Tetánia
Ahojte. Mate niekto, prosim vas skusenosti s tetaniou? Mam ju diagnostikovanu polroka a velmi mi obmedzuje a nici zivot...mam denne neprijemne priznaky ako tocenie hlavy, zavrate, strata rovnovahy, porucha koncentracie, bolesti hlavy, pocit na odpadnutie, nevolnosti, zvyseny tlak, velmi stazene a plytke dychanie, pichanie do ruk, poruchy spanku, navaly tepla, sucho v ustach, strach, panika, nervozita, hnacky....uz nevladzem dalej takto.priznaky sa mi striedaju denne, bojim sa ist dakde, lebo mi je zle...brala som aj mg do zily aj mesiac magnosolv...teraz uzivam denne sumive mg s obsahom 365 mg a aj s vit.b6 a este vecer mg patstovky ... pomaha len kratkodobo..ked je velmi zle tak diazepam.za kazdu jednu skusenost a radu dakujem, ako sa s tym da zit, co robit...
@emiliam no tak ja som ale bez liekov bola na tom tak zle ze som nedokazala vobec fungovat.. ja som uz iba lezala a cakala akoby na smrt cize pre mna tie lieky boli vykupenim.. a zas nemyslim zeby ti tak zhorsili zeby si nevedela fungovat, mozno budes ospala ale to sa da nejak vydrzat par dni kym sa ti polespi ale potom ti bude fajn a budes stastna 🙂 a mne prve nezaberali to som brala coaxil a vobec nic.. az arketis mi zabral.. ale ja som mala velmi silnu paniku zase..
@cattleya22 ahoj asi aj ja mam uzkostnu poruchu a beries na nu aj ad? O autotreningoch neviem psychologicka ma iba ucila dychat. Mozem ta poprosit tie knihy? Dakujem
@kjanka86 aha tak super ospalost mi nevadi ja som sa skor bala horsich priznakov ze nejake halucinacie alebo oblbnutie alebk vysoky tlak...tak uvidim co mi toho 14teho povie'. No ja mam asi skor tu uzkostnu poruchu aj ked aj z panickej mi ta,m sedia priznaky. A vyliecit sa to uz neda? Musis byt stale na liekoch? A z coho sa ti to zacalo zo stresov? Dakujem ti
@emiliam no aj ja mam uzkostnu poruchu lebo ja mam vlastne stavy uzkosti.. a mne to zacalo po smrti otca pred 7rokmi ale je to z dlhodobeho stresu.. a neboj halucinacie isto nie.. a ja neviem ci sa to da vyliecit, moj nazor ze nie.. ja som uz zmierena ze budem na liekoch asi do konca zivota no pozri su aj ovela horsie veci a diagnozy v zivote 🙂
@eliska13 @kjanka86 baby pocujte a moze sa z tej uzkosti ci paniky aj zvysovat tlak? Dnes som bola.celkom v pohode len samo horsie dychalo a potom vecer sme isli na cintorin ako sme vysli z dveri ostalo mi zle alemsla som. Ale potom v aute este.horsie museli sme sa vratit strasne tocenie.citila som vysoky tlak. Tak som si zmerala ja mavam tak 100 na 70 a malansom 150 na 80 boloi mizerne dalansom si magnezium. A lezim je mi trochu lepsie. Ale nebola.som predtym vyplasenanze idem niekam lebo som isla.smmuzom a autom tak neviem ci to bolo zo psychiky alebo co 😒
@emiliam keď máš Uzkost alebo strach z niečoho hoci aj podvedomý, ktorý si možno ani nepritnas ale je tam tak sa ti automaticky vyplavuje stredový hormón kortizol do tela a dvihne sa ti tlak . Preto si msls vrchný 150 ale srdcový v norme 80. Sa stavím keby si si zmerala tlak o hodinu doma v klude keď by si vedela, že už nikde nejdes tak ho máš Ok.skus sa o tom porozprávať so psychologickou
@emiliam ahoj, určite neprestávajú brat magnézium. Mala si ho nedostatok, tak chvíľu potrvá, kým začne účinkovať. Veľmi dobrý je aj Magnerot, to je vyslovene na takéto stavy. Potom skús obmedziť kofeín, jedz veľa ovocia, zeleniny, veľa prechádzok a pozitívne myslenie. Skús si aj cez deň odpočinúť a nájsť si chvíľu len pre seba, proste robiť niečo, čo máš rada (čítať, kresliť, vyfarbovat, proste hocičo). A čo sa ešte výživových doplnkov týka, tak môžeš užívať aj Chlorella. Neboj sa, určite sa ti to zlepší, zo srdca ti to želám.🙂
@lala123 presne aj ja si myslim lebo nemalo mi ho co dvihnut bola som v pohode, len potom troska sme sa ponahlali, obliect 2 deti seba a este sa nam aj na aute vybila baterka, tak to manzel riesil a potom mi ostalo spatne ale sla som aj tak reku mozno ma to prejde a to este horsie mi bolo...ja mam asi naozaj tu uzkostnu poruchu 😒😒 dakujem ti za info
@veroninna1 dakujem ti krasne za cenne rady ❤ ano aj ja som si vsimla ze niekedy si mormalne vyfarbujem so synom ☺ alebo spolu kreslime, lustim tak mi je aj lepsie. Ken problem je uz ked mam niekam dalej ist a je mi uz doma kadejako tak potom mi to ten strach zhorsuje .😒 a mam problem si najst cas pre seba 2 male deti a zaspavaju vecer okolo 9tej aj neskor a to uz idem aj ja vacsinou...a cez den som cely den s nimi. Noo neprestavam stale beriem uz presne rok ako mi zistili tetaniu ho beriem denne. Mam predpisany od neurologicky magnosolv. Dakujem za radu ohladom vitaminov kupim si. Ja beriem len bkomplex. Kofein a alkohol som vylucila celkom. Prechadzky mam denne hodinove len to myslenie mam podla toho ako sa citim. Ked mi je ok tak son stastna ked zle tak sa celkovo citim zle....dakujem ti. ☺
@lala123 som si citala o tom hormone mas pravdu naozaj zvysuje aj tlak aj vela ineho. Mozno preto sa mi pri tych stavoch vzdy zvysuje aj tlak. Napriklad tesne pred tym ako ideme do kostola uz normalne citim ze sa mi zvysuje z toho strachu a potom uz tam mi je bud ok alebo citim ten vyssi tlak
Ale ako sa toho hormonu zbavit pozitivnym myslenim mi to nejde...skor tam pisu ze sportom, relaxom, atd...ale ad nespominaju. Alebo je treba riesit tu podstatu ten strach a stres...ale ako sa ho zbavit..😒
@emiliam napíš mi prosím zajtra IP, aby som nezabudla 🙂
Ja som bola s tymto tiez diagnostikovana pred 7 rokmi a prešla som si peklom, hroznymi každodennými záchvatmi, nevedela som spat ani jesť ani žiť.😔 Magnezium ani kalcium nezaberalo, skončila som u psychiatra a psychológa striedavo na všelijakých oblbovakoch až mi nasadili diazepam, z čoho záchvaty ustúpili na 2x týždenne, no bola som ako telo bez duše, ochabnute svaly, večne unavená, mozog doslova na kašu. 😖
Neuniesla som to tak uz ďalej a rozhodla som sa pre radikálnu zmenu.
Zmenila som prostredie, bývanie, stravovanie, myslenie...proste od základov celý svoj život, oblbovaky som hodila do koša a behom mesiaca som mala naspäť svoj zdravý plnohodnotný život bez toho utrpenia.😇 Vďačím za to najmä tomu, že som vtedy spoznala môjho muža, ktorý mi ukázal inú cestu a vyslobodil ma.🙏❤ Keby mi vtedy neprišiel do života, neviem...chcela som vtedy ozaj aj niekedy zomrieť.🙈
Nevymyzlo to zázračne úplne, no môžem si zaklopať, že odvtedy som za posledné 4 roky mala dva slabulinke 5 min. zachvaty, čo mi prišlo nevolno a trochu mi strpli prsty, čo je oproti tomu, co som zazivala nič 🙂
Radim ti, aby si sa nespoliehala na žiadne lieky, hľadaj príčinu vo svojom vnutri, v srdci, v hlave ...mohlo to spustiť čokoľvek aj z davneho detstva, treba to nájsť a "ošetriť", zmeniť, spracovať... Keď už ozaj nejaké lieky, tak sa prikláňam k homeopatikam, tie ma ešte nikdy nesklamali 👍
Veľmi ti držím palce a posielam pozitívnu energiu! ❤
to je smutne, ze lekari nedokazu prist na to, ktora choroba ti sposobuje tvoje priznaky a jedine co ti vedia ponuknut su antidepresiva a este ti nabulikaju do hlavy, ze je za tym psychika. ved pises, ze nemas ziadne traumy a stres
je mi z toho smutno ale nic s tym nenarobim. opisujes podobne priznaky, ktore som mala ja. nieco som mala navyse ako ty a niektore priznaky som nemala. a ver mi, nebolo to nic psychicke. moje telo bolo chore a volalo o pomoc. kebyze vtedy nenatrafim na odpoved, tak som troska. ja uz lekaro neverim, nemaju jasno v monhych vediach. keby si isla na testy, podla mna ti vyjde chronicka infekia chlamydiami minimalne a isto tam je este nieco ine. mykoplazmy, borelie, babesia, bartonella? skoda, ze nase zdravotnictvo nic nevie o tychto infekciach, ktore napadnu srdce nervovu sustavu a mozog. na plac toto.
@pasikavamacka je to smutne ale keby som povedala toto mojej obvodnej a este ze to mam z netu tak ma oznaci hned za hypochondra a ani mi tie testy nespravi...a kde vam to robili tie testy z krvi? A potom vam dali na to lieky ?
@pasikavamacka a ja mam chronicky zapal krcnych mandli takze idem si ich dat vybrat ci mi aj to nieco nerobim
@emiliam jasne ze toto obvodnej povedat nemozes, lebo ta vysmeje. Ja som mala jedine stastie ze som isla do Procare a tam som natrafila na sikovnu lekarku ktora ma zacala testovat. Tam mi nasli pozitivny EBV virus. Boreliozu mi neodhalili ani tam, lebo na to su potrebne specialne testy. Tie robi Mudr. Durovska v BA. Este je jeden dobry labak v KE kde si mozes ako samoplatca testy. Nejake MEDi tusim, musim najst na nete. Ale maju len testovaciu metodu Western blot a ani ten casto neukaze boreliozu v chronickom stadiu. Ale mykoplazmy a chlamydie sa daju lahsie odhalit. Ten zapal mandli je dobra ibdicia- nejaka bakteria ti tam robi sarapatu a oslabuje imunitu, potom si celkovo slaba a mas tetaniu (zle vstrebavanie mineralov). To akosi nikto neriesi, ze tetanie nie je priciba, iba nasledok. Magnezko urcite ber, ale iba to ta nespasi, ked mas chronicku infekciu. Podporuj imunitu- betaglukany, collostrum, probiotika, wobenzym. A tie mandle si daj vybrat, ci bude nejaka zmena.
Ak sa chces vzdelavat v tomto smere, kukni na fb uzavretu skupinu Lymska borelioza, chlamydie, koinfekcie, paraziti. Precitaj si co-to a uvidis, ci je to tvoj pripad. Ja nevylucujen, ze existuju aj psychicke choroby, ale citam tvoje priznaky a nesedi mi to na to.
@pasikavamacka dakujem pekne za rady aj skusenosti. Tie mandle si dam urcite vybrat. No ja tiez velmi nerada by som brat ad ale ked mi stale nie je lepsie 😒 tak uz neviem ze co. Ja si tiez myslim ze mam zle vstrebavanie mineralov ae moja neurologicka mi nato povedala ze to nie...ale vysetrit ma na to nedala.pytala som sa aj krcneho ci moze byt suvislost medzi tetaniou a chronickym zapalom mandli. Povedal ze nie. Ale vravel vravel ze ich mam v takom stave ze hnisave lozisko ze mi to moze vyvolat zapaly v tele. Pri odbere krvi mi vzdy vyjde zvyseny zapalovy faktor ale nie az na bratie antibiotik tak moja obvodna to neriesi a mam aj sennu alergiu takze to moze byt aj z toho zvysene. Dakujem za rady. Musim si dokupit vitaminy. Viem ze aj vitamin c je prospesny. Ja beriem najsilnejsie magnezium magnosolv, vitamin c, b komplex, a calcium
@emiliam mne az ked odhalili moje infekcie tak povedala neurologicka, ze infekcia v tele je stres a moze sposobit tetaniu, vycerpava imunitu, lebo telo sa stale brani. ale dovtedy tuto moznost vobec nespominala
ked mas stale zvysene CRP tak nie je o com, mas nejaku bakteriu v sebe, ja som mala CRP 0. este co je dobre vitamin D brat aspon 5000 IU.
@pasikavamacka 2 deti a byť na MD je neustály stres🙂
@emiliam ale kazdy clovek zvlada tres inak.. to ze teraz nemas stres neznamena ze to nemozes mat koli tomu co bolo davnejsie.. ja som napriklad bola dlhodobo v strese a az ked ten stres opadol a moj zivot sa zlepsil tak sa v podstate aj zhorsil lebo presne vtedy prisla panika.. ono je to tazko vysvetlitelne ale je to vraj tak ze kym je clovek v strese tak sa nedeje nic no akonahle stres pominie tak vtedy sa to telo akoby zruti.. aspon u mna to tak bolo.. a obdivujem teda vsetkych ktory sa dokazali dostat s toho vseteho bez liekov.. ja som skusala asi vsetko, aj homeopatika aj hypnozu aj kadeake terapie a nic nepomohlo.. je to vsetko v hlave a nie kazdy clovek dokaze mysliet iba pozitivne
@kjanka86 mas uplnu pravdu a uplne s tebou suhlasim. A od viacerych som pocula ze to moze byt sposobene aj niecim davnejsim...pre mna bol stres aj obe tehotenstva len som o tom nevedela...prve som mala rizikove 4x v nemocke hroziaci potat a druhe cisarskym rezom a myslim ze ten mi to vyvolal...je to vlastne operacia, zasah do organizmu, mg som neuzivala bola som slaba, vystavena, mala nespavala dobre aj syn aj ona mali reflux takze sme sa.vobec nevyspali a prisla z.toho tetania....a ako mi viackrat prisli hocikde spatne /mesto

@emiliam Da sa to vyliecit aj homeopaticky. Len je potrebne, aby bolo vyberane presne na mieru homeopatom. Precitajte si moj clanok tu: https://www.slovenskypacient.sk/ako-prekonat-uz... Keby ste mala zaujem, ozvite sa mi do spravy, pracujem ako homeopat. A drzim palce!