Stuhnutá šija, uzlinka na krku a závraty

terikg
30. jún 2021

Ahojte,prosím poraďte mi. Napíšem v skratke: v marci mi začali závraty pri určitej polohe hlavy. Začala som riešiť lekárov,moja všeobecná ma poslala všade,kam len mohla,urobili mi krvné testy,aj na internom ma sledovali (tepy okolo 96), aj krv mi znova internistka zobrala,RTG krčnej chrbtice,MR hlavy,CT hlavy s kontr.latkou, neurológ,ORL,počas CT som bola hospitalizovaná deň kvôli kontr.latke,aj tam mi robili ešte ušné a očné vyšetrenie,znova krv,EEG,všetko v poriadku,len tetania sa zistila. Závraty aj samé odzneli,nik nezistil príčinu,no odvtedy sa zo mňa stal asi hypochonder. Vkuse sa bojím o seba a pozorujem sa,možno práve preto,že nik na nič neprišiel. Obávam sa vážnych diagnóz. Už to pridlho riešim a som vyšťavená,závrat sa mi zopakoval nedávno znova. Nepretrvava vždy,iba občas,cítim aj chvenie v celom tele,všetci mi tvrdia,že je to zo psychiky,tiež cítim veľmi stuhnutú šiju a urobila sa mi akoby uzlinka na krku,čo spustilo u mňa ďalší stres a strach. Som v jednom
kole. Cítim sa unavená a akoby ma všetko bolelo. Čo si mám ešte dať vyšetriť? Myslíte,že môžem už vylúčiť všetky hrozne diagnózy? Veď niekde už by niečo vybehlo,ak by mi hrozila nejaká vážna choroba,nie? ďakujem

pribinak
30. jún 2021

Psychiater?

bolarazjedna
30. jún 2021

Točenie hlavy iba v určitej polohe hlavy môže byť porucha rovnovazneho aparátu vnútorného ucha. Takto na diaľku to určiť ťažko. Myslím si, že keď máš zobrazovacie vyšetrenia v poriadku - najmä MR hlavy, tak vážne to pravdepodobne nebude. Tetaniu ma veľa mladych ľudí, celotelové chvenie aj točenie hlavy môže byť príznakom, ale točenie hlavy iba pri určitej polohe hlavy mi na obraz tetanie nesedí, skôr na BPPV - benigne paroxyzmalne polohové vertigo. Robili ti aj polohové testy na tie závraty u neurológa alebo orl (tým sa to dá takmer istotne určiť BPPV aj "vyliečiť", ono sa ale môže opakovať a nemusí )? Myslím také ako záklon hlavy v leže v určitej polohe, alebo vestibulookularny reflex? Takto na diaľku ťažko určiť diagnózu, ešte dokonca laikmi. Videlo ta veľa lekárov, máš za sebou kopu vyšetrení, dôveruj svojim lekárom. Ak sa cítiš unavená, možno ešte štítnu žľazu dat vyšetriť a snaž sa uvoľniť, možno si zober dovolenku, skus relaxačné cvičenia na chrbát, ako Pilates.

terikg
autor
30. jún 2021

@bolarazjedna bola som u neurologičky,neviem,či presne to vyšetrenie robili,ktoré spomínaš,ja som mala väčšinou závrat nie pri záklone ale pri otočení doboku (ako keď kýveš "nie") a aj to v polohe po ležiačky na chrbte..

ladybug138
30. jún 2021

@terikg skus este ist s tou uzlinou..inak si myslim, ze take horsie dg mas vylucene

tomas_simon
1. júl 2021

@terikg ahoj, podobne stavy som mal a obehal mnozstvo doktorov a vsetky vysledky boli ukazkove a tiez ma uz obvodak posielal na psychiatriu a nakoniec po mojom tlaku sa urobilo vysetrenie na boreliozu a bum bola tam, neprikladal som tomu vaznost a hladal dalej. V zufalosti po par mesiacoch som tu tiez napisal a tiez ma ludia posielali k psychiatrivi a jedna baba mi napisala nemas ty nahodou boreliozu. Posunula ma na urcute stranky kde ludia maju podobne problemi ako ja ci ty co tu pises a zistil som ze nase zdravotnictvo stoji za hovno. takze skus poziadat svojho obvodaka o test na boreliozu. Ja som mal uplne rovnake priznakuz sija, zavrate, uzlina atd...vsetko vsak na pravej strasne. Skus to a daj vediet. Drz sa

terikg
autor
1. júl 2021

@tomas_simon ďakujem pekne za radu. Skúsim tu boreliozu. Myslíš,že na to treba špeciálne testy? Lebo krv mi brali niekoľkokrát..neukázalo by sa to?

tomas_simon
1. júl 2021

@terikg ano treba na to specialne testy, robia to obvodaci ale nieje to klasicky odber, v tom ti to neukaze, mne tiez brali xkrat krv a v tom sa to neukazalo. potomi robil obvodak na boreliozu a povedal mi este ze neverim ze ju mam ale ze pre moj pokoj mi na to test spravi a mal som ju...2 roky som mal mnoho problemov a tocil som sa dookola hladanim...a nakoniec som.skoncil na takej veci...som sklamany z nasho zdravotnictva.

terikg
autor
1. júl 2021

@tomas_simon a vieš,že aj mne už napadla dávnejšie táto diagnóza? Minulý rok som aj mala kliešťa,iba neevidujem žiadne teploty,žiaden príznak po kliešťovi. Mávam aj chvenie akoby v celom tele,všetci to však pripisujú tetanii.ja už sa veru cítim naozaj na psychiatriu,pátram po všetkom možnom, vyzerám ako hypochonder. Testy všetky ok, preto sa obávam nejakých vážnejších diagnóz...vieš..niečo skryté...cítim sa unavená, boľavá na celom tele a to chvenie..niekedy je to lepšie,niekedy horšie...tak skúsim ešte ten test na boreliozu.

tomas_simon
1. júl 2021

@terikg ja som nikdy nemal kliesta, aspon si toho niesom vedomi, ale to prenasaju aj komare a vsetok bodavy hmyz - ja som to tiez nevedel. Tiez som nemal ani teploty, ani flak a podobne...a mam to. Je to svinstvo. Ako vravim 2 roky som behal po doktoroch a bezvyznamne....bol som hypochonder....ale to co pises a priznaky vyzera to na to.