Dobry den spravil sa mi abces hned nad zadkom,nemozem uz ani sediet, treba ist na chirurgiu pohotovost? Alebo si to prepichnem aj sama ?
Na pohotovosť kľudne s tým
Nevrtaj si sama do toho, choď radšej na pohotovosť, tam ti to pekne vyčistia a vydezinfikuju..j
@anjelicek26 je vikend 😉
Autorka - radsej na pohotovost ako samoliecba v tomto pripade. Aj ked tomuto sa dalo predist, takze mozno dostanes par komentarov, ze si to mohla riesit cez tyzden s obvodakom...
@banalu uz som pridlho na materskej, pravdu mas 😅
Nic si sama neprepichnes, do pondelka vydrzis
No z hodiny na hodinu aa ti neurobil, takze si to mal riesit ambulantne a nie doma si pestovat hnis niekolko dni!
Je to zneuzivanie pohotovosti ale pokial nevies vydrzat inu moznost nemas
Ak vies vydrzat tak v pondelok za vseobecny
Pravdepodobne sinus pilonidalis
Toto som mala aj ja a viem, ake to je bolestive.. Ja som bola na pohotovosti, dokonca mi vravel vtedy lekar, ze to je aj na hospitalizaciu... Ale dal mi visnovskeho olejobalzam a povedal, ze ked sa to do rana nezlepsi tak mam prist. Nastastie mi to pekne vytiahlo hnis a velmi sa mi ulavi lo a potom som este chodila na cistenie do chir. ambulancie
Ja som s takym veru uz bola na pohotovosti, kedze to dost bolelo a objavila sa dokonca aj horucka.
Chod na pohotovost toto nieje sranda, necakaj do pondelka !!! Znami to mal a povedali mu ze mal stastie ze mu praskol ten abces vonku a nie dnu
sama a v pohode. Len vydezinfikovať.Ja to mávam často. Raz som musela doslova narezať išla som z kože vyskočiť. Ale vyšiel hnis a zahojilo sa vždy. Takže viem aké to je bolestivé a veľké červené, zdurené...poznám. Ako vred.
Ja som si veľké najprv mastila ichtylovou mastou a keď uz sa dalo vytlačila aj na intímnejšom mieste. Ale vždy som to vedela aspoň nahmatať. Ak treba choď radšej. Ja by som nešla.Ak teraz mám a už som operovala.Vcera som nemohla obsedieť.Dnes uz celkom ok.
Ale viem,že kolegyňa mala obrovské na úplne intímnom mieste kde si to ani nevidela a tiež nemohla ani nohavice obliecť ani spodné prádlo a musela do nemocnice a musela pár dní aj PN.
mala som medzi stehnami, skusala som si sama prasknut, ale nedalo sa, isla som normalne cez tyzden rovno na kozne, netreba vymenny listok a dali mi antibioticku mast, asi za 3 dni sa to vstrebalo, nerezal to, nebolo uz treba
@anjelicek26 uplne chapem ☺️
Perianalny absces boli ako...... Už som videla aj chlapov plakať od bolesti s týmto problemom. Dnes pohotost. Treba to vyčistiť a dať liečbu
@hexina
@hygienka
@marianarem ja som tiez sla na pohotovost. Bolo to zrovna cez velku noc. Pan osetrujuci lekar mi to dal pekne vyzrat pretoze podla neho by to do utorka uz vydrzalo. Mimochodom urcite sa jej to nespravilo v sobotu rano.
Podla mna ta obvodny rano nasmeruje na chirurgiu, ale nie, nevrtaj si v tom sama, ved si tam nevidis. Nevycistis to poriadne a o chvilu je to tam zasa a horsie..