Ťažký covid pacient na kyslíku - priebeh a skúsenosti

red_cat
3. feb 2021

Ahojte,

Mali ste prosim niekoho na kysliku so zapalom pluc? Ocina mam takto od pondelka:( je tazky onko pacient a hrozne sa bojime. Tazko sa mu dycha. Teraz je 8my den co ma priznaky, tazkosti s dychanim uz ma 4 dni. Prosim ake su vase skusenosti s liecbou kyslikom v nemocnici u takychto ludi? Velmi sa onho bojim:((

pseudomonas87
3. feb 2021

@red_cat ahoj, je mi ľúto, že máš takto ocina, no takto ti poviem, je to hop alebo trop,absolútne nepredvídateľná choroba.z mojich skúseností, dobre že ešte nie je na ventilácii, akonáhle je pacient na ventilácii, nemá dobre karty,aj keď robíme všetko.pracujem na Are v menšej krajskej nemocnici v Nemecku.
Takto toli povedať neviem, či má len kyslík maskou,alebo optiflow, aky prietok a hlavne aké má krvné plyny, to sa musia opýtať jeho lekárov, ako je na tom, každopádne držím palce, nech to zvládne

grace55
3. feb 2021

@red_cat Mama prekonala ťažší covid so zápalom pľúc, bola v nemocnici 10 dní na kyslíku. Veľmi jej tam pomohli. Má pridružené diagnózy, vysoký krvný tlak a začínajúcu cukrovku. Momentálne sa doliečuje, zohnali sme jej kyslíkový koncentrátor, ten je tiež super, odporúčam, viem, že si po covide veľa ľudí zháňa kyslík "na doma". Nie je to vždy tak, že covid je konečná, tam na oddelení mali veĽa starších ľudí, čo to dali.

tncka
3. feb 2021

@red_cat kde sa nakazil😱? Drzim palce nech to zvladne

haanovajana
3. feb 2021

@pseudomonas87 moja maminka sa prebrala z plucnej ventilacii po 1 mes,ešte je v nemocnici na lôžku.Nemôže chodiť na nohu a strašne ju boli.chodia jej snou cvičiť,no bojím sa že to nerozcviči.

macekovam
3. feb 2021

@red_cat a ma aj iné lieky?? Je už v nemocnici? Ma antibiotika.. Antivirotika ordinovane?? Chudáci ludia

leska123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pseudomonas87
3. feb 2021

@haanovajana teda, super, že mamka zvládla sa dostať z ventilácie, výborne.dalsi boj vás ešte čaká, skúste uz zhanať info o kúpeľoch, bohužiaľ neviem ako to beží i nás s kúpeľmi,ale určite potom treba rozsiahle rehabilitácie, fyzioterapiu dlhodobo.

red_cat
autor
3. feb 2021

@pseudomonas87
@haanovajana krasne❤ viem precitit tu radost.. ocko bol presne pred 6 rokmi na ventilacii taktiez mesiac- kvoli chripke a zapalu pluc z neho,. Bol v kritickom stave, vsetko zlyhavalo.. po mesiaci sa prebral a bol bez nasledkov. No casom sa mu prejavila leukemia a rakovina koze, ma podlomene zdravie a teraz schytal covid:(
Maminke velmi drzim palce aby bola rychlo zdrava

red_cat
autor
3. feb 2021

@pseudomonas87 prosim Ta ktore dni su pre covidovych pacientov kriticke? Ocko uz taha 9ty den choroby. Od 5teho dna je na kysliku a dnes uz mal saturaciu 95. Dostava aj liek proti zapalu a antibiotika a C do zily. Myslis ze uz po tomto dni to nie je take rizikove? Ci stale je?:(

red_cat
autor
3. feb 2021

@macekovam ano, uz 3 a pol dna v nemocnici. Dostava atb , protizapalove lieky a Ccko do zily.

red_cat
autor
3. feb 2021

@grace55 dakujem za skusenost🙏 ktore dni boli pre maminku najhorsie? Kedy sa zacalo lepsit? A ba ktory den sla do nemocnice?
Vela zdravia celej rodine prajem

red_cat
autor
3. feb 2021

@tncka odomna. Cely rok sme davali sakrametsky pozor. Nechodila som do prace, potraviny sme si objednavali domov, nosili sme respiratory, vsetko dezinfikovali..prave aby to ocko nedostal. A nakoniec som ochorela ja a odomna komplet cela rodina..aj maleho 3r nam brala sanitka :( najhorsie obdobie toto

haanovajana
3. feb 2021

@red_cat dakujem,strašne sa bojím o maminu,bude musieť chodiť na rehabilitácie a dúfam že bude chodiť.Len sa bojím aby iné choroby nedostala.

grace55
3. feb 2021

@red_cat DO nemocnice šla asi o 8 dní od diagnózy/testu, nevedeli sme jej znížiť horúčky a začalo sa jej zle dýchať, mala aj antibiotiká, nezaberali. Najhoršie teda asi týždeň od prepuknutia. V nemocnici sa to začalo lepšiť asi tak na 3-4 deň, v telefóne som počula, ako sa jej mení hlas k lepšiemu, je taká oveľa živšia a viac v pohode. Ale stále je veľmi slabá, úplné zotavenie vidím na dlhšie. Veľmi Tvojmu ocinovi držím palce!

red_cat
autor
3. feb 2021

@haanovajana A prosim Ta aky to malo u nej priebeh? Kedy prisli tie kriticke dni a zapal pluc? Aj brala doma antibiotika ci az v nemocnici?

red_cat
autor
3. feb 2021

@grace55 dakujem Ti velmi pekne🙏 verim ze aj u nas to tak bude a ze najhorsie je uz za nim. On tak velmi chce zit a bojuje! Ma maleho vnucika a su najlepsi partaci.. snad este maju vela spolocnych rokov pred sebou.
Maminke vela zdravicka!! Uz bude len lepsie, naberie kondicku

leeo
3. feb 2021

My sme mali dedka (85) v tazkom stave na kysliku. Chvala Bohu, ze sa z toho dostal. To najhorsie sa s nim tahalo asi tyzden a ja nechapem, ze sa mu nespravila tromba, kedze krv mal ako zelatinu (asi preto, ze sme si ho vymodlili). Pozitivna bola aj teta s kyticou diagnoz vratane pokrocilej cukrovky, ale ta nepotrebovala ani hospitalizaciu. Ja cim viac studujem kovid, tym menej mu rozumiem. Ale starsim ludom by urcite mali byt podavane lieky na riedenie krvi a hlavne nemali by sa zalezat. Dedka miestny lekar nutil chodit za kazdu cenu na vzduchu.

leeo
3. feb 2021

@red_cat ocovi prajem skore uzdravenie

pseudomonas87
3. feb 2021

@red_cat no to ti nepoviem, že ktory deň, na to nie je odpoveď, u každého to môže prebiehať inak,ale čo ti určite môžem povedať, že saturacia 95 je super! Je to ťažké, musíš pozerať deň za dňom, ale saturka je fajna, len nech ťa to drží.

lucia147852
3. feb 2021

Svokor tak bol. Dostal sa z toho ale ostali mu následky ☹️ Držím palce

haanovajana
3. feb 2021

@lucia147852 aké následky mu ostali?

callisia
3. feb 2021

Ahoj, môj oco síce nemá pridružené ochorenie ale mal s covidom aj zápal pľúc. Po týždni neúspešného domáceho samoliečenia ho brali do nemocnice, kde mu zistili zápal pľúc. Bol až na kyslíku. Bol tam 10 dní, vyzeralo to dosť zle. Už je doma. Môžem sa ťa opýtať kde si sa mohla nakaziť keď vravíš, že si v podstate nikam nechodila?

katren
3. feb 2021

@red_cat ano, ocino tak bol 21dni....a to nema nic pridruzene....ziadne ine choroby, ziadne lieky....

haanovajana
3. feb 2021

@red_cat brala antibiotiká,ale nezabrali a na 9 deň skončila v nemocnici.Po 3 dňoch v nemocnici skončila na plucnej ventilacii až sa strašne dusila a nevedela dýchať.Všetko sa to odohralo pred Vianociam.Min týždeň ju prebrali.Stále je v nemocnici,nevie sa sama posadiť ani chodiť.Len si prajeme aby časom začala chodiť.

red_cat
autor
5. feb 2021

@pseudomonas87 uz mu zvysili postupne kyslik od pondelka zo 6l na 25l :( a aj tak sa saturacia drzi pod 90. Nechce to prejst:( ziadne zlepsenie.. hrozne mi je z toho. A to uz dnes je 10ty den choroby:(

lucia147852
5. feb 2021

@haanovajana poskodene pľúca, vysoký tlak a teraz má aj problémom s crevami. To zisťujú či je následok choroby alebo liekov. Je to 60tnik, ale zdravý jak repa, nikdy mu nič nebolo za 10 rokov čo ho poznám. Športovec ☹️

1gabriela13
5. feb 2021

@red_cat ah držím vám palce. Môj tatino (61) športovec, 40 rokov ping pong, 20 rokov futbal, karate a najhoršie to znáša z nás všetkých. My sme sa z tej pliagy už dostali a on už 4ty týždeň je v tom. Ťažko sa mu dýcha, nevládze prejsť z izby do izby. Schudol 10kg. Zdravý vitálny človek nikdy na nič neoperovany, neberie žiadne tabletky a táto pliaga ho úplne dorazila. Mamina co mala rakovinu to dala ľavou zadnou o ňu sme sa najviac báli a super to znášala chvalabohu, no len ocino. Plucka povedala ze tento stav môže potrvat ešte aj 3 týždne. A môže sa zhoršiť. Dúfame samozrejme v najlepšie. A keď skončí táto nočná mora tak sa 1x v živote určite opijem. Držím vám veľmi palce všetkým🙏

red_cat
autor
5. feb 2021

@callisia vobec netusim kde som sa nakazila. Dodrziavali sme vsetko najprisnejsie ako sa dalo- respirator, dezinfikovali sme, ludom bez rusok sme sa vonku vyhybali cez travnik na niekolko metrov..potraviny sme si objednavali domov. Som hrozne sklamana ze sme to i tak dostali.

red_cat
autor
5. feb 2021

@katren boze to je dlha doba:( ako to v nemocnici unho prebiehalo? Kedy sa choroba prestala zhorsovat a zacala sa zlepsovat?

klip0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz