Tetánia - veľká slabosť rúk a nôh
Ahojte, rada by som vedela ci je tu niekto s podobnymi tazkostami ako mam ja. Uz 4 roky mam diagnoatikovanu tetaniu...velmi zlu, silnu. Snazim sa uzivat vitaminy, mineraly aj ked co si budeme klamat lekari mi doteraz poriadne neporadili co a ako uzivat...ci len horcik ci aj vapnik....Kto to pozna vie ako sa clovek citi..ako hypochonder. V juni sa mi narodila dcerka a dostala koliku. Denno denne sme ju nosili na rukach aby neplakala, aj v noci. Mam 38 rokov a s tou tetaniou sa to vycerpanie asi dostavilo vo velkej miere. Zacala som mat problemy s chrbticou...bolest, stuhnutost, zavraty, bolesti hlavy....tlak v hlave a najnovsie obrovska slabost ruk a noh...ako by som to popisala, ako take brnenie po celom tele, nevydrzim moc stat na nohach a ruky tak isto...strasne tazke.....nohy aj bolia a aj ruky najma od zapastia k prstom. Tiez ma bolia nohy od kolien dole...tiez mi trpnu pery...Davam si velke davky magnezia, uzivam koenzym q10, , . Uz som z toho nervozna a nestastna. Bola som aj na masaz a mala som stuhnuty cely chrbat. Pred dvoma rokmi mi robili vsetky vysetrenia mri mozgu, likvir odoberali na sklerozu multiplex a vsetko bolo ok.
@slnecnica1987 pyridoxin to je vitamin B 6, a spolu s magneziom treba aj vitamin D, vapnik
@emilllll ahoj, no ten chrbat to je tazke. Neurologicka mi odporucila iba cvicenie ze to najviac pomoze, lebo stresom sa to stale stahuje a cvicenie by malo pomoct. Tiez take jemnejsie masaze. Tak zatial este necvicim pravidelne ale myslim ze pravidelnym cvicenim by to mohlo pomoct.
@element05 mám to isté, úplne, ako som to čítala mala som pocit že píšete o mne.
Dala som si ešte vyšetrenia spraviť na štítnu (negatívne), na diabet (negatívne). Tetániu mám potvrdenú 4 roky od neurologičky. A tiež mi doktorka nevysvetlila ako, koľko, kedy, ako dlho, mám brať. A tak žijem s takými kadejakými problémami, ktoré sa sústavne a opakovane vracajú a otravujú mi život.
@donuliena uz som pocula viackrat ze Persen sposobuje presny opak....
@konikvrany veru tak vyvolal mi uzkost a zachvaty panickeho strachu,nikto v rodine nebol psychicky chory....ani ja som nevedela co je panicky strach ,teraz musim brat alventu neda sa mi vysadit.....
@element05 dobry den presne ako opisujete svoj stav ,momentalne sa citim aj ja , do detailu a neskutočná bolesť nôh,uzivam vsetky vitaminy aj navyse a mam pocit ze sa to zhoršuje, ja mam tiez doma dve male deti a to ze sa im niekedy nemozem venovat naplno ma pekne štve, ja som tiez bola na masazi ale mam pocit ze mi este urobila viac zle, ako ste natom teraz?
@ferihegy aj mňa by to zaujímalo...
@element05 zdravim aj sa vam podaril vyriesit zdravotny problem ? Mam to dost podobne.

@slnecnica1987 tetaniu spúšťa stres. Treba sa naučiť relaxovať, netlacit na seba, oddychovať.