Užívanie lieku Elicea a Brintellix

sikea
12. aug 2021

Ahojte chcel sa spýtať eliceu užívať deväť rokov a brinřttelix dnes je akurát tomu tri týždne ….mám pocit že som ako na hupacke raz lepšie raz horšie ….ale dnes sa mi volako viac pohoršilo ….máte niektorá s tým skúsenosť ?

zobaka
27. dec 2021

@sikea Ahoj, sadol ti Brintelix?

sikea
autor
27. dec 2021

@zobaka ahoj ja už sama neviem mám ms a je mi volako zle

zobaka
27. dec 2021

@sikea ale ci si ostala pri nom..od leta ked ti nasadili, mne menili teraz z escitalopramu, len mna trapi nespavost a po Brintelixe este horsie spanie mam v noci

sikea
autor
27. dec 2021

@zobaka áno lieky mi ostali čiže zabrali ale pred ms aj počas a po mi nebýva dobre ….ale som aj po druhom ockovani vtedy sa mi psychika trosku zhorší ale to sa dostane do normálu

zobaka
29. dec 2021

@sikea tak to je fajn, ja zatial beriem len par dni a citim sa nabudene snad zaspim a citim akysi hlad

sikea
autor
29. dec 2021

@zobaka ahoj no ako zaspala si ?

zobaka
29. dec 2021

@sikea zaspala okolo 2:15 som zvedava na tuto noc rano vstavam o 6tej do prace...ty po nom spis v pohode?

sikea
autor
30. dec 2021

@zobaka áno ja spím po ňom v pohode ….ale ty keď máš taky problém že nemôžeš spat mala by si to povedať psychiatrovi

zobaka
30. dec 2021

@sikea vie o tom, ja nespim uz vyse roka, beriem tbl na spanie a na aku diagnozu ho mas? na depresiu ci aj uzkost?

sikea
autor
30. dec 2021

@zobaka aha tak a tabletky na spanie nezaberajú ? A áno panicka porucha z úzkosťou a aj depresia

zobaka
30. dec 2021

@sikea ciastocne, som vycerpana, znicena takto chodit do prace

sikea
autor
30. dec 2021

@zobaka ti verím spánok v noci je veľmi dôležitý

zobaka
31. dec 2021

@sikea ved...tuto noc som nieco pospala ale kratko velmi skoro musim vstavat do prace a to ma zabija, zase navaly horucavy od rana mam z toho brintelixu

sikea
autor
31. dec 2021

@zobaka kde pracuješ ja som marodila keď mi pridali brintellix nebola by som schopná ísť do prace ale už po troch týždňoch až mesiaci mi bolo lepšie ….ale spánok som mala v pohode

zobaka
31. dec 2021

@sikea nemozem si dovolit byt PN, to je na tom najhorsie, je mi strasne zle, vyzeram ako zbity pes, robim s ludmi, prace je vela, teraz uz v pohode zvladas pracu? Ja dnes od rana mam aj nadchu brutalnu z tej vycerpanosti a vecneh otvarania okna mozno aj ochoriem

sikea
autor
31. dec 2021

@zobaka tak to ti nezávidím potom …..ja pracujem v gastre takze som už dlhšie doma ,ale teším sa že už od 3.1.22 idem pracovať …..doma je dobre ale keď už som dlho tak aj to škodí

zobaka
31. dec 2021

@sikea hej skodi, cim dlhsie doma tym horsie na depresie, inak mne bolo bez liekov lepsie, ale potrebujem ten spanok upravit, preto som sa na to dala, udajne z depresie sa nespi

sikea
autor
31. dec 2021

@zobaka ja som kedysi dávno trpela nespavosťou ….ešte som bola mladá mala malé deti ….skúšala som piť ľubovník bodkovaný v tedy …..ja už ani neviem ako mi to prešlo ale viem že som veľa študovala o býinkach aj som ich zbierala a sušila ….potom ma to volako prešlo ….ja som sa chvíľu cítila zle a potom zase chvíľu dobre ….pamätám si že som od obvodnej mala tabletky ale už si vôbec nepamätám ako sa volali sa mi zdá že boli modrej farby

zobaka
1. jan 2022

@sikea tak u mna je to uz chronicke, ta nespavost, mozno liecbou sa casom aj to zlepsi a co sa tyka jedenia, nemas vacsi hlad po Brintelixe?

sikea
autor
2. jan 2022

@zobaka to mi je ľúto 😥….uvidis to sa ti upraví ….áno chuti jesť aj som zase naspäť pribrala kilá čo som schudla

zobaka
2. jan 2022

@sikea ja som sa spoliehala na to, ze schudnem z nich, ale zo ziadnych ad sa asi nechudne, len davat pozor co clovek zje, to ma stve..priemerne priberie covek 10 kg, lebo ad zvysuju chut do jedla

sikea
autor
2. jan 2022

@zobaka veru nie zo žiadnych AD sa nechudne …..veru treba si dávať pozor čo zjeme lebo hneď sa to lepí

zobaka
29. mar 2022

@sikea ahoj ako sa ti dari? Brintellix zabral, pracujes?

sikea
autor
30. mar 2022

@zobaka ahojik nechcem to zakríknuť ale zdá sa mi že pomaličky je to lepšie ale chce to ešte čas ….áno pracujem ….a ty sa máš ako ?

zobaka
30. mar 2022

@sikea tak to je super, ze sa ti dari zaradit do zivota 🙂 mne, nie je velmi dobre, zatial mam pocit, ze nezabera iba nabudzuje, ze horsie spim, mam dost desive zive sny po nom, spis po nom dobre? beries 10 mg? mala som coronu tak sa mi stav akokeby zhorsil, ale snazim sa, ako sa uvolnia terminy budem chodim aj na psychoterapiu. Kazdopadne mam pocit, ze Escitalopram zabral lepsie a rychlejsie, tak uvidim

sikea
autor
30. mar 2022

@zobaka dnes som ti písala že mi je lepšie ale dnes sa mi volako pohoršilo mám sedem dni do menzesu či aj preto neviem ….ja spávam dobre ale čo sa týka snov tak nič moje take blbosti hnusne sny mávam tiež niekedy až take živé ….ja beriem 20 mg už vyše mesiaca mám zvýšenú dávku ….veď uvidis zo chce čas veľa času

zobaka
1. apr 2022

@sikea tak to ti dobre vysoku davku dala, ano chce to cas, ja som sa vcera citila dobre a to bol prvy den asi po 2 mesiacoch

sikea
autor
1. apr 2022

@zobaka ja sa cítim tak obden dobre no veru užívam plnú dávku ale ešte nezačala účinkovať na plno ….tak to ma teší že ti je lepšie

zobaka
1. apr 2022

@sikea vlastne uz ako dlho beries? mas nieco aj k tomu?

sikea
autor
1. apr 2022

No zvýšenú dávku mám uz mesiac aj dva týždne uz hádam a stále mám výkyvy ….áno mám neurol