icon

Tetánia - veľká slabosť rúk a nôh

element05
31. okt 2020

Ahojte, rada by som vedela ci je tu niekto s podobnymi tazkostami ako mam ja. Uz 4 roky mam diagnoatikovanu tetaniu...velmi zlu, silnu. Snazim sa uzivat vitaminy, mineraly aj ked co si budeme klamat lekari mi doteraz poriadne neporadili co a ako uzivat...ci len horcik ci aj vapnik....Kto to pozna vie ako sa clovek citi..ako hypochonder. V juni sa mi narodila dcerka a dostala koliku. Denno denne sme ju nosili na rukach aby neplakala, aj v noci. Mam 38 rokov a s tou tetaniou sa to vycerpanie asi dostavilo vo velkej miere. Zacala som mat problemy s chrbticou...bolest, stuhnutost, zavraty, bolesti hlavy....tlak v hlave a najnovsie obrovska slabost ruk a noh...ako by som to popisala, ako take brnenie po celom tele, nevydrzim moc stat na nohach a ruky tak isto...strasne tazke.....nohy aj bolia a aj ruky najma od zapastia k prstom. Tiez ma bolia nohy od kolien dole...tiez mi trpnu pery...Davam si velke davky magnezia, uzivam koenzym q10, , . Uz som z toho nervozna a nestastna. Bola som aj na masaz a mala som stuhnuty cely chrbat. Pred dvoma rokmi mi robili vsetky vysetrenia mri mozgu, likvir odoberali na sklerozu multiplex a vsetko bolo ok.

Strana
z2
nicicka
5. nov 2020

@slnecnica1987 tetaniu spúšťa stres. Treba sa naučiť relaxovať, netlacit na seba, oddychovať.

element05
autor
6. nov 2020

@slnecnica1987 pyridoxin to je vitamin B 6, a spolu s magneziom treba aj vitamin D, vapnik

kikuta
Autor odpoveď zmazal
element05
autor
4. jan 2021

@kikuta aka je to epsonska sol prosim ta?

kikuta
6. jan 2021

@element05 v DM je to soľ kuchynská odporúčajú ju na tieto stavy a ja si tam ešte dokupim rozmarínovu miesam si to tá je na uvilnenie

miriam1993
Autor odpoveď zmazal
lfc2013
3. mar 2022

@nicicka zdravim, mozme pokecat na fb o tomto? Kludne sa mi ozvite som tam Petka Sidlikova Kuliskova zaujalo ma ako pisete o orejavoch deptesie fyzickych ibs..

nicicka
3. mar 2022

@lfc2013 napísala som na massenger

emilllll
1. apr 2022

@element05 ahoj ja mám presne ten istý problém strašne mám stuhnutu chrbticu,každý jeden sval to som nikdy predtým nemala to,že mi nohy brnia už som si ako tak zvykla,ale ta stuhnutost svalov na chrbte to je ukrižovanie čo vám pomáha na ten chrbát.

element05
autor
2. apr 2022

@emilllll ahoj, no ten chrbat to je tazke. Neurologicka mi odporucila iba cvicenie ze to najviac pomoze, lebo stresom sa to stale stahuje a cvicenie by malo pomoct. Tiez take jemnejsie masaze. Tak zatial este necvicim pravidelne ale myslim ze pravidelnym cvicenim by to mohlo pomoct.

emilllll
2. apr 2022

@element05 ďakujem už som sa objednala na masáž,lebo to svalstvo je také stuhnuté nikdy predtým som nemala s tým problém.Akokeby ma obviazali s obvezom.

donuliena
2. sep 2022

@flakulka persen mi sposobil paradoxnevelke uzkosti,stiahnute hrdlo,busenie srdca,vysoky tlak,obsahuje valerianu na mna vplyvala paradoxne naopak

konikvrany
21. nov 2022

@element05 mám to isté, úplne, ako som to čítala mala som pocit že píšete o mne.
Dala som si ešte vyšetrenia spraviť na štítnu (negatívne), na diabet (negatívne). Tetániu mám potvrdenú 4 roky od neurologičky. A tiež mi doktorka nevysvetlila ako, koľko, kedy, ako dlho, mám brať. A tak žijem s takými kadejakými problémami, ktoré sa sústavne a opakovane vracajú a otravujú mi život.

konikvrany
21. nov 2022

@donuliena uz som pocula viackrat ze Persen sposobuje presny opak....

donuliena
22. nov 2022

@konikvrany veru tak vyvolal mi uzkost a zachvaty panickeho strachu,nikto v rodine nebol psychicky chory....ani ja som nevedela co je panicky strach ,teraz musim brat alventu neda sa mi vysadit.....

lucinda010
5. máj 2023

@element05 dobry den presne ako opisujete svoj stav ,momentalne sa citim aj ja , do detailu a neskutočná bolesť nôh,uzivam vsetky vitaminy aj navyse a mam pocit ze sa to zhoršuje, ja mam tiez doma dve male deti a to ze sa im niekedy nemozem venovat naplno ma pekne štve, ja som tiez bola na masazi ale mam pocit ze mi este urobila viac zle, ako ste natom teraz?

ferihegy
5. aug 2024

@element05 Ako sa citite teraz po 4 rokoch ?

lenocka137
15. jan 2025

@ferihegy aj mňa by to zaujímalo...

ferdinandkrizanek
16. máj 2025

@element05 zdravim aj sa vam podaril vyriesit zdravotny problem ? Mam to dost podobne.

Strana
z2