Ťahanie zubov pri strojčeku. Je to nevyhnutnosťou?
Ahojte, konečne som s a odhodlala v dosť neskorom veku teda ísť na strojček ale nie je nikdy neskoro, iba sa chcem opýtať mam zdravé zuby bez kazov, 8 ešte nemám a ak mi povie lekárka co robí strojčeky že sa musia vytrhnúť zuby môžem to odmietnuť? Pretože moja známa tak odmietla a ta doktorka naliehala a odišla k inej a ta povedala ze nemusí ak nechce tak neviem ako to je, má niekto skúsenosti? Ďakujem
@ruzasipova dobrý deň ,môžem sa opýtať ,vytrhli vám zuby pred nasadením strojčeka ,alebo sa to riešilo už počas liečby? Dakujem
@kosicanka1 zdravím ,viem že vás príspevok ohľadom strojčeka je už starší..ale presne to isté čaká teraz aj moju dcérku .idú jej dávať oblúk a tak trhať zuby..prosím vás ,pomohlo jej to vytrhnutie a zúbky sa poposuvali ? ďakujem
@sonya0000 nedali sme vytrhnúť ani jeden zub, isla nakoniec na Invisalign, najlepsia investicia zivota, uz ma zuby ako modelka na zubnú pastu 🙏🙏🙏
Ahojte, idem obnoviť diskusiu.
Dceren idu trhať 4 zuby kvôli strojčeku.
Tie ktoré to máte za sebou, aký bol časový odstup medzi trhaniami?
Napr. Jeden týždeň dva, za týžden zvyšné dva... Alebo?
@monicka07 v januári jej vytrhli tie 4 zuby. Jeden týždeň 2, o týždeň zvyšné 2. Zvládla to vyborne. Minulý týždeň sme boli na KO, opäť jej pritiahli drôty. Po vytrhnuti mala vždy 1 deň tabletku od bolesti. A aj po pritiahnuti si musi 2-3dni dat tabletku. Pomaly sa medzera po vytrhnutych zuboch zmenší...
Mne to Dr. vysvetlila tak, že keby sa nevytrhli, tak ostatné zuby nemajú miesto a v budúcnosti by boli problémy so zubami múdrosti. Nemali by sa kde vytlačiť. Iné riešenie je naťahovať sanku, proste zuby potrebujú priestor. A to naťahovanie mi prišlo horšie ako 2 tyzdne vydržať nekomfort s trhanim.
Držím palce ✊️

@majuskaemka popravde v 12 tich by som skupila skor fixny ale ja som veľmi spokojna…uzm vidno krásne posuny 🙂