Ulcerózna kolitída a biologická liečba
Ahojte, mám 31 rokov a ulceróznou kolitídou trpím už 13 rokov. Prednedávnom som porodila a stav sa mi rapídne už ku koncu tehotenstva zhoršil. Navrhli ma na biologickú liečbu. Má niektorá z vás s tým skúsenosti?
Ahojte, @chari6 reagujem na stravu a doplnky. Mala som skusenost so skupinou ludi, ktori si pri IBD pomahali uplnou zmenou stravy, ale bolo to dost komplexne, napr. ziadne maso, ani vajcia, vela zeleniny a obilnin, takze nie pre kazdeho.
Viem ale, pre tie, ktore pijete kavu, ze pili Healtern Travenie a to je pre nase chore creva (UC) setrnejsie. Tu som uz skusala a drazdenie bolo mensie a cele mi to akosi lepsie sadlo. Konecne zasa kava 🙂 🙂
Ahojte, mam na predaj zatvorene balenie Imodulenu IBD (predpisane doktorom, nestihla som vsetky dobrat). Ak by mal niekto zaujem,piste 🌺
oživujem tému:
poprosím 🙏, ak by ste mali požičať resp. na predaj knihu:
Crohnova choroba a ulcerózna kolitída u detí a adolescentov
autor: Mudr. Čierna Iveta
@iboja dík za rady, no my sme so synátorom na tom asi horšie. ja som na tom momentálne ako tak, užívam imuran a sulfasalazín, ale synátor, má 17 rokov je na tom momentálne biedne. berie pentásu a tiež imuran, bol na tom tiež dosť dobre a asi pred dvomi mesiacmi sa mu z ničoho nič začal stav zhoršovať. tak mu jeho lekárka pridala klyzmy entocort, bral ich mesiac, ale žiadne zlepšenie, práve naopak cíti sa veľmi zle. zajtra ideme na gastro, tak uvidíme, čo na to povie doktorka, už pri minulej návšteve začala spomínať biologickú liečbu, len tam je údajne problém ten, že je to schválené pri deťoch len na Crohnovu chorobu a nie na ulceróznu kolitídu, čiže neviem, či by sa to dalo vôbec vybaviť, viem, že to musí schvaľovať aj poisťovňa, lebo je to veľmi drahá liečba. uvidíme, dúfam, že mu nejako pomôže, lebo nie je nič horšie ako dívať sa na choré dieťa, ktoré trpí a trápi sa a ty mu nevieš nijak pomôcť. maj sa a prajem veľa zdravíčka!
@elenka74 ahojky, presne, nie je nič horšie ako pozerať na dieťa, ako sa trápi a nevieš mu pomôcť.

@elenka74 Ahoj Elenka, Aj ja mám syna s touto chorobou. Mal 3 mesiace hnačky a schudol 36 kg. Má začať biologickú liečbu a potom má nasledovať operácia. Ako sa darí synovi?