Ťažkosti s dýchaním kvôli respirátoru

adusik12457
10. mar 2021

Chcem sa opýtať či má niekto ťažkosti s dýchánim s respirátora

hapkova
10. mar 2021

@adusik12457 myslim, ze nikomu sa v tom dobre nedycha ale ked to musime mat, tak jednoducho to zvladame.

jankapepe
10. mar 2021

@adusik12457 spýtaj sa radšej kto nemá? 🙃 Lebo takto tu budeš mať 4 milióny odpovedí 😁
Respiratory ktoré dnes všetci nosíme sa používali doteraz na ochranu dýchacích ciest napr.na stavbách kde sa veľmi prasilo....na pár minút a to nie každý hodil na seba. Teraz sa tvárime že sú proti vírusom.
Hlavne že aj tak si chodíme raz týždenne odkaslat tam kde pred nami soplalo ďalších 500 ľudí.

adusik12457
autor
10. mar 2021

@hapkova mne sa od včera vtom straštne ťažko dýcha mala som ho v obchode a od včera sa nemôžem nadýchnut

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adusik12457
autor
10. mar 2021

@viestta Alebo že by som mala koronu bože len to ne zajtra idem na testovani

adusik12457
autor
10. mar 2021

@viestta mala som ho dlhšie

lenkamatkova
10. mar 2021

Ja ho musím mať v práci na sebe 10 hodín, čo narobíme, taká doba....celé pery a nos mám podráždené, lebo sa mi v tom potí tvár a pleť nedýcha...ale pľúca sú fajn, aspoň zatiaľ. Nemyslím, že tvoj problém je spojený s respirátorom

sofiapp
10. mar 2021

@adusik12457 to bude psychika. Mne sa z minúty na minútu začalo ťažko dýchať, trvalo to 3 týždne a bola som zúfalá. Nič viac to nebolo ako psychika...
Respirator nemá ako ublížiť, jedine tak odpadneš ak nemáš dostatok kyslíka ale to som tiež nepočula že by sa niekomu stalo...

lindous
10. mar 2021

Príjemné to nie je, ale že by som vyslovene nemohla dýchať sa povedať nedá.. je dokázané, že na hladinu kyslíku vplyv rúško ani respirátor nemá, čo si môžete aj sama overiť oximetrom ... problém môže spôsobovať podľa mňa buď opakovane nosené špinavé rúško, ktoré necháme hocikde doma, v aute len tak sa povaľovať a to následne dráždi dýchacie cesty, vysúša hrdlo alebo rôzne necertifikované respirátory za pár centov z rôznych čínskych stránok, ktoré sú kto vie z akých vlákien vyrobené .. a potom je tu tá možnosť, že to môže byť iný zdravotný problém alebo nastavenie v hlave a nechuť respirátor nosiť, čo je celkom pochopiteľné :D

babulka97
10. mar 2021

@adusik12457 a čo ty ľudia čo robia vo fabrikách a obchodoch kde to majú na seba x hodín a nie len na nakupe

bloger
10. mar 2021

@viestta náhodou niekomu to môže robiť problémy komu sa ťažšie dýcha má nejaký zdravotný problém prečo by mala byť prepla nemôžeš vedieť čo ju trápi ja by som jej poradil ak ide niekde kde nie je veľa ľudí nech si ho posunie dolu aby sa mohla nadýchnuť lebo človek má dýchať kyslík nie vlastný dych

adusik12457
autor
10. mar 2021

@bloger alebo mam koromu alebo je to z respirátora ruško mi toto nerobilo

hettinka
10. mar 2021

Mne sa dýcha velmi zle, mam anemiu (liečim sa, ale výsledky raz lepšie, raz horšie), takže svižnejší krok a/alebo do koppca ani normálne nezvládam. No a s rúškom, respirátorom o to horšie. Ale v respirátore sa mi akosi lepšie dýcha, ako v rúšku, nejde mi tak do úst, neopiera sa o nos. Vyskúšala som pár typov, výrobcov, našla také, ktoré mi sadnú na tvár a nosím. Snád sa mi korona vyhne...

lienka.7
10. mar 2021

@adusik12457 ano mne. Mam silnu astmu a minule som musela vystupit z busu, nadychat sa normalne na ulici a potom pokracovat dalej.
Myslela som ze sa zadusim, bolo mi na odpadnutie, kruhy pred ocami a pod. Bola som aj u lekara a nie je to psychika... je to tymto.

adusik12457
autor
10. mar 2021

@lienka.7 ja idem zajtra na testovani dufam že sem negativná

thoughtfulweirdo
10. mar 2021

Mňa síce strašne rozčuľuje, najradšej by som to všetko vyrutila do koša tak, ako asi každý, ale dýcha sa mi v ňom paradoxne ľahšie než v rúšku. A veľa je aj v hlave, keď som si ho dala prvý krát, mala som pocit, že sa zadusím, ale to bol len prvotný moment, kým som nakúpila a teda prestala sa na to sústrediť, už som dýchala bez problémov

bloger
10. mar 2021

@adusik12457 neviem a testovať si sa bola alebo chodíš? Radšej sa daj otestovať v každom prípade želám ti aby si to mala v poriadku alebo možno ti ten respirátor vadí že chvíľu potrvá než si zvykneš

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adusik12457
autor
10. mar 2021

@bloger chodim pravidelne

zuvelyn
10. mar 2021

Mne ako alergikovi sa dycha velmi zle. Minuly rok v aprili ked zacinala pelova sezona a ja som bola v 9mesiaci som to pociťovala priserne a to som mala len jednorazove rúško, 2x sa mi stalo ze sa so mnou tak zatocilo ze som spadla na zem (nie uplne do bezvedomia našťastie). Teraz zase tehotná a tie respiratory su des. Ako tu bolo spomenuté, pouzivali sme ich krátkodobo pri stavebných pracach na dome a teraz sa ideme hrat ze ich treba mat non-stop niekolko hodin v práci.

A vsetky tie komentare ze co je dokázané a nie je dokazane sa mozu strčiť niekde do prdele. To ako ne/dobre sa mi dycha pod ruskom/respiratom a ci mam alebo nemám problém s plucami alebo bolesťami hlavy viem hadam sama lepsie ako nejaká štúdia alebo oximeter na prste 🤦🏼‍♀️

magdalenal
10. mar 2021

nečítala som príspevky vyššie, ale mne sa v tom napríklad dýcha lepšie ako v rúšku bavlnenom a to som alergička. V práci ho nepotrebujem, to je fakt (ťažko povedať ako by som potom hovorila, keby to mám na tvári pol dňa) a na tú chvíľku ,kde reálne idem medzi ľudí (nákup - max 10min, cesta autobusom a pod. pár minút - v prírode nemám)

lindous
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marcela64
10. mar 2021

@adusik12457 mne sa oveľa lepšie funguje s respirátorom ako s obyčajným bavlneným rúškom

zuzuliennka1
10. mar 2021

mne sa v respiratore dycha v pohode, dokonca lepsie ako v rusku

simsalabim
10. mar 2021

@adusik12457 mne sa v nich dycha lepsie ako v rusku. O dost. Ani okuliare sa tak nerosia.

petamich
10. mar 2021

som alergicka, som tehotna a zle sa mi dycha a fucim aj doma pri presune z obyvacky do spalne 🙂 respirator nosim uz dlhsie do obchodu/k lekarovi a dycha sa mi v nom lepsie ako v rusku, asi som cudna :D symptomy v tomto vlakne popisovane som teda nepostrehla

miskaska
10. mar 2021

Nie je to skor uzkost? Vtedy mas pocit, ze sa neda dychat. Prides mi celkom dost vystresovana.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adusik12457
autor
10. mar 2021

@viestta ako čudna?