icon

Suché fľaky po pokožke hlave

elina25
3. jún 2014

Ahojte o mesiac ideme na svadbu problém je že nechcem ísť kvôli vlasom ☹ Už som bola u 3-kožných lekárov jeden mi robil testy na psoriázu ale psoriáza to nieje,druhý mi povedal že mám držať prísnu dietu a jesť len kuracinu a zeleninu,ovocie,a tretí že to je alergia na zimu a v lete to prejde,ale neprešlo už som zúfala robia sa mi suché fľaky po pokožke hlavy,a už to mám aj na čele hrozne svrbia a mám s toho lupiny stretli ste sa s tým niektorá???

Strana
z2
borkavan
3. jún 2014

@elina25 inak ja som mala ten istý problém dlhé roky a bolo to asi z farieb na vlasy. Lebo ja si farbím od 16-tich rokov. A teraz ked som tehotná som si 5 mesiacov nefarbila vlasy a používam šampony DIXI a pohoda.
Mne kaderníčka povedala, že Paletko sú najagresívnejšie farby aké pozná. Teda tie čo predávajú v obchode. Že oni v salone nemajú také agresívnej farby. Ale tiež je to kaderníctvo swarczgop, či jak sa to píše... tak neviem.

borkavan
3. jún 2014

@cackaa a ako sa to umýva tým mydlom? aj to pení? šúchaš mydlo po mokrých vlasoch? alebo ako?

cackaa
4. jún 2014

@mawka do lekárne ja takmer vôbec nechodím, tam sa totiž ani nič bez chémie asi kúpiť nedá...všetko si zháňam viac menej cez net a aj krémy pre moju malú si vyrobím sama doma - kúpim cez net bio organické bambucké maslo a vyšľahám jej to s kvalitným rastlinným olejom a to sa nedá porovnať so žiadnym kupovaným výrobkom a je to podstatne lacnejšie. Kombinácii je celkom dosť. Sprcháče a šampóny som vypustila úplne, keď som sa začala zaujímať o zloženie a prečítala som si čo všetko to obsahuje...parabény, konzervanty a iné podobné sajrajty...
A samozrejme som vypustila aj pracie prášky, gely a aviváže.

cackaa
4. jún 2014

@borkavan jasné, že vlasy treba dobre namočiť a potom s tým mydlom pošúchať až sa vytvorí pena a už stačí len vymasírovať a umyť. Vlasy sú zo začiatku drsné a akoby hrubšie, ale po uschnutí sú úplne v pohode. Ja napríklad nepoužívam ani balzam. Pokiaľ sa mi zdá, že sú suchšie, tak si do mokrých vlasov votriem trochu kvalitného rastlinného oleja (napr. jojobový) alebo bambucké maslo, kokosový olej (všetko najlepšie v BIO kvalite), alebo sa to dá aj na noc a ráno zmyť...

graziela
4. jún 2014

Ahojte, ja som mala podobny problem, suche supinate miesta okolo vlasatej casti hlavy, dokonca ani farbu na vlasy nemozem pouzivat hociaku...Mne pomohla levandula, konkretne tato kvetova voda :
http://www.nutrimas.sk/Kvetova-voda-LEVANDULOVA...
Je to cisto prirodna kozmetika, nedrazdi, pouzivam ju aj ako plet. vodu, je super aj na zapareniny pre deticky, no a ja si ju vzdy tak parkrat rano strieknem aj do vlasov, krasne prevonia a mne to veru pomohlo na tie suche, cervene flaky...Odporucam naozaj.
No a este by som podotkla, ze som zmenila aj sampon a balzam na vlasy, pouzivam konopny...mam pocit, ze mi tie problemy sposoboval prave sampon z drogerie...

demo
4. jún 2014

@elina25 mohla by to byt plesen. nasad Hylak forte, probiotika, obmedz alebo este lepsie uplne vyluc sladkosti a bielu muku. len neviem co poradit na osetrovanie pokozky hlavy. Mozno sampon nizoral, co ti tu niekto poradil.

elina25
autor
4. jún 2014

@demo vraj to nieje pleseň to ja už som zúfala ozaj dnes ukazem foto ☹

hiwatari
19. dec 2019

@elina25 pomohlo nieco? Ja mam tieto mokvave chrasty u z niekolko rokov a nic nezabera. Jednym casom nizoral pomohol, ale momentalne uz ani on 🤦‍♀️ tiez mi to rozdrazdi prave farba, ale ja som uz takmer uplne sediva a to mam len 31, cize farbin neprestanem 🤷‍♀️

Strana
z2