Svrbenie

pauli_s
4. mar 2022

Ahojte, už som zúfalá a napadlo mi, že tu nás je naozaj veľké množstvo, možno niektorá máte podobnú skúsenosť a budete mi vedieť poradiť.
Pred cca. 3 rokmi, po veľmi namáhavom rozchode s priateľom, s ktorým som bola takmer 7 rokov sa mi spustil jeden zvláštny zdravotný problém. Začalo ma svrbieť telo, najmä večer. Svrbievali ma najmä ruky a nohy, ale aj hlava a prsia. Mesiace som tak žila, niekedy to bolo naozaj neznesiteľné, často som si do krvi rozškriabala nohy. Mama mi poradila, že či snaď nie som na niečo alergická, tak som začala užívať Zodac, ktorý mi naozaj pomohol. Treba mi ho dať vždy raz za dva dni, lebo vždy ma to po dvoch dňoch večer začne neznesiteľne svrbieť.
Spravila som niekoľko krokov.
1. Vymenila som prášky, aviváže, kozmetiku - nič nepomohlo.
2. Išla som kožnému lekárovi - bez nálezu.
3. Išla som alergológovi, ktorý mi urobil testy, dokonca aj na potravinové alergie - bez nálezu.
4. Vyšetrili mi na krv na všetko bežné čo sa robí + na všetky hormóny vrátane tých na štítnu žľazu - bez nálezu.
5. Začala som keďže som bola po rozchode totálne na dne navštevovať psychiatra, ktorý mi dal lieky na depresiu, už som ich odvtedy aj vysadila, psychicky som totálne v poriadku ale svrbenie neprestáva.

Som už naozaj zúfalá. Niekto nejaká idea, z čoho by to svrbenie mohlo byť? Jednej veci sa bojím, všade som si čítala, že pred tými testami na alergiu by človek mal byť 5 dní bez antihistaminík, mňa však na to doktorka neupozornila a ja som mala liek 2 dni predtým. Lebo naozaj ak mi na to zaberá jedine Zodac tak dedukujem, že sú len trimožnosti:
a) mám nejakú alergiu
b) šibe mi a Zodac mi zaberá len ako také placebo
c) mám nejakú intoleranciu a zatiaľ neviem načo

V posledné 3 mesiace sa mi pridal aj druhý problém a to je svrbenie konečníka a to, že mám problém s neustálou hnačkou, respektíve ani nie hnačkou, ale s tým, že chodím na WC častejšie. Aj ma trochu nadúva... Za akým lekárom s tým vôbec ísť?

Moc ďakujem, za každú radu.

noami12
4. mar 2022

@pauli_s ahoj bola som na tom podobne, lekárka mi spravila test na helicobakter, z dychu. Vysledky sa posielajú do BB, o týždeň mi prišiel pozitívny výsledok, nasadila mi antibiotika na 2 mesiace, ale neužívajte ich, čítala som si ze gél aloe vera ktorý sa pije ráno na lacno pomáha, skúsila som a naozaj mi zabral a už sa neskriabem. Teraz som dožívala fľašku a 3 dní som bez toho, predvcerom ma pokožka začala zasa svrbit ( chce to aspoň 3 mesačnú kúru) a tak zatiaľ som si dávala repak jeden stamprlik lebo vraj ten je najlepší na helicobacter, včera opäť ma pokožka nesvrbila 🙂

asia83
4. mar 2022

@pauli_s Ja beriem tiež antihistaminiká Omarit, mám atopický ekzém, tiež som sa škrabala do krvi. Antihistaminiká sú v podstate na alergiu, ale alergiou sú aj kožné prejavy. Istým spôsobom. Prečítajte si o tom viac na google. Je to na dlho. Váš problém s konečníkom treba riešiť u gastroenterológa.

pauli_s
autor
4. mar 2022

@noami12 Aloe Vera od LIR robila zhodou okolností moja spolubývajúca, takže som tie gély pila nonstop, asi pol roka aj všelijaké čaje a neviem čo, ani to nepomohlo.

@asia83 Len mám novú lekárku, lebo starú vymenili za záhadných okolností v mojej ambulancií a tá na mňa kuká jak na blázna ak chcem aby ma niekam poslala na nejaké vyšetrenia, stará hnusná osoba. Od apríla idem meniť lekárku, tak jej poviem o týchto problémoch a ten konečník určite nechcem podceniť. Kolegyni teraz zistili rakovinu hrubého čreva, ja si osobne myslím že u mňa sú to len hemoroidy, ale aj tak.

nwnw
4. mar 2022

@pauli_s ja som bola na alergologii 4x za zivot,ale iba poslednu lekarku napadlo robit testy aj ine. Takze mna svrbeli nohy a ruky koli histaminovej intolerancii, okrem inych tazkosti.

noami12
4. mar 2022

@pauli_s tu nepoznám ja som pila lekársku 🙂

pauli_s
autor
5. mar 2022

No baby vyzerá to tak, že mám intoleranciu na lepok, vysadila som ho od 1. marca a už mi nebolo odvtedy zle a už som si tri dni nedala antihistaminikum a nepotrebujem ho. Uvidíme ako to bude pokračovať.

natalia781
27. sep 2022

@pauli_s ahoj, ako si nakoniec dopadla ? Po vysadení lepku ťa telo nesvrbi? Mam rovnaký problém. Ďakujem