icon

Ťažké dýchanie

kkkk4
12. feb 2016

Ahojte... Už 4 dni mám sťažené dýchanie, potrebu hlbokeho nadychu, a tlačenie na hrudi... Pred tým sa mi to prejavovalo tak preventívne, že na druhý deň mi to zmizlo...No teraz mi to trvá už 4 dni, a vôbec netuším z čoho to môžem mať... Viem, teda verím, že sa tu niekto s podobnými problémami nájde a poradí mi alebo teda povie mi z čoho alebo čo to je... Ďakujem vám za každú odpoveď vopred.

tanika
10. máj 2016

@sova76 poprosím mám s týmto problém aj ja viď moje príspevky hore. takže ozaj to môže byť astma ? máte s tým aj vy nejakú tú skúsenosť alebo ako sa Vám to začalo pejavovať ? dík moc

sova76
10. máj 2016

@tanika Áno, mne sa astma prejavila naplno práve tlakom na hrudi a priedušničkami stiahnutými tak, že som v noci nemohla spať. Skrátka mi riadne neokysličovalo mozog. Skončila som v jednej z pražských kliník na infúziách o jednej v noci. Kvôli rodinným problémom sme veľmi veľa vtedy cestovali a nemala som čas ani len k lekárovi zabehnúť. Teraz chodím pravidelne ku alergologičke, lebo som alergička a odtiaľ je už len na skok ku astme a poriadne sa liečim. Vo včasných štádiách sa z astmy dá krásne vyliezť. Len si to nezanedbajte. A možno to vôbec nebude astma. To už nechajme na lekárov, tí Vám najlepšie povedia, čo sa deje.

tanika
10. máj 2016

@sova76 ďakujem moc ja som to mala aj tak že som v noci nemohla zaspať ...hoci alegička potvrdená nie som, tlak na hrudi, a tažké dýchanie bolesť nie ...poprosím a aké spreje máš ...mne dal síce alegolog. sprej Ventolin či tak nejako ale mne sa zdá že nič moc, a dnes som mu volala a že si mám dobehnuť k nemu že mi predpíše nejaký spirom či tak nejaké tabletky večer si budem dávať tak tam zajtra idem a že je to možný nábeh na astmu ...povedal. inak spirometriu som mala o.k. aj rengen pluc o.k. Inak dá sa z toho nejako dostať ? ako si ty na tom máš aj iné prejavy ? kašel ? alebo len to dýchanie ?

sova76
10. máj 2016

@tanika Ventolin je na akútne stavy, práve, keď si ho aplikujete, tak Vám roztiahne dýchacie cesty okamžite. Dajte si v takom prípade aj viac ako jeden strek a častejšie cez deň, prípadne podľa potreby aj v noci. Mrknite príbalový leták. Ja užívam Gianu, tú môžu aj tehotné a je určená na dlhodobé užívanie. Spirometria by mala byť ok... tá býva zlá asi len v ťažších prípadoch, ja ju mám tiež ok. Lekár Vás prelieči a uvidíte, čo ďalej. Pokým nebudete musieť užívať nič natrvalo, tak je dobre. Čo sa prejavov týka, keď začínam kašľať, pomaly ale isto sa blíži zápal priedušiek... To sťažené dýchanie mávam len niekedy, vtedy šupnem Ventolin 🙂

sova76
10. máj 2016

@tanika Pardon za vykanie, som tu kratúčko a ešte som si nezvykla.... tak keď píšem spontánne, automaticky vykám 🙂

tanika
10. máj 2016

@sova76 ďakujem ti ja už som tu dlhšie tak si tu tykáme 😀 😀 😀 nevadí 🙂 že...takže je potrebné si ten sprej dávať...idem to odskúšať ja som si len raz strekla takže už som múdrejšia a uvidím ako zajtra u neho že vraj mi dá nejaké tabletky pre začiatok Spirom . a ja blázoon v noci som nemohla spať že čo mi je...takže to treba podchytiť na začiatku...a ozaj ako na to prišli v tej Prahe že to je astma aké vyšetreniie si podstúpila tam ...a tam ti to už diagnostikovali ?

rainbow1
10. máj 2016

ahojte kočky, čítam že píšete o astme, môjho mm keď to chytlo, bol jeden týždeň ip na pohotovosti, infúzie na alergie mu zabrali tak hodinu a bol tam aj dva razy v noci; až potom mala službu pľúcna lekárka a tá mu hovorí, že nepíska keď sa nadychuje, čo je jeden zo znakom astmy, že on sa nevie dodýchnuť akoby tlačilo niečo na hrudi ako kameň; takže treba pobehať všetky možné vyšetrenia, ak pískate pri nádychu, mala by to byť astma, ak nie, bude to niečo iné

sova76
10. máj 2016

@tanika Stačil stetoskop 🙂)) Lebo mi tam pískalo a vyhrávalo tak, že to bolo jasné. Potom v Žiline mi robila vyšetrenia dr. Paulinyová, fantastická baba.

tanika
10. máj 2016

@sova76
@rainbow1 no baby mne nepíska, ani nechrapčí...alebo žeby to len ozaj nábeh na astmu?

sova76
10. máj 2016

@tanika Keď píska, je tam väčšinou už zápal na prieduškách.

natalia3455
31. dec 2018

@maaaria3 ahoj viem že tento príspevok je starší ale prišla si na to čo ti to mohlo spôsobovať?

ninusqa_25
15. jan 2019

Psychika by to mohla byť ja to mávam z toho

dada123455677
27. nov 2019

Som už zúfalá.. doktorku mam neskutočne neschopnu, ale zmeniť ju nemôžem, mam nato dôvody.. Noo v skratke, mam sťažené dýchanie, trvá to celý deň, počas toho dňa mi to niekedy prejde, ale viac sa mi zle dýcha ako dobre.. Napr aj teraz nemôžem kvôli tomu zaspať, je 2:05.. Už som vyčerpaná, nervózna, zúfalá a mam hrozný strach... Bola som na rtg pľúc, pluca čisté, bola som na Sone srdca (všetko poriadku), brali mi krv x krát (všetko v pohode)... Nebývam ani chorá, ani som neprekonala nejaké vážne choroby, nie som na nič alergická.. mam zablokovanu chrbticu.. Môže to byť z toho?, tiež mam aj panicku poruchu, ale podľa mňa toto nie je psychika, to by som vedela

natalia3455
27. nov 2019

@dada123455677 a spirometriu vám robili? Aby vám vylúčili astmu

maaaria3
27. nov 2019

@dada123455677 No žial, je to psychika... mna to prekvapí, prečo práve teraz je to zlé a dusím sa... ale telo vie, pamatá si... to čo vy už možno ani nevnímate ako stresujúce... ale v tele sa deju veci mimo naho chcenia a vedomia... može to byt aj chrbtica, mám tiež problém, ale žial, sama na sebe vidim, že sa to viaže na telo ako také, stačí stres, psychický výkyv, nebodaj alkohol... a nastupujú stavy... a inak, pri panickej poruche poznám ľudí priamo s týmto sťaženým dýchaním... je to symptóm

paula185
30. jan 2020

@dada123455677 ahoj, ja to mávam tiež dokonca mávam v noci pripuchnute sliznice.. Zobudím sa na to akoby som plytko dýchala až mi ostane zle na žalúdku z toho.. Potom sa musím nadychovat stále aby to ako tak prešlo.. Krv ok.,echo ok, ešte idem na záťažové EKG a holter.. Ak to bude ok tak už potom neviem, asi psychika alebo co... Som na nervy z toho

zdrsjsjiwwi
13. máj 2020

@kkkk4 Mám 14 rokov, mám plytké dýchanie ale srdce mám ok, na iné testy ma lekárka nechcela poslať. Vraj je to psychika, a je pravda že keď na to nemyslím tak je lepšie 😅

llenka014
20. okt 2020

Ahojte už asi 3-4 deň mám sťažené dýchanie :/ lepšie sa mi dýcha cez ústa .. neviem či to môže súvisieť so psychikou že sa veľmi pozorujem alebo hľadať za tým niečo iné .. má niekto s niečim takým skúsenosť ?

lukasko12
17. jan 2021

@maaaria3 no ja mam presne to iste co vy a uz je vam lepsie mali ste aj tabletky nejake na to prosim vas

dzejndzejnova
8. feb 2021

Baby je tu este niektora z vas?

zdrsjsjiwwi
9. feb 2021

@dzejndzejnova 🙋🏽‍♀️

dzejndzejnova
9. feb 2021

@zdrsjsjiwwi ajoj..videla.som ze ate tu.kecali o.tom tazkom dychani..mne asi pred 10.rokmi povedali ze mam zaciatocnu astmu..pak sem tam.prialo zle..ale preslo to..a ted u 4 noc nespim a dnes aj cely den..ako.keby som menej nadychla vzduchu ako vydychla.. mala si to aj ty?

zdrsjsjiwwi
10. feb 2021

@dzejndzejnova Ahoj. Mne astmu nezistili. Síce som nebola na žiadnych testoch, ale mala som to zo psychiky

dzejndzejnova
12. feb 2021

@zdrsjsjiwwi bola som pred dvoma dnami u obvodaka..dal mi sprej..zabera..tak dufam ze sa to nezhorai a idem na spirometriu plucnemu

jan123m
1. máj 2021

@maaaria3
@dzejndzejnova prosím aký sprej ti dali? Mne dal doktor Foster a nič skôr ešte horšie

arabela55
29. máj 2021

@rainbow1 ja som čítal že pri tetanií nestačí len horčík, je potrebné užívať aj vãpnik ,draslík, B6. A horčík kvalitnejší od Kompava, že je dobrý, plus histamínova intolerancia to môže byť

jan123m
1. jún 2021

@jan123m ja to mám tiež z Foster ešte horšie. Dal mi ktorú tabletky spiromon. Je to lepšie

jan123m
1. jún 2021

@llenka014 je to alergia skús tabletky na alergiu. Mne dal pľúcny spiromon

llenka014
1. jún 2021

@jan123m neni to alergia covid som mala

raradka
27. dec 2021

@kkkk4 Ahojte, mám podobný problém s ťažkým dýchaním na hrudy, bolesťou celého tela a zimnicu. Vždy sa to objaví z ničoho nič večer. Už som to mala za posledné obdobie 4krat a je to vždy keď mám dostať menštruáciu alebo po nej,niekedy aj počas nej myslím, že to je spôsobené hormónmi, ale divný je ten tlak na hrudníku, akoby som mala na hrudy piesok a musím odkasliavat a cítim aj ako sa mi sliny lepia v ústach. Mám len 36 rokov, neviem či by to mohol byť náznak menopauzy. Každopádne budem musieť ísť ku doktorke a opísať jej tento stav.