icon

Totálna výmena bedrového kĺbu

gretula1975
17. feb 2015

Ahojte.
chcela by som sa opýtať či z vás niektorá má skúsenosti s výmenou bedr.klbu.chcela by som vedieť všetko.o mesiac 31.3 nastupujem do nemocnice na túto operáciu.tak by som chcela keby ste sa mi ozvali a opísali vaše skúsenosti,pocity,ale hlavne skúsenosti tesne po operácii.už teraz ďakujem za každý príspevok.

kakakina
3. máj 2025
@chiemi

@kakakina a to vám dali, či požičali ? Ja som si už kupila taky zošikmeny , keď tak tak si kupim ešte takýto .

@chiemi a tento je fajn medzi kolena

chiemi
3. máj 2025
@kakakina

@chiemi a tento je fajn medzi kolena

@kakakina No tak super , tak uvidim čo mi dajú 🙂.Ano aj tento medzi nohy tiež poznám .

chiemi
5. máj 2025

Ahojte , brali ste niektorá Condrosulf ? Zaujima ma či ste ho mohli brať až do operácie, alebo ste ho museli vysadiť ? Mám cca mesiac do operácie , tak či sa mi to oplatí .

olsan
7. máj 2025
@chiemi

Ahojte , brali ste niektorá Condrosulf ? Zaujima ma či ste ho mohli brať až do operácie, alebo ste ho museli vysadiť ? Mám cca mesiac do operácie , tak či sa mi to oplatí .

@chiemi Mne condrosulf /prášok/ nepomohol...naopak, zhoršilo sa mi a operácia - výmena BK bola nevyhnutná. Teraz mi lekár predpísal v tbl. , keďže už aj koleno,... tiež váham...

chiemi
8. máj 2025
@olsan

@chiemi Mne condrosulf /prášok/ nepomohol...naopak, zhoršilo sa mi a operácia - výmena BK bola nevyhnutná. Teraz mi lekár predpísal v tbl. , keďže už aj koleno,... tiež váham...

@olsan zaujímavé, teraz aj ja váham . Viem že na ten klb mi nepomôže , chcela som to preventívne - bolí ma už aj koleno.

kakakina
8. máj 2025
@chiemi

@olsan zaujímavé, teraz aj ja váham . Viem že na ten klb mi nepomôže , chcela som to preventívne - bolí ma už aj koleno.

@chiemi skúste si ortopeda pýtať piascledine , mne veľmi pomohol pred operáciou

chiemi
8. máj 2025
@kakakina

@chiemi skúste si ortopeda pýtať piascledine , mne veľmi pomohol pred operáciou

@kakakina dakujem za radu , vyskusam.

bebabach
13. máj 2025

Chystám sa na operaciu v Leviciach. Dostala som termín a keď prídem na príjem mam zaplatit 220€. Za čo to je? Viete mi niekto povedať? Bolo mi trápne sa pítat sestričky.Ďakujem

janin26
16. máj 2025
@chiemi

@chiemi ahoj,mne teda pomohol prežiť. Brala som ho dlho, dosť nad rámec,ale bez neho sa nedalo fungovať. Mám už obidva vymenené
@chiemi koleno vás boli z bedrového,je to tzv prenesená bolesť, mala som. možné po výmene bk

chiemi
17. máj 2025
@janin26

@chiemi ahoj,mne teda pomohol prežiť. Brala som ho dlho, dosť nad rámec,ale bez neho sa nedalo fungovať. Mám už obidva vymenené
@chiemi koleno vás boli z bedrového,je to tzv prenesená bolesť, mala som. možné po výmene bk

@janin26 Ahoj, aj ja som ho teraz začala brať, mám pocit že ma už všetko bolí - už aby som mala po operácií. A brala ste ho aj tesne pred operáciu- či ho musím prestať brať tých 10 dní pred operaciou ?

janin26
21. máj 2025
@chiemi

@janin26 Ahoj, aj ja som ho teraz začala brať, mám pocit že ma už všetko bolí - už aby som mala po operácií. A brala ste ho aj tesne pred operáciu- či ho musím prestať brať tých 10 dní pred operaciou ?

@chiemi ja som ho brala,mne už bolo všetko jedno 😁

chiemi
21. máj 2025
@janin26

@chiemi ja som ho brala,mne už bolo všetko jedno 😁

@janin26 😄 tak to vam verim , ja som na tom už tiež tak nejako .

kesslica
21. máj 2025

Ahojte. 7.6. ma caka komplikovana vymena BK. Bedra mam zarazene v panve uz. Mam artritidu. Strasne strasne sa bojim. Poradite prosim ako sa pripravit? Este mi ani len zub netrhali, takze tych bolesti po operacii sa nenormalne bojim.

chiemi
6. jún 2025

…Ahojte , dievčatá neporadíte mi ? 12.6 ma čaká výmena bedrového kĺbu , neviem sa rozhodnúť či si mám dať celkovú anestezu , alebo spinálnu .

kakakina
6. jún 2025
@chiemi

…Ahojte , dievčatá neporadíte mi ? 12.6 ma čaká výmena bedrového kĺbu , neviem sa rozhodnúť či si mám dať celkovú anestezu , alebo spinálnu .

@chiemi ja som mala spinal a v pohode,aké ak by som išla ešte raz,chcem narkozu.Napichavanie bolo asi najbolestivejšie z celej operácie .

kakakina
6. jún 2025
@kesslica

Ahojte. 7.6. ma caka komplikovana vymena BK. Bedra mam zarazene v panve uz. Mam artritidu. Strasne strasne sa bojim. Poradite prosim ako sa pripravit? Este mi ani len zub netrhali, takze tych bolesti po operacii sa nenormalne bojim.

@kesslica držíme ti palce,zajtra to mas za sebou 😍!!!

chiemi
6. jún 2025
@kakakina

@chiemi ja som mala spinal a v pohode,aké ak by som išla ešte raz,chcem narkozu.Napichavanie bolo asi najbolestivejšie z celej operácie .

@kakakina Aj ja by som radšej narkózu , som veľký bojko 🫣

olsan
7. jún 2025
@chiemi

@chiemi ja som mala spinal, a oveľa lepšie ako celková narkóze pri 3 operáciách predtým ;)

chiemi
7. jún 2025
@olsan

@chiemi ja som mala spinal, a oveľa lepšie ako celková narkóze pri 3 operáciách predtým ;)

@olsan aj vas pri tom prispali ? Anesteziologicka mi povedala ze mi mozu “vypnut “ uši aj oči a nebudem o ničom vedieť.

macka111
7. jún 2025
@anicka26

Ahojte...Som cca 6 mesiacov po operacii.Nejak ma tá noha prestala posluchat.Boli ma ohnutie(pritom som už celkom bez problemov zvladala obliect si ponožky a teraz mam celkom problém) a dokonca aj pri dlhsej chodzi,čo nechapem pretože to je bolesť podobná pred operáciou? Mám vymenený celý klb,neviem ako je to možné.Už to trvá cca týžden,spať musím s vankúšom medzi nohami,a aj keď ležím na operovanej strane nieje to ,,komfortné.Zazili ste niečo podobné? Musím povedať že po operacii stale krivam,ale teraz mam pocit,ze na druhú stranu,bolievajú ma strašne kríže.Som z toho neštastná,lebo som taká nejaká.Ako základné veci zvládam,ale keď to porovnám so stavom pred operáciou,tak neviem.Som ešte menej ohybnejšia,dokonca som s chorou nohou ešte aj lahsie tury zvladla,teraz pobeham po meste a mam dosť.Cvicievam na rotopede plus cviky z nemocky a z rehabilitacii.Čakám na kúpele,dala som si žiadost do Rajeckých teplíc.No termíny dávajú až na jún/júl čo bude už skoro rok.Do práce už ani nevravím,ako by som išla keď tam stojím celý deň na nohách a ešte aj bremená dvíhať.Tak som sa Vám vyžalovala.Dúfam,že to prejde a budem behať a skákať ako srna.Len kedy???

@anicka26 zdravím Vás ako ste na to teraz?

olsan
7. jún 2025
@chiemi

@olsan aj vas pri tom prispali ? Anesteziologicka mi povedala ze mi mozu “vypnut “ uši aj oči a nebudem o ničom vedieť.

@chiemi Áno, niečo pichli, zobudila som sa pred koncom, úplne v pohode. Nič na nebojte, tiez som mala riaden strach 🙃. Potom napíšte 😉🍀

chiemi
7. jún 2025
@olsan

@chiemi Áno, niečo pichli, zobudila som sa pred koncom, úplne v pohode. Nič na nebojte, tiez som mala riaden strach 🙃. Potom napíšte 😉🍀

@olsan väčšinou mi radia spinal, tak ešte porozmýšlam - mam trocha čas 🙂. Ďakujem vám , napíšem potom .

chiemi
19. jún 2025

Ahojte , mam tyždeň po výmene bedroveho klbu, začiatok bol ťažký - pri prvom stavani na nohy som skoro odpadla, davali mi transfúziu…. Teraz keď doma cvičím tak ma strašne bolí stehno- sval , môžem si to niečím natierať ? Používali ste niečo ?

kakakina
19. jún 2025
@chiemi

Ahojte , mam tyždeň po výmene bedroveho klbu, začiatok bol ťažký - pri prvom stavani na nohy som skoro odpadla, davali mi transfúziu…. Teraz keď doma cvičím tak ma strašne bolí stehno- sval , môžem si to niečím natierať ? Používali ste niečo ?

@chiemi super,že to mas za sebou.Ja som natierala voltarenom sval.Cvicit treba cez bolesť,keď tak si daj novalgin pol hodinku pred cvičením,a hlavne choď každý deň o trošku viac.Uz bude každým dnom len lepšie ,keď si unavená polez.

chiemi
19. jún 2025
@kakakina

@chiemi super,že to mas za sebou.Ja som natierala voltarenom sval.Cvicit treba cez bolesť,keď tak si daj novalgin pol hodinku pred cvičením,a hlavne choď každý deň o trošku viac.Uz bude každým dnom len lepšie ,keď si unavená polez.

@kakakina ďakujem , beriem ešte tri krat do dňa novalgin . Včera som to asi prehnala s chodením a bolia ma všetky svaly,a mala som aj zvyšenu teplotu 😔, dúfam že to rýchlo prejde. Skúsim si kúpiť ten Voltaren.

olsan
19. jún 2025
@chiemi

@kakakina ďakujem , beriem ešte tri krat do dňa novalgin . Včera som to asi prehnala s chodením a bolia ma všetky svaly,a mala som aj zvyšenu teplotu 😔, dúfam že to rýchlo prejde. Skúsim si kúpiť ten Voltaren.

@chiemi Hlavné, že to máš za sebou 🍀 Už to bude len lepšie. Rozchodíš to ako my vsetky, čo to máme za sebou. 😉 Mala si celkovú narkozu alebo spinal?

chiemi
19. jún 2025
@olsan

@chiemi Hlavné, že to máš za sebou 🍀 Už to bude len lepšie. Rozchodíš to ako my vsetky, čo to máme za sebou. 😉 Mala si celkovú narkozu alebo spinal?

@olsan Ďakujem , musím sa viac snažiť aby som bola fit a cítila sa lepšie. Dala som si spinálnu , mala som aj slúchadlá a prispali ma , to čoho som sa najviac bála bolo nakoniec super , až to po operácií bolo pre mňa ťažké - ale ja som taká citlivka 🫣.

olsan
21. jún 2025
@chiemi

@olsan Ďakujem , musím sa viac snažiť aby som bola fit a cítila sa lepšie. Dala som si spinálnu , mala som aj slúchadlá a prispali ma , to čoho som sa najviac bála bolo nakoniec super , až to po operácií bolo pre mňa ťažké - ale ja som taká citlivka 🫣.

@chiemi Zvládla si to 🍀 Aj pre mňa boli prvé dni po operacii ťažké...ležať len na chrbte, potom vstať, uciť sa chodiť na barlách... no už som nato zabudla ;)

chiemi
24. jún 2025

Dievčatá som po odstranení stehov , zajtra si mam ranu odlepiť a pri sprchovaní ju poumývať mydlom - aké ste používali mydlo ? Zabudla som sa opýtať 🫣

kakakina
24. jún 2025
@chiemi

Dievčatá som po odstranení stehov , zajtra si mam ranu odlepiť a pri sprchovaní ju poumývať mydlom - aké ste používali mydlo ? Zabudla som sa opýtať 🫣

@chiemi ja najprv len čistou vodou a keď sa prihojilo klasika čo na cele telo.Natieraj contratubex-om jazvu.