Suchý kašeľ u manžela

motorkatri
29. nov 2021

Dobrý deň.
Ja som tu už písala. Jedná sa o môjho manžela. Má už 10 rokov suchý kašeľ.Bol na vyšetreniach a nič nezistili. Minule keď som tu písala. Tak mi ľudia poradili znova na vyšetrenie. Všetko sme absolvovali. Boli sme na krčnom, na alergológií, na endokrinológií na pľúcnom aj na gastre. Všade má výsledky dobré. Ale mne sa zdá že teraz ešte viac kašle. Ešte sme mysleli že na gastre niečo zistia,lebo mu brali vzorky, ale aj vzorka z gastra bola dobrá. Poraďte čo ďalej. Lebo sme v koncoch.Ďakujem.

michaelam2
29. nov 2021

ja toto riesim rok a zatial nikto nic nezistil...buduci tyzden idem este na plucne aj ked z krvi bolo vsetko ok....co je ale zvlastne je, ze mi zaberaju tabletky na alergiu...vtedy kaslat prestanem takmer uplne ale ziadnu alergiu nemam ...tak uz tiez neviem co so mnou

vitriolka
29. nov 2021

@motorkatri uziva nejake lieky?

ines1234
29. nov 2021

@motorkatri poslala som vám správu.

lucianne
29. nov 2021

Neberie náhodou lieky na tlak? Moja maminka po jedných strašne kašľala až po zmene liekov to prestalo.

motorkatri
autor
29. nov 2021

@lucianne Dobrý deň. Berie lieky na vysoký tlak. Bral Lacipil. Ale ten sme teraz vylúčili. A teraz užíva Indap už 2 týždne. Ale aj tak kašle. Aké mamina lieky užíva? Ďakujem

motorkatri
autor
29. nov 2021

@michaelam2 Dobrý deň. Aj manželovi naord. lieky, ale tak začal kašlať. Ako sa volajú tie Vaše lieky. Ďakujem

motorkatri
autor
29. nov 2021

@vitriolka Dobrý deň. Užíva lieky u tých lekárov čo ich navštívil. Ale nevidím výsledky, skôr to ide k horšiemu. Ďakujem

lucianne
29. nov 2021

@motorkatri mamina vymenila asi 3je než jej to ustalo ten kašeľ. Hrozne sa až dusíka až mi to strach naháňalo.Tiez dlho pátrala s coho môže mať stále kašeľ až od známej ze to môže byť s tabletiek na tlak aj tak bolo. Musim sa jej opýtať aké má teraz nepamätám si názov. Ale viem ze pri nich nesmie užívať napr s aspirinom.

staronova
29. nov 2021

@motorkatri aj ja som kaslála a odrhala od liekov na tlak. Brala som Noliprel?

husky25
29. nov 2021

@motorkatri určite kardiológia, môj ocino takto kaslal dva roky a dostal infarkt, cieva sa mu tie dva roky upchavala preto ho dusilo ,jasné že to nemusí byť prípad tvojho muža ,ale skúsila by som určite kardio či je všetko v poriadku

motorkatri
autor
29. nov 2021

manžel kašle už 10 rokov všetky výsledky má dobré. Už sme v koncoch. Chodíme každý rok na ECHO aj to je dobré. Ja už neviem čo ďalej.Ďakujem.

husky25
29. nov 2021

@motorkatri hej čítala som že ma lieky na tlak,až po napísaní môjho príspevku, tak ťažko povedať, nemôže mu to spôsobovať nejaká intolerancia? Ťažko radiť keď je všetko ok , možno by som ešte skúsila zmenu liekov na tlak ako radia baby vyššie,

motorkatri
autor
29. nov 2021

Dobrý deň. Lieky na tlak Lacipil mení Internistka. Keď ju manžel požiadal o zmenu lieku na tlak, ona mu odsekla to sú dobré lieky a z toho nemôže kašľať, ba mu ešte pridala ten INDAP. Z toho mal tlak na srdce vysoký. A ona mu povedala, že to sa upraví .Ja som mu sama vylúčila Lacipil . Teraz užíva iba Indap. A tlak má ako mládenec. Ale kašeľ neprestal. Ďakujem

michaelam2
29. nov 2021

@motorkatri dali mi lieky na alergiu Cezera...ale to je len docasne riesenie, potrebuju najprv prist na to z coho kaslem

majamat
29. nov 2021

@motorkatri nema reflux?
ja kaslem 26r a tiez nikto nevie preco.

majamat
29. nov 2021

@michaelam2 mozes mat alergiu, ale alerigii je take obrovnske mnozstvo, ze sa nedaju vsetky preverit. druha moznost je histamin, mozes ho mat vela, napr, ak mas HIT, neviem ci ti ju vysetrovali.

michaelam2
29. nov 2021

@majamat to asi nie, ako sa to vysetruje?

motorkatri
autor
29. nov 2021

@majamat Dobrý deň. Vy Ste si už na to zvykli ako môj manžel, ale okolie si to všíma a mne doma to už strašne vadí. Ja mu už nič nehovorím, lebo vidím že sa nato nedá prísť. Preto píšem ja za neho, 26 rokov kašlete a nič Vám nezistili. Ach jaj.

motorkatri
autor
29. nov 2021

@majamat Reflux nemá . Minulý týždeň sme boli na Gastre.

majamat
29. nov 2021

@michaelam2 z krvi sa vysetruje enzym Diaminooxidaza ( cize DAO )

majamat
29. nov 2021

@motorkatri nic veri. zacala osm kaslat ,. ked som pracovala v Ostrave. tam som mala parkrat zapal priedusnice a priedusiek. vtedy to uzavreli ako chornicky zapal priedusiek, no ale dlho som v stave, ze nemam zle vysledky,a j jednoduchoa spirometria je ok. zatazovu mi roky nerobili. u nas ju nerobia.
a ano, zvykla som si. obcas sas tane, ze mi to vadi, ak sa vyskytne taky akoby az zachvat kasla. zhorsuje sa namahou a hlavne pri rozbehu - ked zacinam s namahou,pripadne skor rano.

mam aj jeden zazitok z Ostravy. v praci sa pytali, kto robi nocnu, kolegyna povedala moje meno. jedna zienka pochopila o kocho ide,a le ta druha sa stale pytala, ze ktora to je. tak ta prva jej nakoniec povedala, ze ta co stale kasle. hned vedela o koho ide 😀 takze ani moje meno nemusia vediet, iba ta co stale kasle.

aj domov ked chodim, schody ma anmahaju a vacsinou kaslem ( aj kopce su zabijak a byvam pod kopcom a na 3 posch 😝 ) a teda ten moj kasel je castokrat ako źvoncek. uz mi otvaraju, ked ma pocuju. by soms a nedokazala zatajit.

raz ma sledoval jeden chlap ked som isla domov po poobednej. som sa ponahlala, mala som take male opatky, klopkala som jak blazniva, kaslala som jak blazniva. ten stres sposobuje zrychlene dychanie a teda aj drazdenie na kasel. rychlo som volala domov a sestra aj so psom vybehla von.

michaelam2
29. nov 2021

@motorkatri prosim vas ako mu vysetrovali reflux?

motorkatri
autor
29. nov 2021

Reflux mu robili na gastre v Považskej Bystrici a ešte mu zobrali vzorek a po 2 týždňoch bol výsledok. Všetko bolo v poriadku.

nwnw
29. nov 2021

@motorkatri na interne nech ide a kardio.

motorkatri
autor
29. nov 2021

@nwnw Na interné chodíme každého pol roka vždy mu tam robia EKG a raz do roka chodíme na ECHO a všetko je v dobre.