Suché oči a nosenie kontaktných šošoviek vo vyššom veku
Baby ktoré máte vyšší vek, máte aj suchšie oči? Dajú sa nosiť vtedy ešte kontaktné šošovky?
Mne tiez neodporucaju sosovky. Mala som len jedno balenie. Ja som ich chcela kvoli dovolenke a svadbe. Mala som speci na suche oci, plus kvapky, ale aj tak som ich nemohla dlho mat, lebo ma rezali. Napr kamoska si ich rano nasadi a vecer vyberie, ja som ledva 8hod vydrzala. Minula som jedno balenie a viac som ani neskusala. Je to draha sranda a ani nie je pohodlna.
Ja som zatiaľ v pohode, nosím ich od 15r nonstop s výnimkou noci, teraz mám 40r. Len ma zaujíma, či mi to raz oko odmietne…
to časom pocítiš.......
nosila som 30 rokov,zrazu zo dňa na deň to oči prestali zvládať,boli po chvíli červené,mala som pocit cudzieho telesa v oku....vraj má na to vplyv aj menopauza
Ano moze sa to stat
@rozculena presne aj ja som ich zo dňa na deň musela prestať nosiť. A to som ich mala 20 rokov skoro každý deň. Teraz ich používam len na lyžovanie spolu s kvapkami. Pár hodín to vydržím.
@sulavikova ja už nevydržím absolútne nič,skúšala som po pár rokoch,že či sa oči neumúdrili,ale ee............ja mám strašne silné dioptrie a šošovky mi jediné dávali pocit,že vidím ako tak normálne....teraz to už je jedno,vyrábajú sa len do -12 a teraz mám už viac....
Ja som sa vrátila k šošovkam po 16tich rokoch. Predtým som ich nosila 9r. Potom dve operácie, po 5tich rokoch sa mi zrak znova začal kaziť,šoférovala som už v okuliaroch. Minulý rok som už musela siahnuť po šošovkach. Zatiaľ ok, mám dávno po 40tke.
@rozculena chcela by som vyskúšať ešte multifokálne. Okuliare mám iba do diaľky a robím si z nich čelenku, keď píšem na mobile🤦🏻♀️. Šošoviek som vyskúšala viacero. Uprednostňujem jednodňové, ale aj tak mi dráždia oči.
Ja som podobny pripad. Nosila som denne od 16tich rokov. Rano nasadila, pred spanim odlozila. Ani som nemala ziadne problemy s nosdnim, sem tam vynimocne sa vyskytol nejaky jacmen alebo nejake podrazdenie. Ale to fakt len vynimocne. Proste cele roky super. Az cca pred 3 rokmi ( mala som 45r.) som bola na prehliadku aj so sebou aj s detmi a bum, Dr., ze musim obmedzit nosenie sosoviek, lebo sa to dlhorocne nosenie uz ukazuje na rohovke. Ze uz vidiet nejake zmeny. Neviem presne co konkretne. Tak som zo dna na den musela prejst po dllllhych dllhych rokoch na okuliare a sosovky si davam len na nejaku prilezitost a len na par hodin, uz nie tak na cely den. Ale znasam ich stale dobre. Ja som subjektivne praveze vobec ziadne problemy nepocitovala ani nic, ani suche oko ani nejake drazdenie, proste nic. Lenze Dr. to uz skratka pristrojom na oku videla. Ale, ze vraj sa ta rohovka vie zregenerovat, ked teda vysadim tie sosovky. Tak som posluchla, nechcela som si viac znicit oci.

mne neodporúčala očná práve kvôli suchým očiam ... robila mi slzný test ...