icon

Suché oči a laserová operácia

julinkazel
8. júl 2021

Dobry den. Prosin vas mate niekto skusenost so suchymi ocami? Mam syndrom sucheho oka a planujem podstupit laserovu operaciu oci- korekcia kratkozrakosti -4.75 . Dlhe roky som nosila kontaktne sosovky..15 rokov co mi suchost oci vlastne sposobilo.preto uz sosovku do oka nikdy nevlozim. Aka metoda je najsetrnejsia k suchemu oku? Mate niekto skusenost? Mne doporucili metodu Lasek teda tu bolestivu. Bojim sa zhorseniu po zakroku. Dakujem

lenka123456789123
Autor odpoveď zmazal
lenka123456789123
Autor odpoveď zmazal
lenka123456789123
Autor odpoveď zmazal
ghostrider_117
21. aug 2022

@julinkazel Dajte si pozor na laserové operácie očí. Bol som operovaný v 2012 v NEOVÍZI a následne ma 2x reoperovali(2018,2019). V žiadnom prípade očnú kliniku Neovízia nemôžem odporúčať, zničili mi zrak, pravé oko mi 2x reoperovali, videl som ledva na 50 percent, v noci na 30 percent.. Po tých nepodarených operáciách v neovízii som bol na 5 zahraničných klinikách. Ich verdikt bol jasný- nemali mi čo v Neovízii operovať plusové dioptrie laserom v 23 rokoch. a následne po 5 rokoch reoperovať!!!. Bežne sa také dioptrie operujú najskôr 35+…. pochybili vo viacerých aspektoch a tvária sa že nič… V Švajčiarsku mi ako tak dali zrak doporiadku, no mal som veľa kontraindikovaných zásahov laserom(v Neovizii) a každý zásah spôsobil väčšie a väčšie problémy… stálo ma to celé vyše 10 000 eur, zamestnanie som musel zmeniť, lebo sa mi po toľkých operáciách ťažko pracovalo pri PC.. Neovízia nikdy viac, odbornosť je veľmi slabá, všade majú len samé reklamy, no keď nastanú problémy pošlú vás preč, nebudú mať čas.. V zahraničí som bol prevažne Nemecko, Švajčiarsko a žiadna očná klinika tam nemala masívne reklamy ako Neovízia a napr. aj Iclinik. Utečte z kliník, ktoré majú masívne reklamy.. ide im len o Vaše peniaze. Osobná skúsenosť….

lucinkaboz
27. aug 2022

Všetky operácie môžu zhoršiť suché oko, ja som získala suché oko práve po laserovom zakroku

eternity24
Autor odpoveď zmazal
lucinkaboz
27. aug 2022

Plugy sú dobrá vec

kviettocek2
9. jan 2023

@xsoniax môžem sa spýtať na akej klinike pracujete

laira_55
14. mar 2023

máte tu niekto skúsenosti s rexon eye?

horvathovaalzbeta
15. mar 2023

Ja mám syndrom suchého oka- Sjongrenov syndrom, po operácii siv. zákalu sa mi to dosť zhoršilo. Už som skúšala rôzne kvapky, mastičky, nič nezaberá. Oč. lekárka mi povedala, že u nás neexistuje žiadna iná liečba. Je to strašné. Nemáte niekto s tým skúsenosti?

lucinkaboz
16. mar 2023

@horvathovaalzbeta existuje, to som aj ja počúvala že nič iné nie je, mala som číslo schrimer 6, extrém suché oko, bola som potom na nahrievacich nano okuliaroch, suchosť oka sa zlepšila po týchto okuliaroch na 15-18, mám aj plugy nevstrebatelne, tie zabraňujú odtoku sĺz, tiež veľmi pomohlo, nedajte sa odbiť jedným lekárom, dokonca existuje aj akupunktura suchého oka

horvathovaalzbeta
16. mar 2023

@lucinkaboz no neviem,ci take niečo existuje v Kosiciach? Prave dnes som bola u ociarky,lebo este mam toho asi malo,mam riadnu infekciu v oku.Takze antb. Dufam,ze zaberu a nezhorsia ešte tu
suchost oka. Pri kontrole sa opytam, ale viete, lekari neradi počuvaju info od pacientov.

joannita
16. mar 2023

@ghostrider_117 ja zasa naopak, s neoviziou mam len vyborne skusenosti. Ono asi v kazdej klinike sa zial najde aj nespokojny pacient.... Kto ta operoval?
Ja mam zas skusenosti, ze vela ludom v neovizii neodorucili operaciu, ze nejdu len po zisku. Moja skusenost spred 7 rokov.
@julinkazel po operacii som mala asi rok suche oci, kvapkala som si slzy casto. Potom to preslo.

simca06022011
16. mar 2023

@lucinkaboz O nejakych okuliaroch som nepocula nikdy, kde si bola, ako sa to vola, nejae info? 🙂 ako prisli na tie plugy? pretoze ja mam riadne nervy na tie suche oci, kvapkam ako blazon, lekarka nic, rano mam oci zalepene ako hnisave cele, oci napuchnute.

ghostrider_117
16. mar 2023

@joannita no ono vela krat sa komplikacie prejavia az po niekolkych rokoch.. 10-15 od operacie.. A po zisku veru v Neo idu.. Reklama vsade.. Viem to porovnat so zahranicnymi klinikami. Uz len v Rakusku vobec tieto operacie “netlacia” prostrednictvom reklam. Napr. Nemci , Svajciari a Rakusania povazuju Lasik a ine refrakcne zakroky za formu hendikepu… ma to vela rizik, o ktorych sa ale nehovori.. Poznam viac ludi, ktorym v neo poskodili zrak.. Nuz ako to byva, zodpovednost ziadna..Negativne komentare a recenzie mazu..

joannita
16. mar 2023

@ghostrider_117 hm neviem, podla mna po zisku idu vsetci, ved z toho ziju logicky, urcite to nerobia pre nase pekne oci, ani tie zahranicne kliniky, kazdy chce zarobit co najviac🙂
Ja mam zas zle skusenosti s iClinic, uz tie vysetrenia boli katastrofa. A pokial viem, momentalne maju vyse 30 zalob na krku za spackane operacie.
Neovitiu si nejak nezastavam, aj ked ja som bola velmi spokojna. Kolkych ludi ooznas ktorym spackali operaciu?

joannita
16. mar 2023

@ghostrider_117 a ake komplikacie sa mozu vyskytnut po 10 - 15 rokoch?

ghostrider_117
16. mar 2023

@joannita ektazia- vyklenutie rohovky ako pri keratokone, vysoke riziko glaukomu- po laseri su hodnoty vnutroocneho tlaku chybne(nizsie) ako v skutocnosti, naviac po lasiku sa flap moze kedykolvek pocas zivota posunut- drzi holen cca 27 percent slaba jazva, sivy zakal sa objavi v priemere o 10-15 rokov skor Nasledny vypocet vnutroocnej sosovky je problematicky .. 40 percent pacientov je +\- 1 Dioptria 15 percent su tzv. Refrakcne prekvapenia” tj mozu vam vyrobit problem v podobe vysokych dioptrii(4D) a viac… je toho vela.. Treba si tu problematiku nastudovat predtym ´, nez si date rezat z rohovky… Hovoril som s viacerymi odbornikmi(rohovkarmi) v europe a percento komplikacii je cca 20-30 percent.. Preco ma vacsina ocnych okuliare?

lucinkaboz
16. mar 2023

@simca06022011 Rexon Eye, BA a plugy, kvapky suché oko , ja som minula hylogel za tyzden, mesačne 4x17 e, mala som také bolesti že von som nechcela chodiť, zo slnka, zimy, vetra, počítač tv za 2 minúty bolesť, teraz je o o 70 percent lepšie, plugy sú super, v oku zostava viac sĺz ,kvapky syndróm nevyriesia

joannita
16. mar 2023

@ghostrider_117 ano niektori ocni lekari maju okuliare, ale preco sa aj vela ocnych lekarov dalo operovat? Poznam niekolkych. Aj zdravotne sestry ktore robia v neovizii.
Toto je taka tema asi ako o vakcine proti covid 🙂

ghostrider_117
16. mar 2023

@joannita, staci sledovat a nastudovat si tuto problematiku trochu viac.. Drviva vacsina ocnych sa operovat nedala a ani neda.. A klinika neo ma na tom zalozeny masivny marketing.. Naozaj, vela ludi sa na tom popalilo…Pozri napr foto zo stretnutia ASCRS alebo ESCRS.. 3/4 lekarov tam ma okuliare.. Taktiez v USA vydal FDA varovanie pred tymito operaciami… este raz.. Nastuduj si problematiku, tvoje argumenty vychadzaju len z toho, co tvrdi Neovizia a im podobni podnikatelia…

joannita
16. mar 2023

@ghostrider_117 ved presne ako pisem a porovnavam to s ockovanim. Argumenty ockovanych vychadzali tiez len z toho co tvrdili "odbornici v telke"

lenka123456789123
Autor odpoveď zmazal
ghostrider_117
17. mar 2023

@joannita s ockovanim to porovnavat urcite nie je na mieste.. A tiez viem, ze vela pracovnikov Neovizie a im podobni zainteresovani ludia maju ako vedlajsi uvazok monitorovat internetove diskusie a chvalit svoju kliniku a nepriamo presviedcat diskutujucich aby sa dali operovat.. Mam skusenosti zo zahranicia(D,AT,CH- civilizovane staty) a tam vôbec tieto operacie tak nepropaguju, prave naopak, poucenie o moznych rizikach je na 6-7 stran.. Klinika ako neo ma len povrchnu 1/2 stranu.. Napr v Indii, Číne alebo Bangladéši, tam tiež to funguje tak, že reklama na laserovanie očí na každom kroku a desaťtisíce ľudí operovaných ročne Veľa z nich má komplikácie, som s niekoľkými v kontakte. USAF (letectvo USA)nechce príjmať budúcich pilotov na výcvik ak majú za sebou laserový zákrok na očiach… Majú s tým skúsenosti, že ľudia(vojaci, piloti) majú problémy a zníženú kvalitu videnia, problémy lietať v noci a za šera… Rizík je mnoho, nie sú zanedbateľné…

lucinkaboz
17. mar 2023

@horvathovaalzbeta Rexon Eye, okuliare a spomínané plugy, potom treba zistiť vyšetrením aká zložka pri suchom oku chýba, dôkladne vyšetrenie prístrojmi, okrem vodnej často chýba aj tuková, na tie som používala masť vitapos a kvapky evotears,pozor všetko musí byť bez konzervantov, mne suché oko spôsobila kombinácia no najmä kvapky na zníženie tlaku v oku, ktoré som užívala len 3 mesiace a určite modré svetlo

joannita
17. mar 2023

@ghostrider_117 prepac ale toto uz ciste konspiracie.
Mozno mas pravdu, ale mozno nemas. Tvrdis to ale ako fakty. Nie vsetko co citas na nete su fakty.

ghostrider_117
17. mar 2023

@joannita , nie su to konspiracie, ale fakty- zdroj USAF a USN.. oni sami pred vyse 15 rokmi propagovali refrakcne operacie napr Lasik, no po rokoch zistili, ze tieto zakroky spôsobuju viac problemov ako uzitku a vycvik pilotov stoji miliony.. Preto dokonca pilotom povolili okuliare resp. KŠ..Taktiež, nemecká armáda, (bundeshwehr), neberie do služobného pomeru osoby po refrakčnej operácii(Lasik) nakoľko sú rizikoví(Lasik Flap). Tieto informácie sú z oficiálnych zdrojov, nie sú to žiadne konšpirácie 😉

joannita
17. mar 2023

@ghostrider_117 znova spomeniem ockovanie, lebo trefnejsie prirovnanie ma nenapada. Aj pri ockovani na covid konspiratori tvrdili ze to co tvrdia niesu konspiracie a uvadzali realne fakty a zdroje od lekarov, vedcov a odbornikov. Realnych.
A takto mozeme stale dokola 🙂
Pisem ze mozno mas pravdu. Ale mozno nie.
Ved to nemozes tvrdit ako jasnu vec.

ghostrider_117
17. mar 2023

@joannita btw. som zaockovany. 4x Porovnavat ockovanie s volitelnou(kozmetickou) vysoko rizikovou operaciou nie je na mieste..Vsetky moje tvrdenia su fakty, Chces povedat ze oficialne stranky USAF, USN, BW, Deutsche welle su konspiracne stranky? Fakty su fakty.. Vela ludi si siahlo po laserovych operaciach oci na zivot.. Riziko je velmi velke, efekt z operacie aj ked sa podari, prechodny.. A radsej ako “mozno nemas pravdu” by som pocul konkretne argumenty😉

iloveme
17. mar 2023

@ghostrider_117 moja mama bola na operacii oci. Netusim akou metodou,viem len ze nie laser. A asi po pol roku jej zistili degeneraciu makule,ktora sa vyskytuje vacsinou u starsich ludi. Ona nema ani 60. A asi do 2 rokov od opky uz znova potrebuje okuliare. Myslis ze ta degeneracia mohla byt sposobena operaciou?