7892bb
30. okt 2025

Stres z čoho? zo zubov?ved to by mala byť radosť 🙂hlavu hore

anonym_5c2462
30. okt 2025

Mne vytiahli po 2 spodne stoličky na oboch stranách dole, keď som bola na ZS v čase, keď nebola stomatológia na takej úrovni, ako dnes. . Celé roky tam nemám žiadnu náhradu. Nechýba mi. Ak si na psychiatra, odlož to o 1-2 roky, kým si neutriediš myšlienky. Za tan čas sa ti zuby až tak neposunú.

kiki68
30. okt 2025

@alanoe moja mama a babka to tak mali, normalne si zvykli. Dnes uz su navyse ine moznosti v tej protetike zubov. Neboj sa toho. Moja mama tak funguje roky a teraz si pochvaluje prace to ake su uz tie materialy.

alanoe
autor
30. okt 2025

Tiež sa bojim lebo chodim do fitka, že ako budem vôbec fungovať alebo ako si nájdem dievča. To už mám také myšlienky deprimujúce 😒

columbovazena
30. okt 2025

@alanoe Hlavne dobre výber zubára. Mne jedna Dr robila tiež čiastočnú náhradu vzadu, a dopadlo to tak, že sa to absolútne nedá nosiť, vždy mi to vypadlo. Vykaslala som sa na to, 550 v prdeli. Dala som si implantáty, teraz čakám na korunky

derdia
30. okt 2025
@alanoe

@alanoe co konkretne myslis tou nahradou?
Protezu alebo mostik?

alanoe
autor
30. okt 2025
@derdia

@alanoe co konkretne myslis tou nahradou?
Protezu alebo mostik?

@derdia protezu

alanoe
autor
30. okt 2025
@minenkaa

@alanoe preco ta to tak desí ,veľa ľudí ma náhradu zuba,prečo si nedáš implantáty

@minenkaa neviem ani cenu ale urcite jeden mostik ale 5000€

minenkaa
30. okt 2025
@alanoe

@minenkaa neviem ani cenu ale urcite jeden mostik ale 5000€

@alanoe chod si to pozisťovať ,všetky možnosti a porozpravaj sa o tom s lekárom

alanoe
autor
30. okt 2025
@alanoe

@derdia protezu

@alanoe ale čiastocnú zadné zuby

derdia
31. okt 2025

V suranoch stal implantat pred 2 rokmi 600 eur jeden zub. Porozmyslaj. Je to skvele mat implantaty.

alanoe
autor
1. nov 2025
@danielad9

@alanoe mám 23 rokov a komplet urobené horné zuby. Radšej umelé ako žiadne 🙂

@danielad9 A mate snimatelnu nahradu?

danielad9
1. nov 2025
@alanoe

@danielad9 A mate snimatelnu nahradu?

@alanoe nie, mám mostik

iveta7677
2. nov 2025
@derdia

V suranoch stal implantat pred 2 rokmi 600 eur jeden zub. Porozmyslaj. Je to skvele mat implantaty.

@derdia dobrý deň, prosím vás u pána Starzyka bola taka cena?

mircalla
2. nov 2025

@alanoe Bud chlap, nie posero

derdia
2. nov 2025
@iveta7677

@derdia dobrý deň, prosím vás u pána Starzyka bola taka cena?

@iveta7677 ano objednali ma, navrtali mi ten kovovy srob urcobili odliatky, vybrala som ffarbu a o 6tyzdnov mi ich zalozili.

michaela329
2. nov 2025

Moja sesternica prišla o časť zubov po nejakej chorobe, úplne jej odhnili. Mala náhradu od 19 rokov. Vydala sa, mala deti a ako 35 ročná si teraz dala urobiť implantáty - hlavné je, že svoj problém riešiš a časom budú možnosti úplne iné a zariadis sa podľa nich. Držím palce.

malcica
7. nov 2025
@derdia

@iveta7677 ano objednali ma, navrtali mi ten kovovy srob urcobili odliatky, vybrala som ffarbu a o 6tyzdnov mi ich zalozili.

@derdia a ste spokojná? Cítite to ako vlastny zub?

derdia
7. nov 2025
@malcica

@derdia a ste spokojná? Cítite to ako vlastny zub?

@malcica jasne ani o tom neviem. To necitit vobec.

iveta7677
8. nov 2025
@derdia

@derdia prosím vás a aká bola cena?

Strana
z2