icon

Úzkosť a pocit vážnej choroby

15. feb 2022

Ahojte, ti čo máte uzkost tiež máte pocit že ste vážne chorý ? Mám diagnostikovanú úzkostnu poruchu a tetaniu. Neustále mám nevoľnosti, točenie hlavy, búšenie srdca, takto sa mi dýcha, rôzne bolesti, stále som unavená a mám pocit, že každú chvíľu odpadnem. Trvá to už rok. Už pochybujem že to je všetko psychické. Akokoľvek sa snažím stále je to len horšie. Máte s tým niekto skúsenosť ? Už myslím na rakovinu a podobne hrozne choroby 😔

autor
15. feb 2022

@ivka185 Ďakujem ❤

autor
15. feb 2022

@3009 Skúsim sa na to spýtať

neson123
15. feb 2022

.

luciar260
15. feb 2022

Ahoj, mam podobne problemi , vsetky vysetrenia ok, cize psychika plus problemi s chrbticou, u mna su najhorsie noci cez den pohoda, v noci divne pocity na hrudi, divne busenie srdca, zvieranie, potenie, neznasam to vzdy sa bojim co mi je ci to je naozaj psychika.... uz som niekedy zufala

autor
15. feb 2022

@luciar260 ja som tiež mala zo začiatku problémy len v noci alebo večer. Teraz práveže je to stále.. Mám pocit, že odkedy som začala brať AD je to horšie :(...

nikaeli
15. feb 2022

Veľmi dobre to poznám, preto som sa ťa pýtala, čo robíš počas dňa.. všimla som si, že mi je horšie, keď som dlhšie doma, keď nemám denné povinnosti.. keď sa počas pracovného týždňa ráno zobudím po prebdenej noci, musím sa vschopiť, odniesť drobca do MŠ, seba do práce, fungovať tam s deťmi, atď. je to o držku, no nemôžem to vzdať. Preto mi je vždy horšie podvečer, večer, v noci - počas dňa to vedome potláčam, aby som všetko zvládla. Preto som ti napísala, že je to o tebe, tvojom sebazaprení a nie iba o liekoch. Je to ťažké, viem, píšem ti len moju skúsenosť, postrehy. Čo urobíš a akou cestou pôjdeš, je už na tebe 😉

luciar260
15. feb 2022

Ja nemam ad a ani nechcem , dufam ze to zvladnem bez

medulienka234
16. feb 2022

@minutka ahoj, a čo presne si myslíš, že ti tak zabralo? Akupunktury, lieky, kľud?
Ďakujem

medulienka234
16. feb 2022

Ahoj, ja mám presne to isté čo tu píšeš. Lieky mi robili dobre, ale časom akoby prestali účinkovať. Možno sa moja úzkosť zhoršila. Ja nechodím takmer vôbec von, iba ak musím k doktorovi. Asi tie úzkost.ataky mali prísť aby ma upozornili, že niečo robím zle mám strach, negatívne rozmýšľam, stale sa za niečím náhlim,
triznim sa.
Nenahovaraj si tie rozne choroby a nesleduj sa aby ti nebolo horšie. Ja počúvam YouTube, momentálne o sile podvedomia niečo.
Prajem skoré uzdravenie.

medulienka234
Autor odpoveď zmazal
sussana29
16. feb 2022

Autoimunitné ochorenia (reuma, lupus, sjögrenov syndróm...) boli vylúčené? Častým príznakom týchto ochorení bývajú aj úzkosti, depresia. Lekári často všetko zvalia na psychiku a pritom môže byť problém niekde inde.

autor
16. feb 2022

@sussana29 fuu tak to netuším.. aký lekár to prosím vyšetruje?

autor
16. feb 2022

@medulienka234 ďakujem ja tebe.. A nepomáha ti napríklad, ked ideš s niekym na prechádzku ?

medulienka234
16. feb 2022

Určite áno, ale je mi zle od žalúdka a na odpadnutie, tak som radšej doma. Keď sedím, tak mi je celkom fajn, necítim to tak.

autor
16. feb 2022

@medulienka234 to poznám, mám presne to isté akonáhle výjdem z bytu už sa mi točí hlava a mám pocit, že každú chvíľu odpadnem..

medulienka234
16. feb 2022

Ale keď musím, tak idem snažím sa zhlboka dýchať. A určite keby mi prišlo zle, tak mi niekto pomôže. Idem skúsiť magneticku stimuláciu, tak dúfam, že pomôže. Mam také podozrenie, že za ten stav z časti môžu aj lieky, nesprávne dávkovanie a možno som ich mala na čas vysadiť a potom začať opäť brat.
Hlavu hore, určite to prekonáme.

medulienka234
Autor odpoveď zmazal
sussana29
16. feb 2022

Reumatológ to vyšetruje.

minutka
16. feb 2022

@medulienka234 ja si myslim ze tie lieky. Ale inak nechapem do teraz co mi to vyvolalo. Kedze som mala pokoj klud pohodu a najstastnejsie zivotne obdobie.

minutka
16. feb 2022

@medulienka234 aha a dychove cvicenia do toho. Kazdy den v pokoji 15 min. Dychanie do brucha. Skus si googlit

medulienka234
16. feb 2022

@minutka toto ochorenie sa prejaví hlavne keď si v kľude. Inokedy máš telo pripravené na obranu a boj , ak mi rozumieš.

medulienka234
16. feb 2022

@minutka skúsim diki

evkavivi32
23. feb 2022

Ahoj to iste prežívam aj ja takze viem o com hovoris, rok som brala lieky AD pomohli mi no potom sme ich vysadili kvoli tomu ze som pribrala cca 25 kg. Uz rok lieky neberiem a zase sa mi vracia vsetko mam panicku poruchu plus tetaniu.

evkavivi32
23. feb 2022

@luciar260 ahoj ani ja už neberiem AD a snažím sa prekonať uzkost no niekedy je to ťažké.

evkavivi32
23. feb 2022

@luciar260 ja to iste prežívam co ty...

luciar260
24. feb 2022

@evkavivi32 no je to poriadne neprijemne clovek sa nemoze ani naplno tesit zo zivota lebo stale je tam ta myslienka co ak to je nieco ine vazne? Lebo tie stavy su hnusne..... ako dlho to mas ? Tiez hlavne v noci?

hana32
31. okt 2022

Ahoj. Tak ako sa mas? Pomohlo ti nieco na tvoje stavy? A odkial si? Ja som z BA a hladam niekoho, kto ma podobne "problemy" ako ja, ze by sme sa mohli aj stretnut, mozno by to cloveku pomohlo🙂

xtinakc
13. nov 2022

@minutka mohla by som ta poprosit o info/kontakt na tu akupunkturu? Dakujem

hana32
24. nov 2022

Ahoj. Prepac, ak bol moj predosly komentar "nevhodny" ale velmi by ma zaujimalo, co ti nakoniec pomohlo. Som uz zufala a to sa naozaj snazim.
Dakujem.

melisa281
24. nov 2022

Skúste si dať vyšetriť histamínovú intoleranciu. Histamín robí veľkú zlobu v tele. Všetky možné prejavy.