Strach z jedenia: Ako prekonať úzkosť a dusiace pocity?
Bože ľudia, ja sa bojim že sa udusim. Ja už nemám aj zo rok vôbec pôžitok z jedla. Ja sa najem a mám furt problémy. Strasne chcem jest a je to strašne , bojim sa ze sa už zachvíľku vôbec nenajem 😒 Už aj počas jedla , ostáva mi to v krku, je pre mna nepredstaviteľne dat si len tak napríklad surovú mrkvu , alebo hoci čo suche tvrdé … ostáva mi to v krku. Ale aj keď sa len najem , hneď má to tlači v krku všetko. Mám pocit že mi puchne / sťahuje krk .. aj teraz a chytá má panika … tlači mi to akoby ži žalúdka až v krku, snažím sa aj vygrgnut nasilu a nejde… neviem to ani poriadne opisat , ale je pre mna každý deň utrpením 😒
Na gastro mi dali termín až 26.9 a to len na krv…
Na orl som bola , kamerou mi kukala aj do krku ale nevidela tam žiadne zmeny, no bojim sa ze to je nižšie čo ona nevidela …
Strašne fakt neprajem nikomu.
Viem že poviete psychika, ale mne sa to deje reálne pri jedle, hocijake jedlo , jedavam dosť zdravo. Všetko si robím sama doma, pijem bylinkové čaje , žiadne polotovary, Kupované sladkosti, malinovky , rajčiny … nič take a aj tak stále. Hovorím si že keby je to reflux snáď by sa mi to sem tam nejako ukludnilo , no mne sa to stále skoby stupňuje. 🤔
Kolko krat si odhryznem napríklad lievanec, pozujem poriadne, prehltnem a pocit ako keď prehltnete veľký kus a ide ťažko dole 😫 akoby je moje brucho plne a nepustí tam nič a moja hlava chce jest
Ja neviem. Baby ti tu tvrdia ze psychika, ja tvrdim ze reflux. Daj vediet potom co to bolo.
Viem presne čo prežívaš. Mam to 4 roky. Môžeš mi napísať kludne
fuha, kolko odbornicok na psychiku sa tu zislo.
pri jedle sa sustred na jedlo a jedz pomaly a prezuvaj, kym prehltnes. jedz tie veci, ktore su maksie, tie ktorymi sa dusis skus vynechat kym pojdes na gastro. skus zistit ci ta niekde nevezmu skor na gastro, hoci aj sukromna amb., gastroskopia by hned ukazala ci je tam nejaky funkcny problem. taketo problemy byvaju aj pri hiatovej hernii, takze nie, nemusi to byt psychika, to, ze sa bojis, ze sa zadusis je prirodzene, kto to nezazil, to nepochopi.
Dobry den, ako ste dopadli? Mam podobny problem :(

@stanulienkat a u akého množstva lekárov som bola prosím ta ? Lebo na neviem o nich 🤔
Na čo by mi bol kardiológ, holter, či EKG pri problémoch s prehltanim ? Ach jaj… dobrú noc 🙌🏻