icon

Suché oči a laserová operácia

julinkazel
8. júl 2021

Dobry den. Prosin vas mate niekto skusenost so suchymi ocami? Mam syndrom sucheho oka a planujem podstupit laserovu operaciu oci- korekcia kratkozrakosti -4.75 . Dlhe roky som nosila kontaktne sosovky..15 rokov co mi suchost oci vlastne sposobilo.preto uz sosovku do oka nikdy nevlozim. Aka metoda je najsetrnejsia k suchemu oku? Mate niekto skusenost? Mne doporucili metodu Lasek teda tu bolestivu. Bojim sa zhorseniu po zakroku. Dakujem

Strana
z3
ghostrider_117
17. mar 2023

@iloveme tazko povedat.. no teraz je v mode operovat kataraktu femtolaserom.. a kazdy takyto laser vytvara podtlak tj. prisaje sa na oko a aj ked len na chvilu stlaci oko a docasne zvysi IOP(vnutroocny tlak) a moze to sposobit problemy.. Boli aj v USA nejake studie na to, no nic sa nepreukazalo.. Aj moja mama ma degeneraciu makuly a mierne sa jej to zhorsilo po operacii katarakty a to ma vyse 70. Vidi 80 percent do dialky.

joannita
17. mar 2023

@ghostrider_117 ako pisem, mozeme aj 100x dokola 😃
Ale rozosmial si ma, vazne. Ze fakty su fakty 😃👏
Mimochodom, kedze si zaockovany, tiez som videla niekolko nazorov odbornych lekarov, ktori tvrdili, ze zaockovani do par rokov skoncia nedobre. Kamoskin brat gynekolog primar, mi povedal, ze na oddeleni mu pribuda neuveritelne mnozstvo mladych zien s rakovinou krcka maternice, ktora sa vyvinula podozrivo rychlo (je to typ rakoviny, ktoremu sa da prevenciou krasne zabranit) vsetky tieto pacientky su ockovane. Aj toto je fakt.

ghostrider_117
17. mar 2023

@joannita Ockovanie a kozmeticky laserovy zakrok, ktoreho zavazne vedlajsie ucinky sa mozu prejavit aj po x rokoch, su dve rozdielne veci. Prave naopak, ja sa bavim na tebe. :D https://www.fda.gov/news-events/press-announcem... .. citaj.. toto je FDA.. obdoba nasho UVZ. Toto je podla teba konspiracna stranka ? Vela vela je aj na socialnych sietach skupin, kde su pacienti(zakaznici) po laserovych zakrokoch s dozivotnymi komplikaciami... staci len citat ;)

joannita
17. mar 2023

@ghostrider_117 2 rozdielne veci, ktore maju tolko spolocneho.....v dozivotnych nasledkoch (ak to co tvrdis je pravda, co nevies)
Ja zial osobne poznam osobu, ktora po ockovani prestala chodit, dalsiu, ktorej sa tak zhorsila crohnova choroba, ze nieje schopny existovat bezny zivot, dalsie 2, ktorym zacali extremne padat vlasy, dalsiu, ktora dostala epilepsiu a zobrali mu vodicak a mozem pokracovat.
Nepoznam ale ani jednu, ktora by mala 10 - 15 rokov po operacii oci komplikacie. A to ze ich poznam hodne ktori to maju za sebou.
Never vsetkemu co vidis na nete. Aj markiza sa tvari ako rokmi overene, vieryhodne, mienkotvorne medium 😂

ghostrider_117
17. mar 2023

@joannita FDA, researchgate, the review of ophtalmology.. su stranky kde su publikovane vedecke odborne clanky.. Ja poznam vela ludi, ktori maju problemy po laserovych op oci. Neuropaticke neznesitelne bolesti, dvojite videnie.. Je to obrovsky risk - laser na oci. Precitaj si o tychto operaciach viac, hlavne realne skusenosti ludi. Je vela pacientov/zakaznikov s dozivotnymi komplikaciami... Poznas osobne aspon 100 ludi, ktori su spokojni aj po rokoch od takejto laserovej operacie ? Ja hovorim na zaklade osobnej skusenosti, skusenosti desaťtisícov ľudí a konzultacii na 5 spickovych oftalmologickych pracoviskach v Europe.. Nikde naozaj nikde tieto reklamy na ocne kliniky a ich zakroky nie su tak masivne ako u nas na Slovensku,Cechach Madarsku Bangladesi, Indii, Pakistane, Cine...

lucinkaboz
18. mar 2023

@ghostrider_117 Raz mi jeden ofta povedal, pokiaľ nemusíte , nedajte si zasahovať do oka laserom a podobnými zákrokmi, napríklad operácia šedého zákalu u diabetikov bez retinopatie môže urýchliť rozvoj retinopatie , rozvinúť i e problémy, dnes sa z korekcie dioptri robí bežný zákrok, čo je omyl...

29467
29. aug 2023

Ahojte ja tiež mám suché oči chodim do Popradu klinika Kulanda najprv mi vytláčali kanáliky nepomohlo a teráz mi dávali nejaké kališky no zatiaľ žiadna sláva musím ísť naspäť bo v jednom oku je asi zlé zalozeny bo keď pozriem do strán tak ma niečo škriabe v oku máte to niekto aplikovanej

Strana
z3