icon

Tetánia

emiliam
4. mar 2017

Ahojte. Mate niekto, prosim vas skusenosti s tetaniou? Mam ju diagnostikovanu polroka a velmi mi obmedzuje a nici zivot...mam denne neprijemne priznaky ako tocenie hlavy, zavrate, strata rovnovahy, porucha koncentracie, bolesti hlavy, pocit na odpadnutie, nevolnosti, zvyseny tlak, velmi stazene a plytke dychanie, pichanie do ruk, poruchy spanku, navaly tepla, sucho v ustach, strach, panika, nervozita, hnacky....uz nevladzem dalej takto.priznaky sa mi striedaju denne, bojim sa ist dakde, lebo mi je zle...brala som aj mg do zily aj mesiac magnosolv...teraz uzivam denne sumive mg s obsahom 365 mg a aj s vit.b6 a este vecer mg patstovky ... pomaha len kratkodobo..ked je velmi zle tak diazepam.za kazdu jednu skusenost a radu dakujem, ako sa s tym da zit, co robit...

emiliam
autor
29. mar 2017

@lejmira a ake magnezium beriete prosim vas? Sumive alebo tabletkove od.galvexu alebo magnerot ci magnosolv alebo magne b6? Dakujem.

krtecek39
29. mar 2017

@mirkaaa80 najprv som mala citalopram, ale pomohol mi az Magrilan20mg

lejmira
29. mar 2017

@emiliam
Magnerot beriem.dr povedala ze su najlepsie.skusim aj ja povedat psych.nech mi da ten Magrilan.uvidim ako sa vyjadri kedze tam idem prvy raz.

emiliam
autor
29. mar 2017

@lejmira aj ja som si ich dnes kupila tak uvidim...inak beriem.sumivy magne b6 a kupila som si aj ten sedatif pc ale neviem...ja chodim na infuzie priamo od neurologicky dnes som bola na 8mej, stecie to za hodinku. Velmi mi to pomaha.

mirkaaa80
29. mar 2017

@emiliam čo máš v tej infuzke? Magnézium?

emiliam
autor
29. mar 2017

@mirkaaa80 magnezium, guajacaran a alprazolam dam si ich nejakych 15 ze mozem kolko chcem, je mi velmi dobre po nich, ako keby mi elixir zivota davali...

lejmira
31. mar 2017

@emiliam
Vyskušam aj ja povedat či mi nemožu dat infuzky,Nechcem brat tabletky.A ked este tu čitam ake maju učinky.

lejmira
4. apr 2017

@emiliam
Dobry večer.Tak dnes som bola u dr psychiatričky a aj ma potešila a dala mi nadej že sa z toho,teda z tych mojich kolapsovych stavov mozem dostat.A že nie som pripad pre nu,ale mam sa objednat u neurologičky a ku psychologovi aby ma naučil zvladat stresy.A dala mi zatial ten liek Magrilan a Spitomin-ten by mal byt na strach.Od zajtra to zacnem uživat tak uvidim ako mi bude.Nechcela mi nasadzovat niake silne lieky lebo že všetko mam len neuroticke a samozrejme tetaniu.

emiliam
autor
4. apr 2017

@lejmira no vidite...ale mat tetaniu a ist neurologicke, tiez nie je nejaka vyhra....celkom uplne na to nezabera nic...infuzie su super, ale ked ich beriete vkuse...ked som mala pauzu 4 dni bolo to spat...lieky su fajn, ale su navykove a kupovane magnezium, to len tak udrziava v ramci moznosti. V podstate 2 dr sa mi vyjadrili, ze tetania sa celkom vyliecit uz neda...takze tym padom vam to neprajem....ale zasa je dobre ze vam dala aspon nejake lieky.. A ja tiez planujem ist k psychologicke, aby ma naucila zvladat to, ked sa tetania prejavuje...ked mi je zle v kostole, obchode, na prechadzke, doma, ci uplne hocikedy a hocikde...verim, ze este psycholog hadam pomoze...a vraj sa na tetaniu beru antiepileptika tak aj na tie sa budem pytat....dufam vam bude lepsie, drzim palce ...

lejmira
5. apr 2017

@emiliam
dobrý večer,dnes rano som si prvy raz dala Magrilan,len neviem,nesplnilo to moje očakavania.Citila som sa zvlaštne,ako keby som vypila 10 káv.Ale dr povedala ze sa to bude menit,tak som zvedava ako to bude dalej.Aj ja dúfam že sa z toho dostaneme všetci,čo maju taketo problemy.Je to hrozne

yvkay
28. jún 2017

@lejmira dobry den..mozem sa opytat ako vam ucinkuje Magrilan? mne ho dnes lekarka predpisala,tak preto sa pytam.dakujem za odpoved.

rondicka
19. júl 2017

@emiliam ahoj,na mam teta

pasikavamacka
20. júl 2017

aj mne diagnostikovali tetaniu pred rokom a pol, ale neverila som tej "diagnoze" tak som patrala dalej. teraz uz ziadnu tetaniu nemam, lebo som liecila pricinu, nie dosledok

kjanka86
20. júl 2017

@emiliam ahoj myslim ze trpis nielen tetaniou ale aj panickou poruchov podla tych priznakov.. ja mam totiz panicku poruchu uz 8rokov a bohuzial musim brat lieky inak by som bola na tom presne ako ty, tazke dychanie, tocenie hlavy, zle, panika atd... podla mna by si mala zajst za psychiatrom a s nim sa poradit.. mozno by ti pomohli sedenia u psychologa... no nemala by si to dlho odkladat hlavne lebo ja si nemyslim ze sa to da vyriesit magneziom pokial je to takto silne a hlavne nepi kavu ani alkohol ani cigarety to ti bude hned zle aj mne bolo... neodkladaj to a chod k psychiatrovi lebo to sa bude zhorsovat.. ja som takto trpela pol roka kym som zistila co mi je.. a inak neurolog ti tiez iba antidepresiva predpise na to..

emiliam
autor
20. júl 2017

@pasikavamacka a co bola pricina?

emiliam
autor
20. júl 2017

@kjanka86 no ja s tym chodim k psychologicke. Povedala mi, ze ja nemam panicku poruchu, ze to by som celkom inak vyzerala. Mam od neurologa ad tie mi pomahaju ale beriem ich vynimocne lebo su navykove.

mirkaaa80
20. júl 2017

@pasikavamacka aká bola príčina?

pasikavamacka
20. júl 2017

Chronicka infekcia- borelioza, mykoplazmy, EBV virus.

kjanka86
21. júl 2017

@emiliam tak ja mam tie iste priznaky a mam panicku poruchu.. ono je to vraj velmi uzko spata s tetaniou.. a AD by si mala brat pravidelne inak ti nezaberu.. lebo oni sj zacnu ucinkovat tak az o 3tyzdne... mne AD velmi pomohli.. beriem ich uz 8rokov a som stastna ze sa nemusim trapit ako predtym..

emiliam
autor
21. júl 2017

@pasikavamacka a ktory lekar vam to pozistoval? Obvodny?

emiliam
autor
6. aug 2017

Ahojte, prosim vas, vy co mate tetaniu, mavate tocenie hlavy a taku ako keby poruchu koordinacie a rovnovahy? Dakujem.

emiliam
autor
6. aug 2017

@kjanka86 a ad vam predpisal neurolog? A ake beriete? Nie su navykove?

kjanka86
7. aug 2017

@emiliam nie navykove su neurol, xanax, lexaurin atd... AD je liecba.. neurol vas necylieci iba potlaca priznaky. Mne dal AD psychiater lebi ja mam panicku poruchu ale ked som sa pytala na to mojej lek.povedala ze to je skoro to.iste a ze aj tetania sa lieci AD.. a viem ze aj neurolog ptedpisuje,AD pokial magnzium uz nezabera.. Nemate sa coho bat pri AD.. ja ich beriem uz 8rokov a aj pocas tehotenstva a mam zdravu krasnu dcerku.. dnes uz to niekedy ako kedysi ze ked ste brali AD takste boli z nich mimo.. ja ani neviem ze nieco beriem a radsej tak ako prezivat tie stavy ako som mala..

emiliam
autor
7. aug 2017

@kjanka86 uplne s vami suhlasim, ja by som tiez radsej brala lieky ako takto sa trapit. Mne moja psychologicka, ktorej chodim povedala, ze nemam panicku poruchu, ale ziadne testy mi nerobila. Chystam sa opat k neurologicke tak si budem nieco pytat lebo mam iba helex to je to iste ako neurol...a magnezium mi nepomaha. Tak nech mi vyskusa daco dat. Viem, ze na tetaniu uzivaju aj nejake antiepileptika, ale tie mi nechcela dat. A ake ste mali priznaky? Aj sa vam tocievala hlava?

kjanka86
7. aug 2017

@emiliam no praveze neurol je navykovy cize ten sa smie brat max.par tyzdnov a berie sa vacsinou ked vam nasadia AD pretoze kym zacnu AD ucinkovat trva cca 3tyzdne a na tu dobu sa davaju lieky typu neurol.. Ja som mala priznaky takze ze som nemohla dychat, teda tazko sa mi dychalo a jasne ze sa mi aj hlava tocila kedze som hyperventilovala.. trpli mi ruky a nohy a automaticky ma z toho chytala panika.. ja som chodila pol roka po vysetreniach a aj na neurologii som bola ale tam mi ta lekarka tak akurat s kladivkom po kolene buchala :D cize vysetrenie odveci uplne.. ked som si uz nevedela rady tak som sla za psychiatrom. Ja mam tiez kamosku co ma tetaniu a takisto nakoniec skoncila u psychiatra na Ad.. je to velmi uzko spate cize...

pasikavamacka
10. aug 2017

@emiliam no to bol velky boj dozadovat sa vsetkych testov, zmenila som obvodnu lekarku kvoli tomu, lebo ta povodna ma vysmiala, ze tetaniu mam zo psychiky a mam brat AD a nemam vymyslat. lenze ja som nemala ziadny psychicky problem, ani ziadny stres vo svojom zivote, cim by sa tie stavy dali vysvetlit. Chapem, ked niekto riesi zavazne situacie ako umrtie, choroba v rodine, rozvod a z toho nasledne ma tetanicke stavy. ale take bezne stresy, ze stojim v zapche alebo musim odovzdat report sefovi nepovazujem za dostatocny dovod, preco by som mala ochoriet z toho. Ja som isla do Procare kvoli tomu. Mala som to stastie, ze casom som dostala aj zvysene teploty, co uz bol dostatocny dovod pre obvodnu, aby mi spravila patricne testy na infekcie. Ale nie kazdy ma take stastie, ze dostane teplotu pri chronickych infekciach skor je bezny pravy opak- trvalo znizena teplota.
Testy na boreliozu som si vsak nakoniec zaplatila u sukromnej lekarky v BA, lebo tie ktore pouzivaju obvodni a infektologovia, su nespolahlive a falosne negativne uz vacsiny ludi.
drzim palce, aby si nasla dovod u seba. nehovorim, ze u kazdeho je za tym infekcia, u niekoho to moze byt naozaj psychika astres, ale u mna to tak bolo aj u vela ludi, s ktorymi som v kontakte cez internet a zazili nieco podobne co ja. preto som to napisala ako jednu z moznosti, lebo poznam velmi vela ludi, ktori sa roky napchavali neurolom a AD, pricom mali napadnuty mozog bakteriami.
myslim, ze intuicia kazdemu napovie,ci to ma fakt zo stresu alebo je za tym nieco ine. ja som vedela, ze to nebude psychicke, lebo som citila, ze nieco nie je OK v mojom tele a reaguje inak ako predtym

lailaveve
13. aug 2017

@pasikavamacka ...prosim u ktorej dr. Ste bola robit si testy (tie platene)? To priamo v BA? Da sa k nej ist na hocijake testy aj ked k nej clovek nepatri? ...samozrejme ze si to asi treba zaplatit...berie aj deti? Vdaka za info🙂

lailaveve
13. aug 2017

@pasikavamacka a ak sa este mozem opytat ti znmi co ich spominate mali ke bakterie v mozgu co im tieto stavy sposobovali?

emiliam
autor
31. okt 2017

@dorottka dobry den.mozem sa spytat po dlhsej dobe? Ako ste na tom a tou uzkostou? Ake to ma vlastne priznaky? To vam diagnostikovali testami u psychiatra? a pomohli vam ad? Dakujem pekne vopred