Sú to blchy?

davidk12
4. okt 2014

Dobrý večer. Chcela by som sa od vás poradiť už 5 deň sa syn sťažuje že keď sa ráno zobudí ma ako keby poštípané ruky, nohy a niekdy aj brucho a veľmi ho to svrbý hlavne ku večeru. Bojím sa lebo má atopický ekzém a nechcem aby si to škrabal... tak neviem či sú to blchy Alebo čo no pozrite sa na to a napíšte. Dám tu fotky ďakujem za každú pomoc 🙂 Denisa.

davidk12
autor
4. okt 2014
radlinka
5. okt 2014

Ak mate domace zvierata tak ano... dalsie co ma napadne - plostice... 😖

cez deň sa ploštice skrývajú, lebo sú svetloplaché. Nájdete ich v rôznych škárach, za obrazmi, tapetami, obkladom, v nábytku a pod. Vo väčšine prípadov sa usídlia priamo v posteli, kde majú k potrave najlepší prístup, ale vedia sa schovať aj v zásuvke. Ich prítomnosť môžu potvrdiť aj nadmieru svrbivé štípance, ktoré sa vo väčšine prípadov nachádzajú na odkrytých častiach tela (ohrozené sú najmä ruky, nohy a tvár). Ploštice môžu krv sať len vtedy, keď je hostiteľ (človek, zviera) v pokoji. Útočia v spánku, a preto nie je bodnutie citeľné. Reakcia môže na seba nechať čakať, niekedy trvá až tri dni, kým sa na koži objavia skupiny červených miest so stopami po pichnutí (ploštice nesajú len z jedeného miesta, lebo pohyb hostiteľa v spánku ich vyrušuje, a preto je vpichov viacero).

Odkiaľ prišli :
Časy keď ploštice prebývali len v neporiadku sú dávno preč. Môžete si ich doniesť z dovolenky v kufri, na oblečení z autobusu alebo aj s nábytkom (niektorí odborníci tvrdia, že ich môžu doniesť aj vtáky, a preto by v blízkosti ľudských obydlí nemali byť hniezda).

katka253111
9. júl 2016

Ahoj,co to nakoniec bolo?