Trhanie zubu pred dovolenkou
Ahojte neviem či ma niekto podobnú skúsenosť. 11 apríla letím na dovolenku nejakých 12 dni priblizne. Pred pár dňami sa mi ozval zub (osmička) , bola som u dr a samozrejme keďže vždy mám priblemy s trhanim zubov som mu povedala nech mi to netrhá ale nech to urobí tak aby som mohla ísť a prídem a dam si vytrhnúť ten zub po dovolenke. LENŽE on mi ho otvoril dal taxavit (na umrtvenie zubnej drene ) povedal že to bude bolieť 24 hodín a potom nebude ale že keď prídem čím skôr vytrhnúť lebo ta vložka na umrtvenie by tam nemala byt dlhšie Jam dva týždne. Dovolenka zaplatená , radosti kopec. Ale zub po ošetrení boli stále a ja zúfalá už premýšľam nad tým že pôjdem zajtra trhať na pohotovosť, necham si to zašiť, dam si predpísať atb. To znamená budú to skoro dva týždne do dovolenky relatívne dlhy čas , preto na zaujímajú skúsenosti trhanie zubov pred dovolenkou či takto niekto bol, či sa stihlo zahojiť atd. Ďakujem 🤷🏻♀️😏🙏🏻 nechcem to zanedbať a na dovolenke toto riešiť len sa bojím že cela dovolenka prepadne a nepôjdem nikde..
@dominika1277 a neskúšala sa opýtať či by nebolo lepšie ho vytrhnúť pred dovolenkou? Za 11 dní už by to mohlo byť aj oka....
@ada_alica neviem no minuly rok som tri dni krvacala a proste mne sa vždy niečo “pošťastí” pri trhani zubu..preto povedľa že urobíme to takto ale fakt to nechcem riešiť že teraz si poviem že kašlem na to a 2 dni pred dovolenkou alebo na dovolenke ma to chytí..takze snazim sa si povedať že okej zajtra keby si to necham vytrhnúť tak idem až ten další týždeň piatok do týždňa by som mohla byt ok(keby mám fakt šťastie ). Tak on chcel aj nechcel ho trhať len asi nečakal že sa to môže vyvinúť aj tak že budem mat bolesti aj po tej vložke 😌😌😪
@ada_alica bodaj by si mala pravdu , 11 večer ideme takze relatívne dosť dlha doba, aj keby týždeň sa dávam dokopy.. 😬
@dominika1277 ja by som dala vytrhnúť, tiež som mala ťažký priebeh po vytrhnuti, ale určite by som s tým nečakala na tvojom mieste, lebo tie bolesti pred vytrhnutim bolo o veľa horšie, držím palce to zvládneš 💪
chod k zubarovi, casu mas dost, toto neprejde
@ada_alica ako tie bolesti nie sú take že by som išla zomrieť ale bojím sa aby to neeskalovalo..ako naschval pred dovolenkou. Pôjdem zajtra na pohotovosť lebo dnes nemám auto bohužiaľ. Ďakujem 🫶🏻🩷
@zobaka máš pravdu 🙏🏻
Horna ci dolna? Pri hornej podla mna o den budes ok a pri dolnej to stihnes tiez
@bluka2 horná 😬😬
@bluka2 či je tam nejaký rozdiel? Asi hej keď v tej dolnej sa zbiera krv , či ako? 😂 zniem ako amatér ale toto neni môj sektor 😂
Dat vytrhnut, zasit, poziadat o ATB, kupit glimbax, alebo nieco co umrtvi (corsodyl bol kedysi. Do dovolenky bude dobre.
Vytrhnut. Veď to máš dva týždne.
Cim skor vythnut.Mna bolel este tale 2 tyzdne.Takze do dovolenky budes ok.Nenechavala by som to tak.
Mne raz omylom vylomili kusok z kosti pri trhani (zlomila sa mi celust lebo zub bol vrasteny do kosti) a 2 dni na to som sla sediet 10 hodin do maturitnej komisie 😂. 1 den bol fakt zly (aj mi to sili) ale potom stacilo par ibalginov. Nestrasim nebola to nikoho chyba (ani pani zubarky) to som mala anatomicky blbo zvrastene do kosti a bola som 1 pripad z 1000. Takze vy sa urcite nebojte. Na druhy den mi nic nebolo, fakt sa nebojte
@dominika1277 ja práve prežívam to iste …minulý piatok som si bola dať trhať zub na zubnej chirurgii v Ba …hornú 17 stku (7 čka)a keďže mám horné zuby blízko ústnej dutiny,skúšali mi svoj primitívny test že či mi po vytrhnuti neostala diera v ústne dutine …povedali že nie ..No o pár ani na to mi pri umývaní zubov vyšla voda cez nos …išla som nazad,lebo som volala svojej zubarke a že je tam teda tá diera ..že nech mi to zasiju …tak som išla nazad a zas vyskúšali len ten svoj primitívny test a že nič oni nepočujú ..vôbec nepočúvali čo im hovorím ..vyzerala som ako jedna blbana ..pohádala som sa tak s 3 lekármi ale oni išli svoje …nepočúvali ma…prešiel už týždeň a mna boli celý koreň nosa,len anitibitika mi dali a že nemám fúkať nos,kychať ,mám panicky strach si umývať zuby že sa to stane opäť ..odmietli to zašiť,že ti je už neskoro a pritom som hneď po zákroku prosila lekárku,nech mi to zašije ale že na čo …takže možno mám dieru v ústnej dutine,stále mám bolesti a hrozí mi pravidelný zapal prínosových dutín ..pre ich arogantnosti a prístup a to máme ísť tiež na dovlenku na veľkú noc …
@ladybarbora bola to chyba lekárky,lebo keby vám urobili rtg tak by to videli
@ladybarbora zazila som, zub mudrosti za sekundu von a 7micka vrastena do kosti, hodinove trhanie uz som zamdlievala, nikdy viac
@zobaka to mi je luto. U mna to nola skor nehoda
@dominika1277 mala si si ju dať hneď vytrhnúť. Do dovolenky by si už bola relatívne fit.
@3petka zistila som.
Horna je fakt pohodicka. Neviem preco, ale z mojej statistickej vzorky mna a ludi v mojom okoli to tak vychadza
@bluka2 ni dúfajme že ti bude môj prípad , minuly rok keď mi trhali osmičku ma to odpálilo len na tri dni čo je relatívne krátka doba 😂
@dominika1277 hneď vytrhnúť nepotrebuješ to riešiť na dovolenke.Ale mňa šitie bolelo týždeň mala som ATB...ale aspoň som vedela, že už ma nerozboli😆
@luccija zajtra idem, no keby zajtra dam trhať a týždeň boli to je ďalšia nedeľa a ešte mám 5 ďalších dni takze som v limite 😂🙏🏻
jedine dat si to robit cim skor, nic ine uz nevymyslis. A urychlene liecit.
@dominika1277 záleží či to bude klasická extrakcia s dobrými koreňmi alebo chirurgická kde sa bude musieť rezať atď....každopádne do 2 týždňov s pravidelnou hygienou to bude podľa mňa ok , ak sa nevytvorí suché lôžko alebo komunikácia medzi dutinou ak je to horný zub a iné.
Horná osmička je ok, mňa spodná riadne potrápila. Vysekavali z kosti hornú, aj dolnú, ale dolná bola o 100x horšia, väčšia bolesť, dlhšie hojenie, ATB. Tú hornú som prežila úplne v pohodicke.
@majus2323 môj zubar mi to chcel vytrhnúť už teraz vi štvrtok ale tak uznal že pred dovolenkou takto to bude lepšie a keď to chcel urobiť ambulantne asi v pohode, neviem minuly rok osmička bola ok do troch dni som bola v pohode , musím si zaklopať a nezarieknut to.. 😂

Mňa bolela 8,šla som ku zubárke, vytrhla a bolo. Dala som si ibalgin 1x a nič viac. Tiež som čakala horšie. Do 12 aj zabudneš, že ti trhali.