icon

Tetánia

emiliam
4. mar 2017

Ahojte. Mate niekto, prosim vas skusenosti s tetaniou? Mam ju diagnostikovanu polroka a velmi mi obmedzuje a nici zivot...mam denne neprijemne priznaky ako tocenie hlavy, zavrate, strata rovnovahy, porucha koncentracie, bolesti hlavy, pocit na odpadnutie, nevolnosti, zvyseny tlak, velmi stazene a plytke dychanie, pichanie do ruk, poruchy spanku, navaly tepla, sucho v ustach, strach, panika, nervozita, hnacky....uz nevladzem dalej takto.priznaky sa mi striedaju denne, bojim sa ist dakde, lebo mi je zle...brala som aj mg do zily aj mesiac magnosolv...teraz uzivam denne sumive mg s obsahom 365 mg a aj s vit.b6 a este vecer mg patstovky ... pomaha len kratkodobo..ked je velmi zle tak diazepam.za kazdu jednu skusenost a radu dakujem, ako sa s tym da zit, co robit...

nika1
7. aug 2019

@norina89 ahoj. Ako si na tom? Beries dáke lieky?

tikalka
7. aug 2019

@norina89 môžem sa opýtať robili vám eeg vyšetrenie či magnetickú ja mám podobne stavy a mám epilepsiu

bosorka2828
23. feb 2020

Ahojte, od decembra mi trpnu ruky, nohy, citim mravencenie po celom tele, najviac na vrchu hlavy, obcas aj strpnute pery. Bola som 2x u neurologa, na mri ma neposlal, ze podla neho zbytocne. Urobil mi na druhom vysetreni EMG, vysla pozitivne tetania. Dal mi magneziove soli, ze by sa to malo zmiernit. Mne to ale neprechadza, naopak mam pocit, ze sa to zhorsuje. Kym predtym mi trpli nohy len po clenky, teraz citim ze jedna je strpnuta az po koleno. Taky pocit akoby som mala skrtidlo a noha bola neprekrvena, drevena. Tie co mate tetaniu, ako vam to trpne, pokial? A ako dlho? Mne sa zda, ze tak 2 tyzdne, potom akoby je tyzden lepsie, citim to minimalne a potom to pride znovu. Neviem ci je to pri tetanii normalne, alebo ist znova za neurologom a dozadovat sa MRI aby sa vylucili zmeny na mozgu, nador, ci skleroza multiplex..

flakulka
23. feb 2020

@bosorka2828 treba vysetrit aj stitnu zlazu

sonkasamko
28. feb 2020

Mne to zistili pred dvoma dňami......je to strašné.....hlavne na psychiku .....začnem sa báť že čo mi môže byť.....je mi zle ......ale budem to riešiť himeopatikami dnes som volala o termi a pán mi povedal že sa to dá riešiť ......podotýkam že dom sa už u neho na iné liečila......potom vám dám vedieť či to ozaj pomohli

kika37
18. máj 2020

@emiliam dobrý deň chcem sa len spýtať či vám prešli tie tetanicke stavy?s pozdravom

stulrajterova
18. máj 2020

@kika37 áno, zmenou životosprávy a myslenia sa to časom dá, ale musíte na sebe popracovať a sledovať signály tela, nepreceňovať sa a vedieť si aj oddýchnuť....držte sa

kika37
18. máj 2020

@stulrajterova ďakujem moc ..no ja vôbec nespavam a to je hneď prvý problém..😊

stulrajterova
18. máj 2020

@kika37 tiez som.tak.zacinala...4 roky dozadu

kika37
18. máj 2020

@stulrajterova no ja tiež tak už cez 5rokov

stulrajterova
18. máj 2020

@kika37 uff

sonkasamko
30. jún 2020

@kika37 už to mám pod kontrolou nasadila som homeopatiká a je to ok

flakulka
1. júl 2020

@sonkasamko ake uzivate??

sonkasamko
2. júl 2020

@flakulka fuu tomu ja nerozumiem to mi namiesal homeopat....a to užívam homeopatiká aj na štítnu aj na alergiu

element05
31. okt 2020

@bosorka2828 ahoj, mne prave trpnu nohy od kolien dole a ruky od laktov k prstom...je to uz vyse tyzdna a tiez mam tetaniu ale aj chrbtica ma boli. Ked ti trpnu tie nohy, mas taky pocit ze spadnes, ze ani poriadne chodit sa neda?

pbra40
31. okt 2020

nema niekto skusenost?
pozeram na nete rozne videa a citam clanky o tetanii. Vsade rozpravaju o vzajomnej vazbe a hodnotach horcik+vapnik. Robili vam na to nejake specialne vysetrenie? nemyslim odber krvi a zistenie hodnot. ale nieco ako bunkovu terapiu (ako sa dokaze magnezium vstrebat za pritomnosti vapnika). neviem ake vysetrebie ziadat u neurologicky

kika37
1. nov 2020

@pbra40 ahoj ja mám tetaniu 20 rokov🙂 robia aj vyšetrenia pýtaj sa na mmg tam to potvrdia .Treba veľa magnézia aj vápnik poprípade minerály ...ja teraz užívam biolevox je to zmes vitamínov b 🙂

pbra40
1. nov 2020

@kika37 to uz mam vsetko za sebou. len ci je nieco, kde vypocitaju presny pomer vapnika a magnezia.

jefinka18
26. jan 2021

@emiliam dobry den, ako sa mate? podarilo sa vam vyliečiť sa? nasla som si tuto diskusiu pretoze uz 4 roky trpim...priznaky mi tiez sedia na tetenaniu ale moja neurologicka neriesi ani vysetrenie mi neurobila ze naco ved to nic nieje....a ja 4 roky trpim....su dni ked mi nieje nic a su dni ked od rana zle....mávam zavraty, tocenie hlavy, slabost, vnutorny nepokoj, z vnutra sa akoby trasiem, pocit ze odpadnem....ked ma to chyti musím si lahnut...potom to prejde ale ja zvysok dna nefungujem, som slaba unavena motam sa... v noci mu trpnu ruky...davam si magnezium....ked uz mi je dobre a myslim si ze to mam zasebou pride den a buuum zas z nicoho niz zle zavrat tocaky pocit na odpadnutie....pobehala som kopec lekarov a vsetky vysetrenia v poriatku ale ja v poriadku niesom

jefinka18
26. jan 2021

kolko trva kym sa clovek z toho dostane? ja uzivam magnezium pravidelne, cvičím, zdravo sa stravujem, snazim sa vyhybat stresu...par dni tyzdnov je mi fajn a potom z nicoho nic znova závrat tocenie hlavy slabosť triaška hnačka a uz dom znova v tom kolotoči....nema to konca...dokonca pred a pocas menzesu je to este horšie...

leona45
26. jan 2021

Odpadol uz z vas niekto? Aj prišli nato z čoho?

jefinka18
26. jan 2021

@leona45 ja som este neodpadla....4 roky závraty a tocenie hlavy ale este ani raz som neodpadla...a stavy su to hrozne

kika37
28. jan 2021

@jefinka18 ahoj aj ja mám tetaniu už 20 rokov chcem sa spýtať máš aj nespavosť?

emiliam
autor
28. jan 2021

@jefinka18 dobrý deň , ja som sa vyliečila , ale nakoniec len komplexnou liečbou , inak to už u mňa nešlo , nepomáhalo ani viac spat, prechádzky ci žiadny stres nič z toho. Strašne som už trpela presne ako píšete vy. Preto mi nasadili antidepresíva escitil najslabšie začala som polkou + magnézium + chodila som rok k psychológovi , čuduj sa svetu , tetania zmizla a ja som znova začala žiť , chodiť bez strachu , bez neustáleho strachu že odpadnem , strašne mi to pomohlo , naozaj.

emiliam
autor
28. jan 2021

@jefinka18 úplne to poznám presne

luciar260
4. apr 2021

@emiliam ahoj mavala si aj take ze v noci si sa strhavala zo spanku ze nemozes dychat ? Toto mna znepokojuje najviac , prvej sa mi to stavalo raz za cas , teraz takner kazdu noc

leona45
4. apr 2021

@luciar260 ja som to mala 3x.a dva 2x cez den a raz som pritom omdlela

emiliam
autor
12. apr 2021

@luciar260 Aaano, presne som to mávala, je to úzkosť

jefinka18
24. apr 2021

@emiliam Dobry den, idem sa vas opytat uz cam je lepsie? ako ste sa vyliecila zo zavratov?? mna trapia uz 4 roky a vsetky vysetrenia mam v poriadku.

leona45
24. apr 2021

@jefinka18 a okrem tetanie mate aj inu diagnozu?