Transverzoptóza - spadnuté hrubé črevo

nufanek
23. mar 2017

Ahojte, dnes mi na rontgene hrubého čreva zistili, že ho mám spadnuté. Riešim dlhodobé bolesti brucha, údajne však s týmto dnešným zistením nijako nesúvisia. Ide o vraj o vzácnu abnormalitu, ktorá sa nijako nerieši. Po zoperovaní sa črevo zvykne vrátiť späť. Primár, ktorý robil vyšetrenie nevylúčil, že ťažkosti súvisia s polohou čreva a treba sa s tým naučiť žiť. Môj gastroenterológ naopak tvrdí, že v tomto problém nie. Stretli ste sa s týmto problémom/diagnózou? Na internete som našla minimum informácii. Ďakujem.

bobsent
24. mar 2017

@nufanek ja mám spadnuté nielen hrubé ale aj tenké črevo.a nikto sa nad tým nejako nepozastavuje, o operácii ani reč! zistili mi to pri kontrastnom vyšetrení čreva,keď my zisťovali či náhodou nemám cronovu chorobu(nemám, našťastie).
skrátka je to iba taká odchýlka od normálu. Väčšinou ju majú štíhli ľudia. nespôsobuje nijaké veľké ťažkosti (možno občas nejaké miernejšie)ani náchylnosť na choroby. iba je črevo uložené nižšie ako má byť.
netráp sa,nejde o nič raritné ani hrozné😉

nufanek
autor
24. mar 2017

@bobsent dakujem, riesim to preto, lebo ma trapia dlhodobe bolesti brucha, teda myslim, ze najme hrubeho creva v lavej casti. Patram cez 15 rokov, stale nic a bolesti sa stupnuju. Ale ako pises a ako
povedal lekar na gastre v tomto problem nebude😒

batbatbat
23. aug 2017

@nufanek Ahoj už ti zistili niečo nové? Ja mam ten istý problém...

nufanek
autor
24. aug 2017

@batbatbat momentalne riesim alergologiu, cakam vysledky krvi, na testoch mi vybehla breza, ktora ma skrizemu reakciu s niektorymi druhmi ovocia, paradajkami, zemiakmi (mozno su to prave zemiaky, ktore mi robia problem, co tak sledujem)

tvorba
23. sep 2017

@nufanek ahoj. Spadnute hrubé črevo sa rieši už operatívne. Cez brucho a črevo sa upevní sieťkou do normal polohy o kostrč, krížovú kosť. Bola som operovana teraz 24.8.2017 ☺

tvorba
23. sep 2017

@nufanek
@nufanek Mala som problémy, prolaps konečníka, teda črevo vychádzalo vonku. Preto som to riešila. Starší spôsob nie je veľmi dobrý. Inak imunita alergie, sa odvíjajú práve od hrubého čreva.

cukotka1
28. sep 2017

Ahoj nufanek ,ake problemy to robilo tebe a kde si bola operovana? Ako dlho si sa zotavovala?

cukotka1
28. sep 2017

@tvorba
Prepac to mala byt na teba otazka. Kde ta operovali a ako dlho si sa zotavovala?

tvorba
29. sep 2017

@cukotka1 Operovali ma v Košiciach v starej nemocnici.Som mesiac po operácii a zotavujem sa ešte.Potom ma čaká ďalšia operácia, keďže mi nemohli pri otvorenom bruchu odstrániť hemeroidy. ☺

cukotka1
3. dec 2017

Ahoj tvorba, a uz nemas bolesti ? Uz ta neboli brucho ,mas uz klud? Ja mam spadnute hrube crevo a mam bolesti dolu na lavej strane brucha aj opuch tam mam a bolest v konecniku. Aj v krizoch. Mala si aj ty taketo priznaky?

tvorba
6. dec 2017

Ahoj. Nie bolesti ani nie, len mi to črevo vychádzalo vonku veľkosť cca 3×4cm. Nehovoriac, že toto bolelo a krvácanie bolo.aj pri kľudne chôdzi.Ešte cítim rez, ale doba rekonvalescencie je pol roka. Takže ešte som u nej do konca januára.Môžem nosiť len do dvoch kíl, takže len kabelku 😊 Potom zaťažovať postupne cvičením. Dieta stále.

tvorba
6. dec 2017

@cukotka1 inak by sa to už nemalo uvoľniť.
@tvorba

lenusqa332
31. dec 2022

Ahojte vidím že je to staršia téma chcem sa opýtať ako ste to potom riešili či ste šli sami na operaciu alebo vás posielal doktor?

kukulienka89
23. mar 2023

@lenusqa332 aj ty to máš?ake máš príznaky?ja to mám tiež

mirka689
28. júl 2023

Ahojte. Ja mam s tymto problem. Po porode , mala skm sekciu, sa mi zacali v bruchu diat divne veci. Rozne zvuky, rozne pohyby ako keby som bola tehotna a maly ma kopal v bruchu. Na sone mi zistili ze mam padnute creva. Vraj mam cvicit a spevnit brucho. Je to ok? Stale mam pocit ze sekciu odflakli a neviem na to prestat mysliet. Uz 4 roky to trva a ziaden lekar mi nic nepovedal. Na pravom boku nemozem lezat lebo po chvilke to zacne bolieť a byt neprijemne.