icon

Ustúpia depresie pri užívaní hormonálnych tabliet?

31. jan 2025

Prosím vás, máte takú skúsenosť s depresiou a úzkostnými stavmi pri uživaní hormónov a tabletky ste napriek tomu nevysadili? A psychické problémy neskôr ustali? Mám gynekologický problém a mám také tablety, pri ktorých nie je veľmi možnosť zmeny. Užívam ich tretí týždeň a vytratil sa zo mňa život, nedokážem sa usmiať, mám problém fungovať, som akoby trocha mimo realitu, cítim sa veľmi zle... nechcem ich prestať užívať hneď, lebo su velmi prospešné, avsak tieto nežiaduce účinky su hrozné... prosím je tu niekto taký, kto užival hormóny, mali také stavy ale neskôr to prešlo? Nechcem sa brať ešte aj antidepresíva

bibg
31. jan 2025

Ahoj. Bohuzial ja som mala rovnaký problém. Brala som len norethisterone a najskôr to začalo nespavosťou, postupne sa pridali úzkosti, depresie. Vysadila som a bojovala som s tym vyše roka kým som sa dala dokopy. Ale nemusí to byt tvoj pripad. Konzultovať s dr.

carrot_apple
31. jan 2025

cvičiť, nech sa vyplavia von z tela všetky prebytočné "veci" cvičením sa zvyšuje serotonín/oxytocin/dopamin/endorfíííííííín - hormón šťastia

autor
13. feb 2025

Dakujem za odpovede...lekar mi nakoniec zmenil lieky, par dni trvalo, kym ucinok tych predchadzajucich tabliet vyprchal, ale uz mi je lepsie🙏🏼