icon

Tráviace ťažkosti: Prečo mám pocit ťažoby po jedle?

17. mar 2024

Čo na tomto môže byt zle? Prečo mi to spôsobí ťažkosti ?😫
Spravila som na večeru jasminovu ryžu , uhorku , šalát , guľky (červená šošovica uvarene s Batatom zmiešaná s jarmoku cibuľkou a staručkom cesnaku +petrzlenova vňať +psylium a troska kukuricnej strúhanky = opierka som z toho guľky s každej strany) … všetko bezlepku , mlieka a ešte aj z nizkohistaminovej knihy 🤔 a teda teraz mám normálne takú tazobu v žalúdku 🥴
Ja už neviem čím to môže byt, či fakt mám niečo s pankreasom (už neviem co iné by mi mohlo robiť problémy takéto problémy s trávením stále)

Strana
z2
zmrzlinka2021
17. mar 2024

Aké máš diagnózy z gastra?

pink_lady
17. mar 2024

mne je tazko, len ked to citam - cervena sosovica je taka, batat tiez pre niektorych moze byt, a jarna cibulka? tu by som travila tyzden, grgala a prdela ...a cesnak je extra tazky...

lussinka23
17. mar 2024

Precitaj si niečo o sibo a fodmap diéte (povolené a nepovolené potraviny)

emka530
Odpoveď bola odstránená
biglovemom
17. mar 2024

Cibula cesnak uhorka salat uz z toho by mi bolo zle😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫 a este ten zbytok k tomu no ui…
Sa ti necudujem ze ti je zle

autor
17. mar 2024

@lussinka23 bola som na sibo teste , negatívny 🤔

@zmrzlinka2021 Celiakiu , bezmlieka a DAO mi pracuje na 60 %

autor
17. mar 2024

@emka530 ja mám odborníkmi stanovené Celiakiu , DAO 60% pracuje a bezmlieka… no býva mi ťažko aj po takýchto jedlách, vlastne ja neviem čo mám dodržiavať už 😒

autor
17. mar 2024

@biglovemom fakt? 🤔 a čo potom jedavas ?
Dala som jarnú cibuľku nie normálnu a pol strúčiky cesnaku do celého množstva , praveze mi to prišlo zdrave 🤔😒

nikpa
17. mar 2024

Aj mne by bolo z toho ťažko. Uhorka, cibuľa, cesnak. Pre mňa smrteľne kombo. A celkovo mi škodia prekombinované jedlá, vela prísad. Je to len o tom, odsledovat si čo ti škodí. No keď varis niečo kde je 10-15 surovín tak to ťažko zistis. Skus úplne jednoduche jedlá, ja som začínala ako pre 6 mesačné dieťa keď zavádzas prikrmy. Každý tretí deň jedna nová zložka. Môže sa to zdať na hlavu ale už sa mi nestane, že si dám niečo, z čoho mi je zle. Trvalo to cca pol roka a odvtedy mam pokoj, viem čo môžem a co nie.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
17. mar 2024

@nikpa a čím si začala keď si k tomu postupne pridávala a skúšala ?

autor
17. mar 2024

@lonely66 nahodou to bolo vyyyyyborne .. až teda na tu reakciu 😬😒

biglovemom
17. mar 2024

Anonym ja som viac x citala ze salaty na veceru vobec nie su dobre.ze to lezi v zaludku
Ja dnes napr chleba vo vajci s kecup a syr😁 po 18 h uz nejem.
Skus jednoduchsie jedla lebo na vecer take kombinacie jest/vidis sama

minenkak
17. mar 2024

Teda ja keby som toto zjedla tak , ešte zajtra večer má bolí žalúdok,chrbát a aj bedrá

autor
17. mar 2024

@biglovemom fuuuha lebo chleba vo vajici (smazeny) s kečupom s syrom je úplne ľahké zdrave jedlo 😬🤣

autor
17. mar 2024

@minenkak čo take ty jedavas na večeru ?

minenkak
17. mar 2024

Absolútne čokoľvek,ale toľkoto vlákniny by ma zabilo večer,máš odvahu

biglovemom
17. mar 2024

Anonym ja zjem 1 chlebika ,nenazerem sa ako prasiatko-a nemam 20 kombinacii . Takze ja s tym problem nemam🤷🏼‍♀️

minenkak
17. mar 2024

@biglovemom jooj ja milujem chlebík vo vajíčku s tatárskou,syrom a hlavkovym šalátom

biglovemom
17. mar 2024

@minenkak aj my velmi casto ho robim🤗 s tatarkou som to este ani neskusala😳😳😳 to skusim zajtra😂

autor
17. mar 2024

@minenkak no vidíš a ja som to robila s pomyslením že zdrave a ľahké 😬 neviem už fakt čo teda jest

minenkak
17. mar 2024

@biglovemom ja si urobím chlieb ešte na horúci dám nastrúhaný syr ,na to tatársku keď sa syr trochu rozpustí a kopec šalátu,jooj zajtra si spravím😀

autor
17. mar 2024

@minenkak jasne aj ja to mám moc rada , ale teda nepríde mi to o nič lahsie s zdravie ako sosovicove guľky 🤔

biglovemom
17. mar 2024

@minenkak no skusim to podla teba- aj s tym salatom😋

minenkak
17. mar 2024

Ako ti radili jednoduché jedlá a nie kombinovať piate cez deviate ,nie všetko čo sa zdá zdravé,je aj pre všetkých vhodné

minenkak
17. mar 2024

A z chleba vo vajci ti kedy bolo zle ?

iwesska
17. mar 2024

@pink_lady Cervena sosovica patri medzi lahkostravitelne strukoviny,lebo nema supku,ale s ostatnym suhlasim. Cesnak a cibulka je masaker.

endzi83
17. mar 2024

Možno záleží od množstva koľko si zjedla, mne to príde že kombinácia fajn v celku zdravé. Ja by som nevyprážala a nedávala do kukuričnej strúhanky, ale len na plech vypiekla akoby placky z toho čo si uviedla. Nedaj sa odradiť a skúšajú tvoje telo tvoje zdravie. Mne veľmi pomáha zelerová šťava obsahuje kyselinu chlorovodíkovú, ktorú máme všetci v tele málo a málo sa o tom hovorí a vie. Ak by Ťa to zaujalo skús Medicínske medium A. Williama. Ja sa po jeho jedlách cítim super, mám dostatok energie a všetok bordel z tela odchádza.

sandra49
17. mar 2024

Máš síce stanovené diagnózy, k tomu sa vyjadriť neviem ale...z uhorky býva ľuďom ťažko aj ked nemajú žiadnu gastro diagnózu.. a za ďalšie salat..keď si ho dám cez deň okej, ale keď si ho dám večer normálne cítim ze mi leží v žalúdku. Tiež mám možno diagnózy ale nič potvrdené 😅 takže toto ti podľa mňa spôsobilo ťažkosti.. ako píšu baby vyššie aj príliš veľa vlákniny.. psylium si myslím nemusíš dávať do zeleninových fasirok.. podľa mňa len zla kombinácia pre teba..

Strana
z2