Užívate výživové doplnky?

lienka737
10. sep 2015

Aké výživové doplnky užívate?
Podľa mňa nie je možné obsiahnuť v strave všetko, čo telo potrebuje, či už z finančných alebo časových dôvodov.
Či sú to len zbytočne vyhodené peniaze?
Ďakujem.

gretocka
10. sep 2015

podla mna zase nie je potrebne telo dopovat doplnkami pokial funguje. My neuzivame ziadne vyzivove doplnky pravidelne a stale, iba v obdobiach ked nas obchadzaju choroby pouzivame echinaceovy sirup, vitamin C s medom do caju a ked lekar na konkretny problem odporuci konkretny doplnok. Inak nie.

lorela
10. sep 2015

@lienka737 Bežne žiadne.
Najlepšie je si nechať urobiť u lekára celkový krvný obraz a zamerať sa na tie vitamíny a minerály, ktoré ti chýbajú. Najlepšou voľbou je dostať ich do organizmu prirodzenou cestou, t. j. v strave, kedy ich telo dokáže najlepšie zužitkovať. Pri umelých doplnkoch výživy je ich využiteľnosť len 30 - 40%, nehovoriac o tom, že drvivá väčšina doplnkov nemá garantované množstvá vitamínov a minerálov...!
Pestrá racionálna strava 🙂 a nie je až tak drahá, keď si odmyslíme všetky tie nezdravé hlúposti, ktoré sa v rodine koľkokrát zbytočne kupujú.

sense
10. sep 2015

zelezo a kelp...to je vsetko...

vedorka
10. sep 2015

ak nemas kvalitnu stravu, urcite uzivaj 🙂 ja dojcim, takze uzivam, lebo zial pri zvysenom odbere z tela sa to dlhodobo bez doplnkov neda ani pri najlepsej strave na svete.
ta vstrebatelnost urcite nie je 30-40%, len si vyber kvalitne znacky. Ja neuzivam celorocne, dam si dlhsiu kuru a potom zase nieco ine. Dlho som uzivala zinok, jod a selen - organicky s vysokou vstrebatelnostou a teraz napriklad uzivam zelezo a pivovarske kvasnice.

jankazav
10. sep 2015
Používateľ jankazav je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jankazav.

Ja užívam výživové doplnky ajurvédskej medicíny, ale to podľa potreby, prípadne ak je nejaký problém. Rovnako tak manžel aj deti. Dlhodobo teraz užívam iba bylinný extrakt v tabletách na hormonálnu rovnováhu. 🙂 Je tam všetko čo potrebujem, nie iba konkrétny minerál alebo látka.

mawka
10. sep 2015

neuzivame. iba v obdobi viroz malej kolostrum asi mesiac. maly a ja neuzivame nic. ked sa citim vycerpana zo stresu a ze je to uz vela aj na kona, dam si sumive magnezko s beckom cca tri dni. ostatne si doplnam pestrou stravou. ani ako tehotna som nebrala ziadne doplnky. naco. bola sezona, jarna zelenina, letna zelenina plus ovocie, na jesen to iste.

maca283
10. sep 2015

Ja tak isto uzivam napríklad mineralne latky v basico Ale aj na imunitu echinacinu a MSA kapsule Nemam šancu všetko ziskat zo stravy

lorela
11. sep 2015

Myslím, že veta, ktorá je na každom balení výživového doplnku, hovorí za všetko...

"Výrobok nie je určený ako náhrada pestrej stravy".

lienka737
autor
11. sep 2015

@lorela Náhrada nie, ale doplnenie 🙂

vedorka
11. sep 2015

ja by som to zobrala matematicky a logicky 🙂 najdi si na nete dennu spotrebu vitaminov, mineralov, bielkovin atd pre priemerneho cloveka. pozri si vo vyzivovych tabulkach obsah tychto latok v potravinach, nie zo starych tabuliek, nieco novsie, lebo obsah zivin sa medzitym spred napr 10 rokov radikalne zmensil a zrataj si to. 🙂
ci si schopna urobit si taky jedalnicek, dodrziavat ho a pokryt kazdy den "pestrou vyvazenou stravou" vsetko 🙂 hned ti bude vsetko jasne 🙂 🙂 🙂
a to sa este nebavime o vstrebatelnosti konkretnych zivin z potravy....

sono2
11. sep 2015

Ja beriem Donna hair forte, je tam aj listovka takže je to fajn. B-komplex občas C
Muž zinok a selén, B- komplex
Sme zdraví. Aj keď krvný obraz ok tak aj tak toto berieme.

monique55
11. sep 2015

@lienka737 preco sa pytas? chcela by si nieco uzivat a nevies sa v tom zorientovat?

jana_eyre
11. sep 2015

ja som uzivala, len ked som bola tehotna alebo som dojcila.. ked som sa v inom obdobi snazila uzivat nejake doplnky stravy, aj tak som zabudla..

ja mam ale dobre zdravie, neuzivam nic - snazim sa dbat o pestru stravu, hoci aj to niekedy zanedbam ak je zly den..

muz uzival zinok a vit. C, on bol kedysi chorlavejsi - posledny rok ale aj on prestal uzivat vyzivove doplnky, zacal sa zdravsie stravovat a chory bol naposledy v januari..

no a detom nedavam nic z tychto doplnkov - len dnes som im zacala davat probiotika, pretoze dcera mala hnacku, potom zapchu sposobenu dietou - tak nech sa to ukludni..
takze u nas vacsinou nekupujeme doplnky, iba ovocie a zeleninu..

lienka737
autor
11. sep 2015

@monique55 presne. Neviem čo, mám pocit, že je toho veľmi veľa, čo by som potrebovala, resp. netuším, ktoré sú účinné.....

lorela
11. sep 2015

@lienka737 No a co tak nechat si urobit krvny rozbor, ako som ti uz radila a zariadit sa podla vysledku a odporucania lekara?
A ked sa pytas na komplexny doplnok vyzivy, ktory ako takmer jediny ma aj garantovane mnozstvo toho, co ponuka, tak je to Geriavit.

shopingshop
Odpoveď bola odstránená
Zobraz