Tetanovka po 15 rokoch
Tetanovka ano ci nie? Som akasi slaba ale nebola som 15 rokov na tetanovke
@simca06022011 jezkove oči dievča šak si daj pichnúť aj desať tetanoviek naraz aby náhodou keď vkročis do záhrady si nedostala tetanus mumps aj čierny kašeľ. Ale keď si to niekto nechce dať pichnúť tak ho nechaj tak. Každý zodpovedá za vlastné rozhodnutia.
@hopsas dobre si trapna, kde ja niekoho NUTIM si dat nieco pichat... ale jasne, niekto ti napise fakty, na tie tvoje ani neviem ci polopravdy, alebo nezmysly, a uz utocis :DDD
@hopsas dobre si trapna, kde ja niekoho NUTIM si dat nieco pichat... ale jasne, niekto ti napise fakty, na tie tvoje ani neviem ci polopravdy, alebo nezmysly, a uz utocis :DDD
@simca06022011 ok ja som trápna a ty si očkovaci fanatik. Týmto by som debatu uzavrela bez ohľadu na tvoje údajne fakty. 😉
@simca06022011 ok ja som trápna a ty si očkovaci fanatik. Týmto by som debatu uzavrela bez ohľadu na tvoje údajne fakty. 😉
@hopsas Ja urcite nie som ockovaci fanatik. Tked uz tu chces ty podsuvat nejake informacie o chorobach, tak zaklad je vediet citat... ako si si ich asi tak nastudovala, ked nevies par prispevkov precitat a pochopit a oznacujes tu niekoho za fanatika :DD

@hopsas ale nehovor... a z coho potom?
"...choroba spôsobená baktériou Clostridium tetani, ktorá sa bežne nachádza v pôde a zvieracích výkaloch. Do tela sa baktéria dostáva najčastejšie cez hlboké, znečistené rany, najmä pri kontakte s hrdzavým kovom, zeminou, alebo ak do rany prenikne hlina"
"...Najčastejšie ide o porezanie o hrdzavý alebo znečistený predmet, bodnutie tŕňom, klincami alebo inými ostrými predmetmi, prípadne uštipnutie hmyzom alebo zvieraťom. Riziko predstavujú aj popáleniny, odreniny či iné otvorené rany, najmä ak sú neošetrené alebo sa neudržiavajú hygienicky čisté..."
tak neviem, bezne ked sa fajne porezes pri praci, tak to splna aj niekolko bodov...
@simca06022011 jezkove oči dievča šak si daj pichnúť aj desať tetanoviek naraz aby náhodou keď vkročis do záhrady si nedostala tetanus mumps aj čierny kašeľ. Ale keď si to niekto nechce dať pichnúť tak ho nechaj tak. Každý zodpovedá za vlastné rozhodnutia.