Suché fľaky po pokožke hlave
Ahojte o mesiac ideme na svadbu problém je že nechcem ísť kvôli vlasom ☹ Už som bola u 3-kožných lekárov jeden mi robil testy na psoriázu ale psoriáza to nieje,druhý mi povedal že mám držať prísnu dietu a jesť len kuracinu a zeleninu,ovocie,a tretí že to je alergia na zimu a v lete to prejde,ale neprešlo už som zúfala robia sa mi suché fľaky po pokožke hlavy,a už to mám aj na čele hrozne svrbia a mám s toho lupiny stretli ste sa s tým niektorá???
@mawka do lekárne ja takmer vôbec nechodím, tam sa totiž ani nič bez chémie asi kúpiť nedá...všetko si zháňam viac menej cez net a aj krémy pre moju malú si vyrobím sama doma - kúpim cez net bio organické bambucké maslo a vyšľahám jej to s kvalitným rastlinným olejom a to sa nedá porovnať so žiadnym kupovaným výrobkom a je to podstatne lacnejšie. Kombinácii je celkom dosť. Sprcháče a šampóny som vypustila úplne, keď som sa začala zaujímať o zloženie a prečítala som si čo všetko to obsahuje...parabény, konzervanty a iné podobné sajrajty...
A samozrejme som vypustila aj pracie prášky, gely a aviváže.
@borkavan jasné, že vlasy treba dobre namočiť a potom s tým mydlom pošúchať až sa vytvorí pena a už stačí len vymasírovať a umyť. Vlasy sú zo začiatku drsné a akoby hrubšie, ale po uschnutí sú úplne v pohode. Ja napríklad nepoužívam ani balzam. Pokiaľ sa mi zdá, že sú suchšie, tak si do mokrých vlasov votriem trochu kvalitného rastlinného oleja (napr. jojobový) alebo bambucké maslo, kokosový olej (všetko najlepšie v BIO kvalite), alebo sa to dá aj na noc a ráno zmyť...
Ahojte, ja som mala podobny problem, suche supinate miesta okolo vlasatej casti hlavy, dokonca ani farbu na vlasy nemozem pouzivat hociaku...Mne pomohla levandula, konkretne tato kvetova voda :
http://www.nutrimas.sk/Kvetova-voda-LEVANDULOVA...
Je to cisto prirodna kozmetika, nedrazdi, pouzivam ju aj ako plet. vodu, je super aj na zapareniny pre deticky, no a ja si ju vzdy tak parkrat rano strieknem aj do vlasov, krasne prevonia a mne to veru pomohlo na tie suche, cervene flaky...Odporucam naozaj.
No a este by som podotkla, ze som zmenila aj sampon a balzam na vlasy, pouzivam konopny...mam pocit, ze mi tie problemy sposoboval prave sampon z drogerie...

@elina25 inak ja som mala ten istý problém dlhé roky a bolo to asi z farieb na vlasy. Lebo ja si farbím od 16-tich rokov. A teraz ked som tehotná som si 5 mesiacov nefarbila vlasy a používam šampony DIXI a pohoda.
Mne kaderníčka povedala, že Paletko sú najagresívnejšie farby aké pozná. Teda tie čo predávajú v obchode. Že oni v salone nemajú také agresívnej farby. Ale tiež je to kaderníctvo swarczgop, či jak sa to píše... tak neviem.