Strach z gynekológa

19anny97
12. máj 2019

Ahojte mal z vas niekto strach ísť na normálnu kontrolu ? Ja mam z toho nenormálnu obavu.... strašne sa bojím .. vlastne sa bojim čo mi povedia že niečo nieje v poriadku

tesha21
12. máj 2019

Neboj sa 🙂 ja som bola tiez kedysi taka, ale ved oni su tu na to aby ti pomohli. Treba si najst dobreho lekara ktoremu budes verit, skus sa popytat kamaratok kde chodia oni a aky je tam pristup k pacientom. Pripadne vygugli hodnotenia. To ti vela psychicky pomoze. Vacsinou je vsetko ok, ale aj keby ti nieco zistili, je lepsie riesit to cim skor. Ak budes cakat bude to len horsie. Cim skor to mas za sebou, tym lepsie ;)

miadi
12. máj 2019

@19anny97 a preco by nemalo byt nieco v poriadku? Mas nejaky problem ci len paranoju? Ved normalne si tam od pasa dole naha da lubrikant na tie kliestiky ci ako sa to vola .. neboli to kukne dnu zoberie ster ak treba.. extra prijemne to nie je ale ten strach co v sebe vyrabaš je horsi. Cim skor pojdes tym skor to budes mat vyriesene a pokoj. Ak ti nieco je tak to treba riešit.

evittam
12. máj 2019

@19anny97 Suhlas s
@miadi
A hlavne v prvom rade si uvedom,ze je to lekar a hotovo. Je tam pre teba. Ako sa ti zubar pozera do úst tak gynekolog je gynekolog.😉

zuzanka.zuzu
12. máj 2019

ja mám podobné pocity, dosť mi pomáha vedomie, že je to "len ďalší lekár".
mne nevadí, čo mi pozerá, ale čo robí (studené, rozťahuje a mňa osobne to aj bolí, hoci sa fakt snaží a medzi ostatnými pacientkami má mimoriadne výborné hodnotenia - takže k inému nepôjdem, lebo sa bojím ešte viac, že ostatní sú ešte horší 😕 )

jaj a ešte aj to, že umrieť nechcem, to mi tiež pomáha samu seba presvedčiť, aby som chodila na preventívky 😂

eliska13
12. máj 2019

@19anny97 nebojím sa, je to nepríjemné, ale jediná preventívka, ktorú dodrziavam.je to pre tvoje dobro určite sa objednaj

miadi
12. máj 2019

Ja chodim k jednej dr na sk lebo som na nu zvyknuta a je total zlota 😆ked som u nej bola prvy x hulakala po mne nech sa uvolnim vzdy je akoby nasrata že cele dni mà na p@ču vyhlad v praci 😆raz som bola po znamosti u jedneho experta mala som zapal vajecnikov a ten bol uplne uzasny oproti nej ..len on neprijimal nove pacientky .. a to som najprv mala blby pocit ze cudzi ujo .. proste si najdi dobreho dr lebo ked uz teraz sa bojiš mal by to byt Niekto s dobrym pristupom.

19anny97
autor
13. máj 2019

@miadi ja som nikdy strach nemala ... potratila som v 6 mesiaci v septembri 2018... ešte som bola v ten mesiac na kontrole.. ale od vtedy sa neviem dostať 😑 mam strach že mi niečo povedia čo neunesiem a všetkým vam dakujem

miadi
13. máj 2019

@19anny97 poznam tu skusenost no neboj sa nic zle ti nepovedia. Mas len daky blok fobiu no musis to prekonat. Hoci je to tazke.

fokuska
13. máj 2019

@19anny97 Skus si uvedomit, ze ak nejaky problem mas, tak ho proste mas - bez ohladu na to, ci ides k lekarovi a on ti to povie, alebo len sedis doma v "sladkej nevedomosti". Na tom fakte, ci si zdrava, alebo je nejaky problem to nic nemeni.

A kedze si prekonala takuto smutnu udalost, tak by asi stalo za to prebrat tvoje pocity so psychologom. Urcite ti pomoze ;)

danielahamar
24. máj 2019

Ja chodím pre tento dôvod k žene, len háčik zas je, moja išla na materskú a zas je tam len chlap😢

lulu2014
3. jún 2019

@19anny97 ahoj. Neboj sa. Plne ta chapem...ja som mala potrat na konci 4mesiaca. Je to uz davno....ale isla som na kontrolu...vsetko bolo ok. Vtedy odporucali pockat pol roka..tak sme pockali a presne po pol roku to prislo. Dnes nam uz behaju dve baby doma.
Takze naber odvahu a chod....myslim ze u neho pri beznom vysetreni bude vsetko ok. Ale jasne ze nejaky problem byt moze....niekde.
A ked bude vsetko ok....skus "vypnut" a drzim palce aby, si co najskor kocikovala. 😉

lulu2014
3. jún 2019

@19anny97 inak keby si nahodou....velmi zlata gynekologicka je v Senci. Teda tam ma ambulanciu. Mudr. Oťapková. Ja k nej sice nechodim....ale mala som tu cest sa s nou stretnut v Ruzinove.

19anny97
autor
6. jún 2019

@lulu2014 ďakujem ❤ vam všetkým

loveangela
31. júl 2019

Ahojte....nieje mi príjemné o tom rozprávať ale...mám 14 rokov a poslednú dobu páli.....pošva...pred dvoma dňami som si všimla také malé bodky na nej....a dnes keď som išla na wc tak ma to začalo páliť...mame sa to bojím povedať a ku gynekológovi ísť nechcem...poraďte mi čo mám robiť

loveangela
31. júl 2019
jana_eyre_2
31. júl 2019

@loveangela najlepsie by si spravila ak by si to povedala mame, nemas v nej doveru ked sa bojis? alebo sa mas preco bat?

loveangela
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
loveangela
31. júl 2019

@jana_eyre_2 to nieje ten problém,že v nej nemám dôveru ale ešte sme také veci nepreberali a nerada o takých veciach s ňou hovorím

jana_eyre_2
31. júl 2019

@loveangela tak prijemne to nie je asi nikomu, ale je to tvoj najblizsi clovek, co ti bude najlepsie vediet poradit.. mozno mas len mykozu, ale moze to byt aj zacinajuci zapal.. tie male bodky co popisujes mozu byt uplne normalne, tukove bodky, ale to palenie moze znamenat vselico..

loveangela
31. júl 2019

@jana_eyre_2 dobre ďakujem veľmi pekne za pomoc...❤️😊