Strata čuchu pri chorobe

patik114
5. okt 2020

Ahojte idem si po radu od minulého štvrtku beriem antibiotiká kôli kašľu teraz má skôr trápi že som úplne stratila čuch už je to 4 deň čo nemám čuch vôbec nič necítim trochu sa aj bojím už

majkeel
5. okt 2020

Strata cuchu a chuti je vraj priznak covidu, tak sup na test a dodrziavat karantenu.

pjosa
5. okt 2020

tiez si myslim, ze to je jeden z príznakov covidu

vlafoj
5. okt 2020

No to ja by som musela mat Covid pravidelne. 🙂 U mna je uplne normalne, ze pri nadchce nemavam cuch a chut a aj tyzden necitim vobec, ale ze vobec nic, ani naznak nicoho... Momentalne to mam tiez uz od stvrtka 🙂 Ale ak nemas nadchu, tak je to zvlastne.

ayanamirei
5. okt 2020

vraj ak nemas nadchu a zrazu si len prisla o cuch, tak je to spolahlivy priznak COVID...

@vlafoj ale to sa vztahuje LEN na stratu cuchu pri uplne prazdnom nose, nemas nadchu pri COVID, len nic necitis.

mogaa
5. okt 2020

@patik114 zavolaj svojej lekárke....je to síce jeden z príznakov korony ale rovnako je to uplne prirodzené ak máš nádchu a opuchnutú sliznicu....lekárka podľa ostatných príznakov už bude vedieť či ťa poslať na testy alebo je to len znakom opuchnutej sliznice...pokiaľ ale nemáš sopel, tak by ťa mala poslať objednať na testy....

macekovam
5. okt 2020

Vraj je to taka strata cuchu že ani rezne necítiš keď vyprazas...

patik114
autor
5. okt 2020

@vlafoj mám aj nádchu aj dosť kycham keďže som alergická

patik114
autor
5. okt 2020

@mogaa mala som nádchu

soldi
5. okt 2020

@patik114 pri nadche je to normalne, ze stratis cuch, ja mam cuch za normanych okolnosti extremne vyvinuty (moj muz sa mi smeje, ze som lepsia ako stopovaci pes) a asi tri roky dozadu som mala taku nadchu, ze som nic necitila asi 10 dni, pricom nadchu som mala len 3-4 dni. bolo to dost neprijemne, nastastie sa to postupne upravilo bez nasledkov.

majamat
5. okt 2020

pri nadche a nachladnuti je to sice normalne, ale aj pri covide. nikto to nedokaze rozoznat o co sa jedn. preto je test vhodny.

covid ma dost velu variabilitu priznakov. su zakladne prizaky, ako je horucka a kasel, casta je teda ajs trata chuti a cuchu. predtym sa hovorilo, ze nadcha nebyva a ja osobne poznam niekoho, kto iny priznak, okrem nadchy nema a je pozitivny. su ludia, ktori maju jediny priznak len stratu cuchu a chuti. tiez mozu booliet klby, svaly, alebo moze byt hnacka, tusim aj vracanie.

niekto ma 10 priznakov, niekto jeden, pripadne ziadny. je to fakt pestre.

u nas je teraz Covid dost rozsireny a teda v mojom okoli som za posledny tyzden pocula o mnohych pozitivnych. preto ani nevieme, ako sa mozeme nakazit.

mogaa
5. okt 2020

@patik114 tak to nerieš....pri nádche je normálne že stratíš čuch....

slapina
5. okt 2020

@patik114 aj keby si mala covid a nemala by si vysoké teploty, tak ťa neotestuju. Takže pokiaľ nemáš teplotu, tak asi nerieš. Alebo pre svoju vlastnú istotu zavolaj doktorke a povedz jej o tom a uvidíš, čo ti povie.

asia83
5. okt 2020

@patik114 To je bežné pri nádche, chrípke. Ja som tiež teraz v auguste chytila nádchu bez kašľa, stratila som čuch aj chuť a čuch nemám sem tam ešte ani teraz.

katina02
5. okt 2020

Ako takéto straty sa isto nestávajú len pri covide. Bežný príznak a problém pri chorobe. Ako a povedala by som, že pri nádche je to úplne normálne

evkaor
5. okt 2020

@patik114 zavolala by som lekárke, nech ti ona povie nepodcenovala by som to...

pseudomonas87
5. okt 2020

@patik114 v dnešnej dobe si proste nemôžeš byt ist, či to ta corona je ci nie, je jedno ci máš nádchu, angínu, kašeľ, nekasel. Ak chceš mat istotu a záleží ti napríklad na starších rodičoch, chorých prarodicoch, tak sa chod dat otestovať, 70 Euro nikoho nezabije a budeš vedieť na com si. My sme sa s manželom dali testovať keď sme prišli z nemecka na svk a aj keď sme šli z svk naspäť do DE, a neľutujem, vieme ze sme neg a nikoho sme neohrozili.

evkaor
5. okt 2020

@patik114 ja som si sama vypisovala formulár na korona.gov.sk sú tam aj príznaky, uvedies ich, a uvidíš... Mne do par hod prišlo, kedy a kde nám ísť na test... Rozhodne by som to len tak nenechala...

vlafoj
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
smolinka024
5. okt 2020

volaj doktorke, popis symptomy a podla mna ta posle na testy...

ljzozv
5. okt 2020

@pseudomonas87 dovolím si nesúhlasiť.. aktuálne mám päť eur do výplaty a sedemdesiat eur len tak vyhodiť na test, je pre mňa teraz nemysliteľné... Tiež mám aktuálne nachladnutie a je to unavujuce, keď si všetci okolo robia srandu, či nemám koronu.. 🤷‍♀ lebo všetky choroby a aj obyčajná nádcha zrazu zmizla z povrchu zemského... 🤦
A nie.. nie som proti opatreniam, ale mám pocit, že to začína byť všetko na hlavu...

pseudomonas87
5. okt 2020

@ljzozv ak je ale naozaj podozrenie žeby to predsa len Korona byť mohla, tak je test zadarmo, určite by sa dalo to aj takto urobiť, ale keď si si istá, tak je všetko ok

mm2008
5. okt 2020

a čítali ste pozorne, čo napísala autorka hned v uvodnom príspevku? prečo hned covid? Ja som pri užívaní ATB stratila chuť do jedla, teda nie kvantitatívne, ale kvalitatívne.. Necítila som žiadnu chuť konzumovaného jedla. vtedy o kovide ani chýru ani slychu... bol to vedľajší účinok užívaných ATB, spomenutý aj v príbalovom letáku a tiež potvrdený lekárom ako VÚ .

ljzozv
5. okt 2020

@pseudomonas87 nie som si istá, ale nepredpokladám, že pri nahlásení, že mám nádchu a tečie mi z nosa, bez teploty, bez kašľu (ten som zvládla cez víkend cmulacimi tabletkami) , že má niekto pošle na test. Inak aktuálne vyšetrenie cez telefón u lekára je tiež niečo "úžasné"..
A keďže už je veľa bezpriznakovych , tak nie je možné dať ruku do ohňa, že som nemohla niekoho stretnúť a dostať. Takže toto by som za seba stopercentne netvrdila, že ju určite nemám. Ale aktuálne nemám dôvod klamať, len aby som mohla ísť na testy. Lebo to by som zase ohrozila všetkých okolo seba, lebo by museli ísť do karantény (respektíve čerpať dovolenku, ktorú by mohli skôr míňať na svoje potreby a nie lebo ja mám pravdepodobne nádchu). Toto nie je doriešené. Hygienik ťa púšťa do roboty, ale zamestnávateľ povie, že si rizikový a máš zostať doma.