UM - intolerancia laktózy u 3-mesačnej?

biust
4. aug 2020

Maminky, prosim o Vase rady, skusenosti. Dcerka ma zajtra 3 mesiace, nekojena, na UM od ukonceneho 1. mesiaca. Cely jeden mesiac sme skusali rozne umele mlieka, niektore ju zapekali, niektore vracala. Aktualne sme treti tyzden na Beba HA, ta sa zo zaciatku javila ako dobra, ale po 3 tyzdnoch jej papania nam malinka takmer hned po jedeni place, je nepokojna, takmer po kazdom jedeni aj po 2 hodinach odgrcne uz natravene mlieko. Mali ste niekto podobny problem, ak ano, ako ste ho riesili prosim? Dakujem!

makova333
4. aug 2020

@biust No ak ma intoleranciu laktozy, tak ak sa nemylim Beba HA nie je bezlaktozova. Takze zbytocne cakas, ze jej bude lepsie. Sup kupit bezlaktozove mliecko alebo si dat predpisat.

biust
autor
4. aug 2020

@makova333 ano, HA mlieka maju iba nastiepenu mliecnu bielkovinu. Mysleli sme, ze bude stacit a trapenie pominie... ale problemy pretrvavaju, preto mam pocit, ze ani toto HA mlieko nebude vhodne.

ivangeline
4. aug 2020

Skúste. A možno sú to koliky a nepomôže nič. 🙃🙄😏🤷

makova333
4. aug 2020

@biust ak ma intoleranciu laktozy potvrdenu tak HA mlieko mu davas uplne zbytocne. To akoby si davala na zlomenu nohu octanovu mast. No, nepomoze ti.

ildiko36
4. aug 2020

@biust daj si vysetrit krv na laktozovu intoleranciu aj na mliecne bielko....to uroby aj detsky lekar.môj mal podobné priznaky..mal aj nafuknute brucho a vsetky mliecne vyrobky od narodenia vyzvracal..aj moje mlieko.. ,dr odmietla odbery ze maly pekne pribera."len ja som ho dosť skoro prikrmovala kvôli tomu..inak by sme skoncili v nemocnici.." . a dr že do pol roka je to normalne..ja som mu pre istotu začala od 6mes bezlaktozove mlieko kupovat..maly mal 2roky a skusila som kravske mlieko..začal mať bolesti zaludka, nespavosť nervozita..stolica a 4-5 dni..aj to s cipkom alebo prehanadlom..zaujimave bolo ze pritom nikdy nemal tvrdu stolicu..atď..konečne som vybavyla odbery a potvrdilo sa laktozova intolerancia a alergia na mlične bielko....keby ze dr zobere odbery keď som ja mala podozrenie..dieta by nemuselo trpiet 1, 5roka.
Teraz mame ist na gastro vysetereniie

biust
autor
5. aug 2020

@makova333 praveze zatial nemame potvrdenu intoleranciu, iba ja mam podozrenie, ze nieco nie je nadalej v poriadku.

biust
autor
5. aug 2020

@ildiko36 asi to vysetrenie budeme musiet dat spravit. Doktorka radi zatial kadeco ine, Espumisan a pod., lebo dcerka zatial tiez pekne pribera. Dakujem za zdielanu skusenost.

makova333
5. aug 2020

@biust takto malicke dieta spravia test na intoleranciu laktozy len v nemocnici, lebo sa to neda spravit vydychovym testom, takze bude treba odoberat krvicku v urcitych intervaloch. Mozes vsak spravit test, kup bezlaktozove mliecko sa ked sa babätku ulavi, polepsi, toto bude cesta. Mlieko ti potom moze predpisovat pediater. Pocuvaj svoju intuiciu maminky. My sme sa od narodenia pytali na gastro bo maly mal velke problemy, hnacky, place, bolesti bruska...Ale priberal krasne. Nasa dr, nas ja na gastro poslala, ale dr. odmietla spravit vysetrenia, lebo krasne priberal (nepriberal bol nafuknuty, ale to som zistla az ked sme presli na ine mliecko). U nas nastal potom akutny problem s crievkom v 8 mes. a musel byt operovany a vtedy sa zistilo, ze crievko bolo drazdene laktozou, pretoze ma vrodenu intoleranciu laktozy. Nedaj sa odbit, netlac do dietata espumisan a pod. Najskor daj spravit vysetrenia resp. test s bezlakto mlieckom.

ildiko36
5. aug 2020

@makova333 je to pekne napisane a mas pravdu..ale keď ze bude mať aj alergiu na mliecne bielkoako moj syn veľa stym neziska😏..treba komplet odbery..zbytocne sa bude dieta tak dlho trpiet ako moj syn😐

makova333
5. aug 2020

@ildiko36 myslela somkym sa dostanu na gastro, aby dieta zbytocne netrpelo. Ak by to nepomohlo, problem bude inde alebo je to ABKM resp.aj oboje. My mame laktozovu, histaminovu a neceliaticku psenice. Bohuzial, tie cakacie lehoty k dr. byvaju niekde hrozne dlhe.

ildiko36
5. aug 2020

@makova333 ja viem moja ako si to myslela a aj to je riešenie 😐ale to cakanie a vseliake experimenty co lekary robia je hrozne..namiesto toho aby hladali pričiny tlmia priznaky

makova333
5. aug 2020

@ildiko36 presne tak, kvoli tomu sme skoncili na urgente a v noci na operacke, lebo niekomu sa zdalo, ue staci, ze dieta pribera... Ach jaj

ildiko36
10. aug 2020

@makova333 a teraz ste už v poriadku? Kolko má dieťatko rokov?

katarinka315
10. aug 2020

Ahoj, Beba HA je skôr na anamnézu s alergiou v rodine, preto ma tie nastiepene bielkoviny, a intoleranciu na laktozu zistili mojej sestre chlapčekovi (môj synovec) tak že mal krv v stolici, a zo stolice odobrali vzorku a tak jej potvrdili na laktózu a taktiež predtým ako to zistili tak malý kŕčovito spinkal a sa zobudzal proste kŕče z laktózy v brušku, teraz chvalabohu lepšie, musia chodiť na gastro kontroly..prísna diéta, vsetke zloženie sledovať..